Wij zijn voor Het Veur! | Geld inzamelen
 
 

Wij zijn voor Het Veur!

Help met uw eenmalige donatie om Het Veur Theater te behouden!

Als het van bovenaf niet lukt, dan maar van onderop..

In Leidschendam kennen wij 1 klein theater waar onder andere mijn moeder 2 keer per jaar een toneelvoorstelling speelt met haar toneelgroep 'De Gezellen'. Dit theater is een belangrijke maatschappelijke factor binnen ons dorp, maar is mede afhankelijk van subsidie.

Vanuit de gemeente Leidschendam-Voorburg is 300.000 euro per jaar beschikbaar voor 2 theaters, waarvan Het Veur Theater eigenlijk maar 48.500 euro nodig heeft. De overige 251.500 euro gaat dus zonder al teveel protest naar Theater Ludens in Voorburg. Het politieke probleem betreft zowel de verdeling als de totale hoeveelheid van het geld voor seizoen 2020-2021, welke wordt bekeken door een derde, onafhankelijke partij. Dit proces gaat te lang duren aangezien Het Veur Theater op korte termijn moet beginnen met boekingen betreft dat seizoen. Gezien de onzekerheden is Het Veur Theater genoodzaakt de deuren te sluiten..

Van bovenstaand proces begonnen mijn handen te jeuken om zelf actie te ondernemen. Gezien mijn persoonlijke betrokkenheid via mijn moeder, voor de hardwerkende eigenaren en door vele teleurgestelde reacties ben ik een doneeractie gestart. Dit in de hoop dat we Het Veur Theater minimaal nog een jaar kunnen laten bestaan! Al is het maar een euro, alle beetjes helpen!

Tessa Hoenselaar
01-03-2020

Beste donateurs,

 

Wellicht hebben jullie het al gelezen in de krant of online: ons doel is bereikt!

Uiteindelijk heeft de gemeente een bepaald bedrag beschikbaar gesteld, en samen met jullie donaties gaat het lukken om het theater te behouden.

In diezelfde periode gaat het overleg starten tussen Het Veur Theater en Het Ludens Theater om te kijken hoe zij als 1 organisatie zich kunnen voortzetten in de toekomst, dit in verband met de wens van de wethouder.

Jullie kunnen als het goed is dus nog heel lang genieten van mooie voorstellingen in dit prachtige theater. 

Zonder jullie donaties maar ook zeker niet zonder de bewustwording en opschudding die wij samen met deze actie teweeg hebben gebracht, was het nooit gelukt. Ik wil jullie daarom allemaal heel erg bedanken voor jullie steun en hopelijk zien wij elkaar eens in het theater!

 

Groetjes,

Tessa


Tessa Hoenselaar
26-11-2019

Lieve donateurs,

 

Wat ben ik ontzettend blij met al jullie donaties!

Afgelopen week heeft mijn actie veel aandacht gekregen, het heeft onder andere in het AD, Voorburgs Dagblad en Het Krantje gestaan en is flink wat keren gedeeld op sociale media.

Ondanks al jullie lieve hulp ben ik er helaas nog lang niet en merk ik dat de donaties na de eerste aandachtspiek flink zijn gekelderd. Daarom wil ik jullie vragen of jullie iedereen in jullie omgeving willen optrommelen om een steentje bij te dragen, ik ben er namelijk heilig van overtuigd dat het moet lukken als iedereen die een band heeft met het theater deze actie steunt! Deel het op social media of laat vrienden/familie/kennissen via een andere weg kennis maken met deze actie als ook zij het een schande zouden vinden als Het Veur Theater moet sluiten.

Mocht het uiteindelijk zo zijn dat deze actie niets uithaalt, dan geef ik jullie uiteraard allemaal de keuze om jullie geld terug te laten storten. De donaties die over blijven gaan naar een ander gerelateerd goed doel (zoals bijvoorbeeld het Cultuurfonds). Ik hou jullie op de hoogte van de ontwikkelingen, wees in elk geval niet bang dat het geld in het niets verdwijnt.

Morgenavond om 20:00 uur ben ik bij Radio Midvliet te gast voor een interview om meer toelichting/bekendheid te geven betreft deze actie. Als jullie het leuk vinden, luister dan vooral mee!

Voor nu tot snel en nogmaals bedankt voor jullie steun!

 

Groetjes,

Tessa


 

Laat een reactie achter

157 donaties
€ 4.022,00
Doel: € 48.500,00
8%

Deze actie is gesloten.