Wij willen de levenslustige Maud weer terug!

Wij willen de levenslustige Maud weer terug! | Geld inzamelen
 
 
Doneer voor een unieke behandeling in Utah, USA.

Op 31 mei 2019 wil Maud naar Utah om keihard aan haar herstel te werken. De behandeling duurt doorgaans een week, maar wordt indien nodig met een aantal dagen verlengd. Dit is afhankelijk van het behaalde resultaat na een week zéér intensieve behandeling. Er is wel één hobbeltje op weg naar Utah of eigenlijk beter gezegd een stevig wolkje om doorheen te vliegen.  Het totale kostenplaatje inclusief transfer, verblijf en tickets komt neer op ongeveer €14.000. Dat is een enorm bedrag, maar wij willen de kans op een normaal leven met beide handen aanpakken.

Elke bijdrage is meer dan welkom. Wij willen als dank graag vier willekeurige donateurs uitnodigen voor een diner bij ons thuis. Vermeld dan wel je voor- en achternaam om contact met je op te kunnen nemen!!! Ik hoor regelmatig dat ik toch echt iets moet doen met mijn kookkunsten. Dat belooft dus een smakelijk avondje te worden.

Het verhaal van Maud
In augustus 2015 vliegt Maud ongelukkig uit haar rolstoel, waarbij ze een keiharde smak maakt tegen het asfalt. Door haar beperkingen (spierziekte AMC) heeft ze de val volledig met haar hoofd opgevangen. De uitwendige schade was direct te zien en de schrik zat er flink in. De dokter heeft de grote jaap boven het oog gelijmd en Maud moet een paar weken rustig aan doen in verband met een hersenschudding.  

Vervolgens krijgt Maud na diverse onderzoeken, die pas een jaar later plaatsvinden (aangezien Maud altijd maar doorgaat), het volgende te horen: "Er is sprake van het Postcommotioneel syndroom en u zult met de situatie moeten leren leven.”
 
Voor altijd leren leven met extreme hoofdpijn, beroerdheid, vermoeidheid,  concentratieproblemen en regelmatig slecht zicht? Wat een vooruitzicht…  

Ondanks al deze ellende en haar doorzettingsvermogen is het wonder boven wonder gelukt om de opleiding HBO Rechten succesvol af te ronden. Daarna heeft ze nog enige tijd mooie functies proberen te bekleden. Hier haalde ze ondanks de fysieke klachten veel voldoening uit, maar dit heeft ze onlangs toch op een laag pitje moeten zetten. Ook speelde Maud Europese- en Wereldkampioenschappen rolstoelhockey en heeft ze met het Nederlands team vele titels gewonnen. Over de afgelopen drie en een half jaar heeft Maud ontzettend veel moeten laten: colleges, trainingen, wedstrijden, feestjes en andere zaken heeft ze veelvuldig af moeten zeggen.

Achter de wolken schijnt de zon
Een lieve vriendin stuurde me een artikel over een behandeling in Utah, USA. Na flink wat research blijkt de kliniek CognitiveFX een zeer effectieve behandeling aan te bieden voor mensen met hersenletsel. Mensen uit de hele wereld hebben deze behandeling ondergaan: ook mensen uit Nederland zijn er geweest. Ze zijn vol lof over het resultaat en over de expertise van het team behandelaars.

De behandeling bestaat uit een functionele cognitieve MRI scan (een FNCi), waarbij precies in kaart wordt gebracht welke gebieden in je hersenen hyper- en onderactief zijn en waar de bloedtoevoer niet optimaal is. Op basis van de resultaten wordt de behandeling gestart. Aan het eind van de behandeling worden de scans opnieuw gemaakt om de resultaten vast te stellen.

Extra informatie: 
Alles over de behandeling bij Cognitive fx vind je hier: Cognitivefxusa.com.
Lees het ervaringsverhaal van Eva waardoor Maud contact zocht met Cognitive FX. Je leest het hier: Over hoop na hersenschudding.  Lees ook het ervaringsverhaal van Alies, ook zij heeft de behandeling bij CognitiveFX met succes gevolgd. Je leest het hier: Ik ben er weer, nou ja bijna.

Bij voorbaat dank voor het lezen, doneren en/of delen.

Hartelijke groet,

KamalEr zijn nog geen updates geplaatst voor deze actie.
380 donaties
€ 15.060,00
Doel: € 14.000,00
107%

Deze actie is gesloten.