Woningaanpassing voor Raff.

Woningaanpassing voor Raff. | Geld inzamelen
 
 
Langs deze weg proberen wij de woningaanpassing van Raff te financieren.

Wij zijn woonachtig in de gemeente Eijsden in het mooie Zuid-Limburgse Heuvelland. Samen met Raff hebben we nog 2 pleegkindjes en onze 2 eigen dochters. Een groot en gezellig gezin dat bestaat uit 7 personen. 

Raff is een vrolijke kleuter van 5 jaar. Als kindje van 9 maanden is Raff in ons pleeggezin opgenomen en mag bij ons opgroeien.

Hij was een rustig kindje dat eigenijk helemaal geen activiteiten vertoonde. Naarmate de tijd verstreek kwamen we erachter dat er iets aan de hand was met Raff. Hij groeide wel goed, maar zijn ontwikkeling stond volledig stil. Toch wel enigszins ongerust begon na een bezoek aan de huisarts ons medische avontuur. Ziekenhuis in, ziekenhuis uit. Fysiotherapie, ergotherapie.

Inmiddels zijn we erachter dat Raff de aandoening Cerebrale Parese heeft. Een hersenbeschadiging die hij tijdens de zwangerschap op heeft gelopen. Hij is daardoor spastisch in zijn armen en benen en heeft geen rompbalans. Daardoor zal hij nooit zelfstandig kunnen lopen. Hij beweegt zich voort met een rolstoel en een looprekje. Ook heeft hij een benedengemiddeld iq, een trage verwerking, een gedragsstoornis en kenmerken van ADHD.

Het is anderzijds een opgewekt en vrolijk mannetje dat vol in het leven staat. Hij zingt heel graag, vind muziek geweldig, voor hem is het elke dag feest. Nu nog onbezorgd en heeft hij nog niet in de gaten dat hem iets mankeert.

Op dit moment zit hij in de kleuterklas van speciaal onderwijs en heeft hij dagelijks diverse soorten revalidatie. Daarnaast hebben we dagelijks verpleging aan huis. 

Afgelopen jaar kwamen we er langzaam achter dat we er niet omheen kunnen om ons huis aan te gaan passen, zodat hij op de benedenverdieping zijn slaapkamer en badkamer kan krijgen. Het wordt steeds lastiger om hem boven te krijgen, hij moet gedragen worden met alles, hij kan niet zelfstandig naar boven, dus als zijn broertje en zusje boven gaan spelen kan hij dit niet. Kortom, eigenlijk is de bovenverdieping niet meer geschikt voor hem.

Contact gezocht met WMO, maar na dik 1,5 jaar zijn we nog geen stap verder. De reden, onze woning heeft een trapje aan de voordeur en dus is onze woning niet rolstoeltoegankelijk. Dan ga je zelf uit rekenen wat alles gaat kosten en blijkt dat het een onmogelijke opgave is om dit geld bij elkaar te krijgen d.m.v sparen.

We hopen dat wij hier mensen vinden die ons willen helpen om voor Raff een fijne ruimte te maken waar hij veilig kan spelen en slapen en waar hij verzorgd kan worden.

We hopen zo veel mogelijk van dit bedrag voor het einde van juni 2021 bij elkaar te krijgen zodat we richting zomerkunnen starten. Natuurlijk hopen we eerder, maar dit is ons streven. 

We hadden graag foto's getoond van deze kanjer, maar vanwege privacy van pleegkinderen is dit niet toegestaan vanuit Jeugdzorg. De hoofdfoto is wel van hem maar hierop is hij onherkenbaar. 

Zou je ons toch willen volgen? Op facebook hebben we een blog onder de naam :

Huize Villa Lira.

Als je hebt gedoneerd, hartelijk bedankt en kun je de link verder delen in je netwerk? 

Bedankt namens Raff, Elroy en Monique. Er zijn nog geen updates geplaatst voor deze actie.
111 donaties
€ 1.675,00
Doel: € 35.000,00
4%