Women Empowerment in Sol Nascente Brazilie

Women Empowerment in Sol Nascente Brazilie | Geld inzamelen
 
 
Inzamelingsactie voor kansarme vrouwen in Sol Nascente, Brazilie

Lieve allemaal,

zoals de meesten van jullie wel weten doe ik op dit moment vrijwilligerswerk in Brasilia, de hoofdstad van Brazilie. Ik werk hier bij een project, FEHSOLNA, dat zich focust op de empowerment van arme vrouwen. Het project bevindt zich aan de rand van Sol Nascente, de grootste sloppenwijk van Latijns-Amerika. De afgelopen drie weken heb ik mogen helpen bij dit project, en heb ik gezien hoe erg het gesteld is met de ongelijkheid tussen mannen en vrouwen in dit land. De afwezigheid van kansen die aan vrouwen worden aangeboden, maakt dat zij financieel afhankelijk zijn van hun man, en moeilijk uit de kansarme situatie kunnen komen. Het project is dan ook 20 jaar geleden opgericht door Djela, de eigenaresse (zie eerste foto, helmaal links). De afgelopen jaren is het uitgegroeid tot een project waar vrouwen naar toe kunnen komen in hun zoektoch uit de benarde situatie te komen. Zo worden en Portugese taal lessen aangeboden om te leren lezen en schrijven, wordt er hulp geboden bij het vinden van een baan, kunnen er naailessen gevolgd worden en zijn er verschillende creatieve cursussen. Daarnaast worden er ook voorlichtingen gegeven over bijvoorbeeld huiselijk geweld en delen we elke vrijdag gratis groenten uit. Kortom, een project wat van heel groot belang is voor de gemeenschap, en waar veel vrouwen en hun kinderen baat bij hebben.

Ik heb er lang over nagedacht of ik deze actie wilde opzetten, want het voelt een beetje gek om geld te ontvangen uit Nederland. Echter, ondanks dat ik de afgelopen drie weken al onwijs heb genoten van dit land en de gastvrijheid van de mensen, heb ik ook veel onrechtvaardigheid gezien. Ik kon dan ook niet blijven toekijken en zou zo graag meer willen bijdragen dan die 6 weken die ik hier werk. Het is daarbij belangrijk om te vermelen dat het geld dat hiermee wordt opgehaald, niet direct aan de gezinnen wordt gegeven, maar middels materiele hulp wordt verdeeld. In overleg met Djela natuurlijk.

Het voordeel is, dat voor ons Europeanen, alles in Brazilie relatief goedkoop is. Het geld dat hiermee wordt opgehaald zal dan ook drie keer waardevoller worden ontvangen. Alle beetjes helpen dan ook ontzettend.

Ik heb een aparte lopende rekening aangemaakt waar het geld op gestort kan worden!

Ik hoop dat jullie me steunen in deze actie, en wil jullie alvast onwijs bedanken!

Beijos, Anne

Anne Beekmans
03-08-2018

Het avontuur in Brazilië is ten einde gekomen, dus zo ook deze actie. Ik kan niet omschrijven hoe blij ze waren met het geld. Ik kan jullie dan ook garanderen dat het onwijs goed terecht gaat komen. Dank jullie wel allemaal voor de onwijs lieve berichtjes en donaties! Muito obrigada 😘


Anne Beekmans
04-07-2018

UPDATE! Binnen minder dan 24 uur hebben we mijn streefbedrag van 100 euro al bereikt, onwijs bedankt!! Ik denk dan ook dat we in de komende drie weken, wel nog een keer 100 euro extra kunnen ophalen, helpen jullie mee? Liefs!


18 donaties
€ 185,00
Doel: € 200,00
92%

Deze actie is gesloten.