Woonunit voor Jan | Geld inzamelen
 
 

Woonunit voor Jan

Jan mag weer naar huis mits er aan een goede steriele woonomgeving voldaan kan worden.

Let op er is een update beschikbaar!

Beste allemaal,

Als gezinscoach ben ik al jaren betrokken in en rond de thuissituatie van Jan en Bianca.

Jan is een aantal weken geleden in het ziekenhuis opgenomen ivm ALSp. Hierdoor heeft hij een heftig medisch traject ondergaan waarbij er tevens een stamceltransplantatie heeft plaatsgevonden. Het verloop van het medisch traject is vooralsnog goed gegaan en zoals het ernaar uitziet mag Jan over een aantal weken weer naar huis. Mits er thuis voldoende voorzieningen zijn getroffen zodat hij geen infecties etc kan oplopen.

Het huis op de boerderij, waar Jan normaals gesproken woont. Is voor hem helaas niet voldoende geschikt om in te verblijven. Daarnaast is het voor Jan en het gezin wel belangrijk dat hij in de buurt van thuis kan verblijven. Hiervoor is er gekozen om op zoek te gaan naar een woonunit die aan huis geplaatst kan worden. Zo kan Jan in de buurt van zijn gezin zijn en zullen ze dagelijks contact hebben. Dit bevordert het herstel van Jan en zo is hij toch ook in de buurt van zijn melkveehouderij. Hetgeen hem normaal gesproken dagelijks op de been houdt om voor zijn gezin te zorgen. Het nazorgtraject zal minimaal een half jaar in beslag nemen wat juist maakt dat hij in de thuissituatie beter zal herstellen.

De afgelopen periode ben ik samen met Jan zijn vrouw Bianca, hard op zoek geweest naar een goede praktische oplossing. Helaas zijn deze oplossingen niet altijd goed betaalbaar. Daarnaast zal Jan ook nagenoeg geen omzet draaien gezien het feit dat hij mensen moet inhuren voor de veehouderij. 

Hierop bedacht ik dat het fijn zou zijn om Jan, Bianca en de kinderen te ondersteunen. Ik hoop dan ook van harte, dat ik iedereen zo ver kan krijgen om een mooie donatie te doen om het gezin hierin tegemoet te komen.

Mocht het niet lukken om dit voor elkaar te krijgen dan is Jan genoodzaakt in huis te verblijven met alle mogelijke gevolgen van dien. Een plek in het ziekenhuis is niet mogelijk als hij uitbehandeld is en daarnaast is er vanuit de zorgverzekering ook geen mogelijkheid om hem elders onder te brengen. Laat staan dat het bijdraagt aan een gezonde gezinssituatie.


Kortom Jan heeft onze hulp hard nodig. Ik hoop dan ook van harte dat hij en het gezin op jullie steun kan rekenen.

Alvast hartelijk bedankt.

Alex van der Horst
AlexHelpt

 

disclaimer: de foto gebruikt in dit artikel is eigendom van Ella Tilgenkamp

Alex van der Horst
17-03-2020

Ook vanochtend werd er niet stil gezeten. Op het erf van Jan en Bianca werd er een goed stukje stuurmanskunst getoond. Klein Units leverde namelijk de container exact op de plek die al keurig aangelegd was door Matijs Mook Hierbij een kleine impressie van de ochtend.

https://youtu.be/DAVclilX62I


Alex van der Horst
13-03-2020

Even een tussentijdse update. Vandaag is Matijs Mook begonnen met de voorbereidingen van het egaliseren en het leggen van stelconplaten. Fijn dat er zo snel het e.e.a. opgepakt wordt. Komende dinsdag wordt de container al afgeleverd en geplaatst. Mocht er nog iemand willen ondersteunen bij de schoonmaak van de binnenzijde containerwoning dan verneem ik het graag. Tussendoor zullen we iedereen op de hoogte houden.


Alex van der Horst
12-03-2020

Beste allemaal,

we zijn er nog niet helemaal maar wat een enorme hartverwarmende reacties en acties vanuit iedere hoek van Beets en de rest van de provincie en nog verder. Ik zelf ben er al sprakeloos van laat staan hoe de reactie van Jan en Bianca was toen ik ze sprak. Er zit inmiddels meer schot in de zaak en de gezondheid van Jan is stabiel. Dit houdt in dat hij vrijdag de 13e al naar huis zou mogen. Helaas zijn de randvoorwaarden nog niet geregeld in de thuissituatie. Jan zou namelijk in eerste instantie langer in het ziekenhuis verblijven.

Om ons toch wat meer tijd te gunnen is er besloten Jan, Bianca en de kinderen een weekje op te vangen in een vakantiehuisje. Hierdoor hebben we wat meer ruimte om de wooncontainer te organiseren en de grondwerkzaamheden goed op tijd af te krijgen.

Zoals de planning er nu uit ziet:
Mattijs Mook zal ervoor zorgdragen dat de container op zijn plek gezet kan worden. Alle voorbereiding die daarbij komen kijken neemt Mook BV voor de rekening. Daarnaast hebben we helaas moeten uitwijken naar een andere wooncontainer ivm slechte aanvoer van materiaal uit het buitenland (corona virus) Hierdor zijn de kosten wel hoger uitgevallen (6990,00). Vandaar dat de actie nog loopt en open blijft staan. Daarnaast zal er ook het e.e.a aangeschaft moeten worden om de container aan te kleden. Eventueel nog een extra raam plaatsen aan de lange zijde etc. Hieronder zal ik een lijstje maken mocht iemand ideëen hebben.

  • Plaatsen container dzv container bedrijf.
  • Voorbereiden grondwerkzaamheden tbv plaatsing dzv Mook BV.
  • Hulpmiddelen voor Jan, bed, bank, stoel etc. Vanuit de thuiszorg.
  • Contact Gemeente en WMO dzv AlexHelpt.
  • Ondersteuning Bianca en de kinderen bij dagelijkse gang van zaken.

 


Als er vragen zijn bel of mail me gerust.

Alex van der Horst
AlexHelpt

info@alexhelpt.nu
06-54623312


 

Laat een reactie achter

121 donaties
€ 6.050,00
Doel: € 6.990,00
86%