Wildlife Friends Foundation Thailand

Wildlife Friends Foundation Thailand | Geld inzamelen
 
 

Hallo allemaal,

Dit jaar zouden we afreizen naar Thailand om daar vrijwilligerswerk te doen bij de Wildlife Friends Foundation Thailand (WFFT). https://www.wfft.org/

Het doel was om daar mee te helpen met het verzorgen van de olifanten bij het Elephant Refuge center van deze stichting. 

Echter Covid-19 gooit roet in het eten. We kunnen nu Thailand niet in!

De gesloten grenzen zijn een ramp voor de stichting: Er komen geen inkomsten binnen om de honderden dieren die daar een veilige plek hebben, te blijven onderhouden…. Het geld raakt op!

Wij willen ze helpen en doen een beroep op alle dierenvrienden van Nederland en daarbuiten.

Allereerst wat is de Wildlife Friends Foundation Thailand en wat doen zij:  https://www.wfft.org/ 

WFFT is een Geregistreerde stichting in Thailand én Nederland die zich inzet voor het redden van in gevangenschap levende, mishandelde, verwaarloosde en illegaal verhandelde beschermde diersoorten. 

De stichting redt, behandelt en rehabiliteert dieren en laat ze waar mogelijk is weer vrij in het wild. 

De uit Breda afkomstige Edwin Wiek leidt dit project al meer dan 20 jaar. Hij doet dit met de hulp van een team van fulltime medewerkers, voornamelijk uit het lokale dorp, Thaise en buitenlandse dierenartsen gespecialiseerd in wilde diersoorten en een team van internationale vrijwilligers die voor hun verblijf betalen.

Met zijn stichting vangt Edwin allerlei dieren op die slachtoffer zijn geworden van illegale handel en andere misstanden. 

In Thailand worden, zoals in elk land ter wereld, dieren misbruikt, uitgebuit voor winst en menselijke voldoening. Er zijn veel voorbeelden van uitbuiting van dieren in de toeristenindustrie:

Op de foto met een schattig aapje, ritjes door de jungle op de rug van een olifant, olifanten aan de ketting die kunstjes moeten doen, chimpansees of tijgers als huisdier in een kooi, wilde dieren die moeten optreden in vernederende shows enz enz.  

Er is nog steeds een bloeiende illegale handel in wilde dieren als huisdier, Chinese traditionele medicijnen en illegale import en export.

Bij de WFFT leven op dit moment meer dan 750 dieren Het gaat om onder meer apen (meer dan 350) zoals gibbons, chimpansees en zelfs orang-oetans, olifanten (25), Beren (31), wilde katsoorten zoals viskatten, poema’s en meer, reptielen zoals krokodillen en tropische vogelsoorten. Ook honden en katten vinden hulp bij de stichting. Vaak worden ze voor het hek van de stichting achtergelaten, meestal in slechte fysieke staat.

Alle dieren die hulp behoeven zullen door de stichting worden geholpen als dit in hun macht ligt. Om de hulp aan al deze prachtige dieren te kunnen geven is veel geld nodig. De WFFT is vooral afhankelijk van donaties en vrijwilligers. De vrijwilligers die meehelpen met het verzorgen van de dieren betalen deels voor hun verblijf bij de WFFT.

Buitenlandse bezoekers bezoeken de projecten om meer over het lot van de dieren te leren. Deze belangrijke bronnen van inkomsten zorgen ervoor dat de dieren gevoed en verzorgd kunnen worden. Helaas zijn vrijwilligers en bezoekers sinds maart niet meer in staat naar Thailand te reizen door de Covid-19 crisis.

“Thailand is op slot, en daardoor zijn we sinds maart 85 procent van onze inkomsten kwijt", aldus Edwin. "Onze reserves beginnen op te raken en ondertussen komen er steeds meer dieren bij die hulp nodig hebben.”

Ludieke acties om geld binnen te halen zijn noodzakelijk. Zo heeft de oprichter van de stichting zich 4 dagen laten opsluiten in een kooi van 5 vierkante meter, waarin de onlangs geredde chimpansee Canoe 32 jaar opgesloten heeft gezeten.   

Edwin moest drie nachten en vier dagen in de kooi leven, eten en slapen. De opzet was om het bewustzijn van wilde dieren in kooien te vergroten en fondsen te werven voor zijn stichting om de geredde wilde dieren te verzorgen en te voeren tijdens de voortdurende covid-19-crisis.   

Deze actie heeft het geweldige bedrag van €25.000 opgeleverd.

Ons streven is om dit trachten te verdubbelen en een bedrag van €50.000 op te halen om Edwin Wiek en zijn team van het WFFT te helpen om hun geweldige werk voort te zetten. De dieren die het al zo zwaar hebben gehad doordat mensenhanden hun uit hun natuurlijke omgeving hebben weggetrokken, gekooid en mishandeld hebben, verdienen de goede zorg die de mensen van de WFFT hun geven.

Wij doen een beroep op iedereen die een plek in zijn hart heeft voor deze dieren.

Help ons alstublieft om de wilde dieren van de stichting World Friends Foundation Thailand een vrij en veilig leven te laten leiden. Stort alstublieft een bijdrage voor het voedsel en de verzorging van deze mooie dieren…. Het geld wat u doneert wordt direct op de rekening van de stichting gestort.

Help mee om de wilde dieren in leven te houden! Geef om hen die het zo verdienen.

Liefs

Karin en Saskia

https://www.wfft.org/

https://covidsupport.wfft.org/

 

 

 

 

 

Wildlife Friends Foundation Thailand
09-07-2021

Hi lieve vrienden en vriendinnen,

Tijdje geleden alweer dat ik wat heb toegevoegd aan onze actie. Uiteraard volg ik alles wat er gebeurd bij het WFFT op de voet en plaats al het nieuws op Facebook.
Het is alweer een jaar geleden dat Edwin zich op liet sluiten in het oude hok van Canoe,🦍 de chimp. Het kleine hok waarin dit prachtige dier 32 jaar opgesloten heeft gezeten. Edwin heeft een statement gemaakt door zich hierin op te laten sluiten om zo geld op te halen voor deze geweldige stichting.
Het mooiste moment, wat mij betreft, is het moment dat Edwin uit de kooi komt en direct naar Canoe gaat, in zn nieuwe prachtige verblijf. Edwin biedt Canoe zijn excuses aan voor al het leed wat hem door mensen is aangedaan..... het was zo ontroerend... het heeft zoveel indruk gemaakt.

Met Canoe gaat het geweldig: hij heeft een prachtig eiland met een schitterend binnen verblijf waar hij zich vrij kan bewegen. En wat ben ik er trots op dat wij... Jullie.... hier aan hebben bij gedragen. Jullie financiele hulp heeft bijgedragen aan het verwezelijken van het terug krijgen van Canoe's leven. Dank jullie wel, dank jullie wel met heel mijn hart😍
Het Wildlifefriends foundation heeft het zwaar in deze Corona tijd... De grenzen zijn nog steeds gesloten: vrijwilligers kunnen nog steeds niet komen... Het leek er zelfs even op dat ze op moesten geven... de deuren moesten sluiten, geen hulp meer konden bieden aan de dieren die het zo hard nodig hebben.
Het was hartverscheurend om de noodkreet van Edwin te lezen.....
Het leed is nog niet geleden. Er is nog steeds een groot financieel probleem: iedere maand is het weer een gevecht om door te kunnen gaan.
Dus..... je voelt hem al komen.... Ik ga weer een smeekbede doen om financiele Hulp.
Deze stichting doet zulk geweldig werk. Al het gedoneerde geld komt ten goede van de dieren.... geen luxe kantoren, dure auto's, torenhoge bonussen..... alles gaat naar de wildlife die bij de stichting hun leven terug krijgen.
Wij Nederlanders staan bekend als nuchtere mensen die overal over willen nadenken.... denk hier over na en besluit dan dat het een heel goed idee is om deze stichting financieel te steunen.
Help de olifanten, beren, apen, katachtigen, vogels, straathonden, katten en al de andere dieren die bij de stichting nu hun THUIS hebben.🐘
Ik kan jullie niet genoeg bedanken voor jullie hulp.😊
Edwin Wiek en zijn team van het WFFT verdienen het.

Dank jullie wel dat jullie de tijd nemen om dit te lezen en er op zn minst over na te denken ( en dan doneren, natuurlijk😇)
Hopenlijk kan ik begin oktober afreizen naar de stichting om daar een maand als vrijwilliger bij de Elephant refuge aan de bak te gaan.... Ik houd jullie op de hoogte.🙏

Liefs
Saskia


Wildlife Friends Foundation Thailand
19-04-2021

Éindelijk.... de Telegraaf is de eerste krant die ook de noodzaak in ziet om Nederland wakker te schudden. Help mee, alle beetjes helpen.
Help mee, om 800 geredde wilde dieren hun leefomgeving te behouden. Ik ga er zelf in oktober heen en zal jullie
meenemen in het prachtige werk wat Edwin WieK en zijn team van het Wildlife Friends Foundation Thailand
 doen.
Iedere euro is er één. Doe 's gek, doe mee en doneer! Geef met je hart.... geef hun een vrij leven!

Ook heeft TrefpuntAzie.com aandacht geschonken aan de WFFT en Edwin. Een prachtig geschreven stuk waarin ook verwezen wordt naar deze doneer actie. Ik ben er trots op !

ik heb het termijn weer verlengd naar 01 juli. Ik ga zeker niet stoppen en blijf proberen om donaties binnen te halen voor dit geweldige doel.
Er komen prachtige bedragen binnen en zoals we al steeds zeggen:" alles is welkom, alles helpt"
Op dit moment hebben we een bedrag binnengehaald van €5400,= dat is een prachtig bedrag maar nog lang niet genoeg. Dus ik ga door..... jullie ook???😇

Maak even tijd en lees onderstaand stuk van Trefpuntazie, het is zo de moeite waard!

https://www.trefpuntazie.com/thailand-dierenopvangcentrum-edwin-wiek-in-de-problemen/?fbclid=IwAR3OYousKwdFws4MT6uskkNPuFFIg1Aj1_D4Ae7J8j8JPZGg_3uDHyIhSEY

 


Wildlife Friends Foundation Thailand
07-04-2021

Wat heb ik jullie allemaal keihard nodig.... Dus echt keihard! vandaag bereikte mij het onderstaande afschuwelijke nieuws van Edwin Wiek
 van het Wildlife Friends Foundation Thailand
....
" Moeilijk te geloven dat we na 20 jaar (over 3 weken) voor de dieren te hebben gestreden, er nu een het einde aan komt.
Met geen geld meer op de bank, moeten we na eind april waarschijnlijk op zoek naar een nieuw thuis voor honderden dieren. De autoriteiten hebben eindelijk gewonnen.
Het is ongelooflijk. Na  20 jaar vechten  Eind deze maand zal alles eindigen. Ik kan niet op tijd geld verdienen. Ik moet een nieuwe plek vinden voor dieren waar we voor zorgen . Het geld is op"


Wat een verpletterend nieuws. Ik ben een soort van in paniek. Dit mag en kan niet gebeuren... Niet al die dieren weg bij het WFFT: zij hebben al zoveel geleden.
Lieve vrienden en vriendinnen, jullie hebben al veel van me gehoord over alle olifanten, apen, beren, tijgers enz.... Ik kan niet afwachten en toekijken... Ik moet helpen.
De doneeractie die Karin en ik zijn begonnen is er nog steeds
Ik vraag jullie om alsjeblieft te helpen: al geeft iedereen maar wat.
Ze mogen Niet stoppen..... Ze doen zulk geweldig werk.
Alsjeblieft DONEER, doe het nu want wachten is voor de dieren dramatisch.   
https://www.doneeractie.nl/wildlife-friends.../-44739
en dan nog een vraag: is er iemand die weet hoe ik in contact kan komen met Hart van Nederland van SBS 6 of met een BridgetMaasland, een groot dierenliefhebber. Misschien hebben jullie nog tips. Dit moet onder de aandacht gebracht worden bij de media!
Dank jullie wel 


Wildlife Friends Foundation Thailand
23-01-2021

Canoe, de chimp,
Lieve allemaal, het is even rustige geweest met mijn stalken voor onze doneer actie voor de Wildlife Friends Foundation Thailand . Maar nu wilden we toch wel weer iets met jullie delen. Waarom? Om te laten zien wat een geweldig werk er gedaan wordt met het geld wat mede dankzij vele van jullie, gedoneerd wordt aan de stichting van Edwin Wiek.
Herinneren jullie je nog Canoe de chimpansee die 32 jaar lang opgesloten heeft gezeten in een idioot klein hok ? Edwin en zn team van het WFFT hebben hem vrij gekregen en gebracht naar de veilige omgeving van het Wildlife Friends Foundation Thailand Om geld binnen te krijgen voor de aanleg van een chimp eiland heeft Edwin zich 4 dagen en nachten laten opsluiten in een hok van gelijke grote. Na zijn vrijlating volgde een emotioneel moment met Canoe waarin Edwin zich verontschuldigde voor alle leed die Canoe is aangedaan! Canoe leeft sindsdien bij het WFFT in een groot verblijf maar dat was tijdelijk. Canoe moet zn leven terug met een grote vrijheid. Dit is mede dankzij jullie verwezenlijkt : het chimp eiland is klaar.
Dit weekend Gaat Canoe zijn nieuwe leven tegemoet. Een prachtig eiland met alles wat voor het leven van een chimpansee nodig is. Buiten een eiland krijgt Canoe een groot (nacht) binnenverblijf wat geopend kan worden dmv een schuifdeur welke toegang geeft naar het eiland. Als alles goed gaat, gaat Canoe hier dit weekend naar toe. Ik kan niet wachten om dit te zien ( ga naar de FB site van De Wildlife Friends Foundation en volg de life beelden). Wat zal er door het koppie van deze prachtige Chimpansee gaan als hij voor het eerst sinds 32 jaar weer als aap kan zijn. als hij voor het eerst in de buitenlucht kan spelen. Ik vind het ongelooflijk emotioneel maar goed... daar ben ik ook Sas voor.
En dat is nog niet alles…
Het is Edwin gelukt om de 3 chimpansees die op dit moment nog in een dierentuin , in een afschuwelijk klein betonnen leefomgeving zitten, vrij te krijgen. Binnenkort zullen deze 3 chimps naar het WFFT komen en een aap waardig leven krijgen , samen met Canoe. Ook zij zullen gaan leven op dit eiland.
 We wilden dit met jullie delen omdat we willen laten weten dat er zoveel prachtig werk wordt gedaan met de giften.
Op dit moment zijn ze bezig met een 2e eiland, echter om het af te maken is nog €5000 nodig.
We dachten maar zo….. Kunnen we misschien hierin wat betekenen…. kunnen we er voor zorgen dat we ook hierin een bijdrage leveren? We hopen het…! Ons hart ligt bij deze stichting en we hopen jullie over te kunnen halen om toch nog eens in je hart te kijken! help ons om hun te helpen…. het komt zo goed terecht!
Wij kunnen niet anders zeggen, als : Dank jullie wel voor het even naar Karin en mij willen luisteren!

 


Wildlife Friends Foundation Thailand
03-01-2021

Hoe geweldig is dit... gewoon bedankt worden in een bericht van de WFFT Elephant Refuge - Thailand.
En we hebben het met zoveel liefde gedaan. En ik ga zeker niet stoppen met proberen donaties te werven voor deze geweldige stichting.

Dank zij jullie gulle giften hebben we tot nu toe 😍:  3198,= euro opgehaald.!! Dank jullie wel😍

Iedereen weet waar mijn hart ligt.......en ik zal me altijd blijven inzetten voor de beestjes. En die olifanten, apen en de rest van de 700 dieren die bij de Foundation van Edwin Wiek hun veilige plek hebben, verdienen dat we ons voor hun inzetten. Zij kunnen het niet zelf doen..
Dus nog maar een keer.... help mij alsjeblieft om hun te helpen en doneer.....Het wordt zo goed gebruikt!

zie bijgevoegd bericht van de WFFT:

Well 2020 will definitely go down as one to remember. The Covid-19 Pandemic brought us to our knees. Without volunteers, day guests and a reduced number of lodge guests our main source of income was taken away. We had to act fast on mechanisms to help us reduce costs without decreasing the standard of care for over 700 animals, while rescuing and providing veterinary care for 1000’s more.
Without the kindness and generosity of you, our supporters, we do not know where we would be right now. You kept us going. Thank you to the generous Thai Nationals who brought food and other goods for the animals. To all those around the world that sponsored the care of our animals during the pandemic and paid to keep Edwin locked away, THANK YOU!
Thailand is currently experiencing a second wave of Covid-19 infections. This creates further uncertainty to our immediate future and of course the welfare of our animals. Our animal’s still need help, please see https://covidsupport.wfft.org for more info.
We still have a long road ahead, changing our ways and reducing costs, until the Covid-19 Pandemic is under control.
Here’s to a better year. Stay Safe and Happy and most of all Healthy.
A special thanks goes out to ……
Joan and Martin Pearson
Mike and Trude
Amy Caplan
Robert Davies
Ryan Fletcher and Family
Saskia Merkus
Rebecca Jenner
Monique and Arend Arling
Debbie Banks
Helene from Holland
คุณกนกทิพย์ สายชุ่มอินทร์
Stichting Leeuw
International Primate Protection League
U.S. Fish and Wildlife Service
Humane Society International
AA Insurance
MSIG Insurance Thailand PCL
BOS Foundation
International Otter Survival Fund
INSEE Group
Monsoon Valley
ททท โครงการช่วยช้าง ช่วยชาติ TAT (Tourism Authority Of Thailand) การท่องเที่ยวแห่งประเทศไทย
Wildlife Friends International
Nutreco
DER Touristik Group

WIJ GAAN DOOR.... BLIJVEN JULLIE DONEREN??


Wildlife Friends Foundation Thailand
25-11-2020

Lieve allemaal,
Soms zijn er  berichten van wanhoop nodig om weer even iedereen wakker te schudden. Vandaag op FB een bericht van Edwin waarin hij aangeeft dat het nu echt heel slecht gaat;

"Seriously worrying we can’t keep up with the expenses as we have money left for one more month and no light at the end of the tunnel"😩

Het geld is op en er is zoveel nodig om de 700 dieren bij de Wildlife Friends Foundation Thaiand gevoed en verzorgd te houden. Uiteraard gelijk zelf een stuk op Fb geplaats met de schreeuw om hulp.... En het werkt.... In nog geen 3 uur tijd is er bijna 400 euro gedoneerd. 👏

Wat prachtig ! en wat een mooie bedragen.😍

Wij willen heel graag iedereen ontzettend bedanken voor de gulle giften. Wij hopen dat het zo no even door gaat en dat we jullie kunnen laten weten dat er nog veel meer is binnen gekomen.🙏

We moeten Edwin en zn team helpen want het kan niet zo zijn dat de dieren die het al zo vreselijk zwaar hebben gehad de dupe worden van gesloten grenzen en Covid...... Zij hebben allemaal een afschuwelijk verleden en zijn vaak getraumatiseerd. Eindelijk kunnen ze een leven leiden die zij horen te leiden. Als je de foto's op FB ziet van Thommy en Edwin wanneer er weer een goede actie is geweest weet je waar dit allemaal voor is.
Wij blijven ze steunen, en hopen dat dit met  jullie hulp te kunnen blijven doen>

Dus namens alle olifanten, apen, beren, katachtigen, vogels,honden, katten, reptielen, enz........ ontzettend bedankt!🐘🐒🐆🐊❤️
En voor Edwin, Thommy en het hele team van de WFFT: keep up the good work! We will keep on supporting your work💪

Lieve groet
Karin en Saskia


Wildlife Friends Foundation Thailand
30-09-2020

Wordt iedereen al gek van mijn gestalk om steun voor onze doneeractie, of van alle olifanten filmpjes enz.
Kan het toch niet laten,. Maar om het toch wat afwisselend te houden en te hopen dat dit weer prikkelt tot toch die donatie te doen( salaris is gestort he...) wil ik nu toch het verhaal van de geredde chimpansee Canoe doen
Canoe de chimpansee
5 maanden geleden hebben Edwin Wiek
 en zijn team van het Wildlife Friends Foundation Thailand, Canoe de chimpansee  gered uit een kooi van 2-3 meter, waar hij sinds 1988 in leefde, in het midden van Bangkok!
Eenzame opsluiting voor 32 jaar.....  Het heeft lang geduurd voordat de eigenaar akkoord ging maar het is gelukt: Canoe mocht naar het WFFT. 
Het was een moeilijke heftige operatie maar wat een geweldig resultaat.
In de laatste 5 maanden gaat het zoveel beter met Canoe, hij heeft meer ruimte, nieuwe toezichthouders die hem gezelschap houden, fatsoenlijk eten geven, zijn verblijf schoon en interessant houden door elke dag kooi-verrijking aan te brengen.
Canoe is in de afgelopen 5 maanden veranderd van een agressieve aap die zijn eigen haren uittrok, naar een lieve oude man die graag zijn verzorgers vlooit en zelfs een beetje met ze “babbelt”.
Iets wat bijna voor onmogelijk werd gehouden, gaat bewaarheid worden: Het vinden van gezelschap voor Canoe.
Waar vind je zo snel ergens een andere chimpansee? In Thailand zijn ze erg ver van hun originele thuis, het oerwoud in Afrika! Maar twee maanden geleden gebeurde er een wonder! Een oude verlopen dierentuin in centraal Thailand contacteerde de WFFT en wilde hun 3 chimpansees overhandigen, twee vrouwtjes van 28 en een mannetje van 30! Wat een nieuws! Zou Canoe dan toch, na 35 jaar eenzaamheid, vrienden vinden?
Edwin en zijn team zijn op dit moment een eiland aan het bouwen, met sterke zijkooien als nachtverblijven, zodat ze kunnen gaan zien of de mens-apen inderdaad als groep, of als twee koppels kunnen gaan leven.
Heel misschien kunnen ze de drie nieuwe chimpansees al over enkele weken gaan ophalen. Hoe fantastisch zou dat voor Canoe zijn?
A story with a happy end for Canoe....
Maar hoe gaat het verder als het geld steeds verder opraakt? Er zijn nog zoveel dieren zoals Canoe en het liefst zou Edwin voor hun allemaal een happy end verzorgen. Dat gaat niet lukken maar met onze financiële hulp dragen we in ieder geval bij aan dat kleine beetje hoop op een beter leven voor de dieren zoals Canoe.
Strijk met je hand over je hart, kijk in die oude sok/ spaarpot of wat dan ook en denk aan Canoe...
Alvast, dank jullie wel namens Edwin en zijn team van het wfft en vooral namens Canoe en zijn lotgenoten.De link waarop je kunt doneren voeg ik toe... dus... leef je uit en doneer!
Dank jullie wel!!!!!


Wildlife Friends Foundation Thailand
07-09-2020

Wauw! 85 donaties en € 2063,= op de teller.😄🎉
De eerste storting van onze doneer actie is gestort naar het Wildlife Friends Foundation Thailand van Edwin Wiek. Iedere maand gaat er een storting naar de stichting en wat voelt dat goed! 

Afgelopen vrijdag heb ik Edwin aan de telefoon gehad.
 Namens Edwin en de WFFT wil ik het volgende met jullie delen:
"Vanuit Thailand wil ik jullie ontzettend bedanken voor al jullie support.
Elke donatie, groot of klein, is geweldig, elke donatie helpt ons team om de benodigde zorg en voedsel te verstrekken aan de geredde dieren. Het betekent ook dat nieuwe geredde dieren een fatsoenlijke opvang kunnen krijgen, met de kans op een nieuw leven zonder stress, honger of pijn.
Covid-19 zorgt er nog steeds voor dat we met een ernstig financieel probleem zitten, dus we moeten doorgaan. Thailand is op slot, en daardoor zijn we sinds Maart 85 procent van onze inkomsten kwijt", aldus Edwin. "Onze reserves beginnen op te raken en ondertussen komen er steeds meer dieren bij die hulp nodig hebben.
Afgelopen week hebben wij weer 3 olifanten gered die onder erbarmelijke omstandigheden leefden, zonder fatsoenlijk voer of verzorging.
Wij zijn enorm dankbaar voor alle financiële hulp die we door de acties als die van jullie, ontvangen.
Dank jullie wel, blijf ons alsjeblieft steunen”🐘💞

Lieve mensen wij gaan gewoon door met onze actie en hopen dat jullie willen helpen. Alsjeblieft deel onze berichten binnen jullie netwerk en doneer, alle beetjes helpen.
Help deze geweldige stichting de Covid door.

Please keep the animals at the WFFT fed!

Lieve groet
Karin en Saskia

😘


Wildlife Friends Foundation Thailand
30-08-2020

Even weer aandacht voor onze doneeractie voor de Wildlife Friends Foundation Thailand en dan met name aandacht voor die vriendelijk grote reuzen, de Aziatische olifanten.
Deze olifanten zijn kleiner dan de Afrikaanse olifanten, hebben een bolle rug en kleine oren. In het wild kunnen deze olifanten gemiddeld 60 jaar worden, in bescherming 80 jaar. Een olifant eet 150kg plantaardig voedsel per dag en drinkt 80-160 liter water.
Wisten jullie dat op dit moment 27 olifanten worden opgevangen en verzorgd en dat nummer 28 onderweg is naar de WFFT?
Dat alle olifanten die bij de WFFT zijn opgevangen een afschuwelijk verleden hebben waarin ze ernstig geleden hebben?
Wisten jullie dat baby olifanten bij hun moeder worden weggehaald, verkocht, mishandeld en gedwongen worden om te werken in de toeristenbranche?
Dat veel van de olifanten tientallen jaren, dag in dag uit ,met een zware bak op hun rug hebben moeten lopen om toeristen een leuk ritje door de jungle te geven?
Wisten jullie dat olifanten PTSS kunnen hebben?
De olifanten komen vaak op een oude leeftijd naar de WFFT ( 50/60 jaar), mankeren van alles maar gaan hun vrijheid tegemoet. Bij de WFFT leven ze een olifanten leven.
Weten jullie nu waarom wij ons hiervoor inzetten en waarom ik hier vrijwilligers werk wil gaan doen?
Dus alsjeblieft vergeet het niet: Deel alsjeblieft onderstaande link en geef met je hart.


Wildlife Friends Foundation Thailand
19-08-2020

Yessssss we hebben de krant gehaald. We staan met de actie in " Het hele Westland" zowel in de krant als digitaal.

https://issuu.com/wlmedia/docs/hhw-2020-08-19/4

Bekijk het interview via bovenstaande link.

Vandaag weer een aantal donaties binnen gekomen : Dank jullie wel!!!!🤗👏

We hopen dat het los gaat nu we de kranten gaan halen.
Houd ons in de gaten want er komt nog meer.

En ondertussen blijven delen, lieve mensen...... en uiteraard doneren, want daar doen we het voor. 

Lieve groet,

Karin en Saskia


Wildlife Friends Foundation Thailand
17-08-2020

Lieve allemaal,

Voige week zijn we onze actie gestart en binnen 24 uur tikten we de €1000 aan.

Wat was dat prachtig. Wij zijn jullie allmaal zo dankbaar voor de donaties en de lieve berichten. Momenteel staan we op een bedrag van € 1200,=🤗 Dat is een prachtig bedrag binnen 1 week tijd maar er kan natuurlijk nog veel meer bij.
De nood bij de WFFT is nog steeds heel hoog en er dient dringend financiele hulp te komen.

Om een beeld te geven wat het voeden van de dieren bij het Wildlife Friends Foundation Thailand per 3 maanden kost hebben we voor jullie een staatje gemaakt:

Gibbons  € 38,70 - 75xO
Olifant  € 648,= - 27x
Beren € 99,= - 31x
Jakhals € 103,50 - 3x
Macaques apen € 49,50  - 164x
Chimpanzee € 270,= - 1x
Poema € 288,= - 1x
Fishing cats , golden cat  €108,= -  10x
Orangoetangs € 207,=  - 2x
krokodil € 69,30 - 3x
Leguanen € 27,= - 9x
Otters € 58,50 - 17x
Vogels tussen de €39,60 en €59,50  - 13x
Binturong( beermarter) € 54,=  - 2x
Lorises ( primaten, halfapen) € 29,70  - 21x
Commom Palm civets  ( katachtige) € 49,50 -11x
Kleinere aap soorten  € 38,70 - 19x
Schildpadden €36,=  - 62x
Rendieren € 54,= - 63x

Dit is een kleine opsomming van het aantal dieren die op dit moment bij het WFFT leven en voedsel en verzorging nodig hebben. Op hun website kun je de volledige lijst zien van de kosten voor voeden van de dieren - https://covidsupport.wfft.org/

Zoals je ziet is er veel geld nodig voor al het voedsel en dan hebben we het nog niet over de medisch kosten die er voor een aantal dieren nodig zijn.

Daarom..... Alsjeblieft, help ons om hun te helpen: Deel de link, maak mensen atent en trek hun over de streep. Niet voor ons maar voor al die prachtige dieren.
Help ons helpen en geef met je hart❤️ Zonder onze hulp redden zij het niet.

 

Lieve groet,
Karin en Saskia

https://www.wfft.org

https://covidsupport.wfft.org/191 donaties
€ 6.065,00
Doel: € 10.000,00
60%