Wil nog langer geniet van alles om me heen!

Wil nog langer geniet van alles om me heen! | Geld inzamelen
 
 

Ik ben Aaldrik 45 jaar en vader van 2 mooie kids van 13 en 15 , samenwonend met mijn lieve vriendin.  Dagelijks zet ik me in in mijn werk voor mensen met een arbeidshandicap. In mijn vrije tijd sport ik veel elke dag beweeg ik in allerlei vormen.  

Mijn Verhaal

2 Jaar geleden werd er na een blindedarm operatie kanker geconstateerd in de ontsteking van de blindedarm. Iets wat ik totaal niet zag aankomen, je sport en eet gezond. Maar dan toch komt die klap. Iets wat altijd in mijn achterhoofd speelt omdat mijn vader op dezelfde leeftijd is overleden aan kanker.

Na de constatering  is een deel van mijn dikke darm verwijderd en heb ik 4 kuren capox gehad. De scans zagen er daarna goed uit en kon weer lekker genieten van mijn gezin en van het sporten. 

Tot februari 2022, toen bleken de bloedwaardes afwijking te tonen. Na een CT scan 4 maart bleek dat de kanker terug was en helaas niet alleen in een darm. Maar in het buikvlies. Een enorme dreun. Maar er bleek een operatie mogelijk. De HIPEC operatie, daar verwijderen ze de tumoren van het buikvlies en ander organen en spoelen ze na met een verwarmde chemo. Om hier voor in aanmerking te komen mocht je een bepaalde score van tumormarkers te hebben (PCI score). De max was 20 en uit een MRI bleek die bij mij 12. Gelukkig een meevaller. De operatie kon gepland worden, doordat het een vrij zware operatie is 6 tot 17 uur doen ze dit 1 keer per week in Groningen. Ik had me fysiek weer goed voorbereid. Ik merkte weinig van de buikvlieskanker en kon dus vrij bewegen. 

Uiteindelijk stond de operatie gepland voor 11 mei, maar helaas ik lag al klaar in de operatie kleren, een tekort op de IC door corona. Ik mocht weer naar huis. Maar gelukkig kon ik een week later terecht. Ik werd 18 mei geopereerd maar werd na de operatie verrast met triest nieuws dat ze een nieuwe PCI score hadden gedaan en daar op 24 uit kwamen. Ze hebben nog wel een grote tumor bij de darmen weggehaald maar konden daarna niks meer voor me betekenen. Na 3 dagen vertrok ik weer uit het ziekenhuis met een groot litteken van borstbeen tot schaambeen. Waar ik gelukkig snel van herstelde, na 3 weken stond ik weer in de sportschool.  Maar wel met de prognose dat het leven eindig is. 

Zelf ben ik op zoek gegaan naar alternatieven en kwam in Belgie terecht waar ze met een PIPAC operatie patienten langer op deze planeet houden en zelfs mogelijkheden zijn om alsnog een HIPEC te doen.  Dit is een behandeling waarbij door middel van een kijkoperatie verwarmde chemo via verneveling onder grote druk rechtstreeks op het buikvlies en dus op de kankercellen, wordt aangebracht. Daarnaast zal reguliere chemotherapie ingezet worden om de ontwikkeling van de kanker op andere plekken tegen te houden.

Ziektekostenverzekeraar vergoedt behandeling niet
Zo´n PIPAC - behandeling zit in Nederland nog in de studiefase maar wordt echter al wel jaren uitgevoerd in België, in het Universitair Ziekenhuis in Gent. Maar de behandeling wordt niet vergoed, door geen enkele Nederlandse verzekeraar trouwens, omdat de behandeling (nog) niet in Nederland is erkend.

Hoe nu verder?
3 Weken geleden geleden gemaild met UZ gent en kon snel terecht voor een eerste gesprekomet de behandelend arts. We hebben gelijk de eerste PIPAC operatie gepland en streven is om er 3 te doen. Daarnaast zit ik nu in de chemokuren en doe ik hyperthermie behandeling in Amsterdam. Deze warmtebehandeling zorgt voor een betere doorbloeding zodat zowel de PIPAC en de chemotherapie een betere kans van slagen zullen hebben. Daarnaast vinden kankercellen warmte niet fijn.

Kostenplaatje..
Een deel van de kosten PIPAC operaties en Hyperthermiebehandeling kan ik zelf bekostigen waardoor ik 12 duizend euro nodig zal gaan hebben (dit is inclusief reis en verblijfskosten)

Ik hoop oprecht dat u een bijdrage wilt leveren en ik ben u bij voorbaat al heel dankbaar. Hopelijk kan ik door deze behandelingen nog langer genieten van alles om me heen!!

Ook hoop ik dat u mijn bericht deelt zodat het bij zoveel mogelijk mensen terecht komt.


Vriendelijk groetend,

Aaldrik Scholtens

Aaldrik Scholtens
27-07-2022

Lieve mensen diep ontroerd en zo dankbaar!!💞

 


288 donaties
€ 18.500,00
Doel: € 12.000,00
154% / 73 dagen te gaan