Wie wil ons helpen onze ouders te helpen

Wie wil ons helpen onze ouders te helpen | Geld inzamelen
 
 
Door de enorme droogte deze zomer zakt het huis van onze ouders gevaarlijk uiteen.

Update: Vandaag zijn onze ouders met een advocaat wezen praten, hier kwam uit dat hun de schade niet bij de verzekering kunnen verhalen aangezien het onder een natuurramp valt. Dus dat was een enorme tegenvaller natuurlijk. Ook zijn ze vandaag met een duitse aannemer wezen praten en daardoor zien onze ouders nu toch we een lichtpuntje, want daar waar ze bij de bank geen hypotheek konden krijgen wil deze aannemer hun wel helpen. Alleen zijn daar natuurlijk nog niet alle kosten mee gedekt aangezien onze ouders wel zelf moeten zorgdragen voor de afbraak en afvoer van de woning en ze moeten zelf de nieuwe fundering realiseren. Zouden jullie ons willen helpen dit te realiseren?

Hallo allemaal

Graag willen wij voor onze ouders hulp vragen.
Onze ouders hebben net als zoveel andere mensen altijd hard gewerkt om iets te kunnen bereiken in het leven.
Zo ging onze vader op 14 a 15 jarige leeftijd al in het veen aan het werk wat een zware beroep was.
Ze zijn altijd hard blijven werken, onze vader in de bouw en onze moeder oa taxivervoer voor gehandicapte kinderen en ook volwassenen.

In 2001 zagen hun een prachtige woning in Schoninghsdorf, net over de grens bij Zwartemeer en waren verkocht.
Daarom werd de woning in Zwartemeer verkocht en vertrokken onze ouders naar hun nieuwe stulpje en hebben er in de loop der tijd hun eigen thuis van gemaakt.
En de 17 jaar die ze er wonen hebben hun er een geweldig leven gehad, totdat wij de extreme droogte kregen van deze zomer.

Doordat er veel veen in de grond zit en er zo,n extreme hitte was is het veen extreem gekrompen en daardoor komen er extreme scheuren in het huis.
Het huis verzakt enorm zoals op 1 foto ook duidelijk te zien is, de stiep wordt gewoon naar buiten getrokken.
In de woonkamer waar laminaat ligt kun je praktisch niet meer fatoenlijk lopen want je stapt dan zo een kuil in.
Ook in de hal waar plavuizen liggen is een deel ingezakt.
En de meeste deuren en ramen kunnen niet meer open en dicht.
De voordeur kan ook niet meer open maar zit wel een enorme kier.
En denk dat iedereen wel kan snappen dat dit een gevaarlijke situatie gaat zijn.
Onze vader is nu druk bezig om hun blokhut gereed te maken voor bewoning zodat ze daar in kunnen trekken wanneer het echt te gevaarlijk gaat zijn in hun huis.

Nu zou je denken dat er wel 1 of andere instantie zou zijn waar onze ouders terecht zouden kunnen voor deze schade maar helaas is dat niet zo. En ook een nieuwe hypotheek is helaas geen optie meer aangezien ze gepensioneerd zijn.
Ook de verzekering gevraagd en dit valt niet onder de verzekering.
Onze ouders zien door de bomen het bos niet meer en dat doet ons enorm veel verdriet. Alles waar ze zo lang en hard voor hebben gewerkt zo ineens door de extreme hitte weg.....

Wij hebben natuurlijk al rondgevraagd wat een renovatie zou kosten en ook wat het zou kosten om de woning af te breken en een nieuwe woning te zetten.
Duidelijk is dat een nieuwe woning zetten stukken voordeliger zou zijn.
Feit is dat onze ouders niet meer weten wat en hoe te doen.
Onze vader is sinds vorig jaar met pensioen en dacht nu eindelijk te kunnen genieten van zijn welverdiende rust samen met onze moeder en helaas is dat niet gegund.

Onze ouders en ook wij weten ons geen raad wat nu te doen.
Daarom dat we deze oproep plaatsen om te proberen geld in te zamelen om er voor proberen te zorgen dat onze ouders een nieuwe kleine woning te kunnen bouwen en daardoor nog hopelijk een hele lange tijd samen kunnen genieten van het leven.

Dit wat onze ouders nu overkomt verdienen ze absoluut niet.
Het zijn zulke lieve mensen die nu enorm veel verdriet hebben en niet meer volop kunnen genieten van elkaar, hun kinderen en kleinkinderen.

Daarom deze oproep om zoveel mogelijk te delen en hopelijk kunnen we daarmee voor mijn ouders zoveel geld te kunnen genereren om een nieuw onderkomen te realiseren.

Alvast heel erg bedankt, en te zijner tijd zullen we een update plaatsen.Er zijn nog geen updates geplaatst voor deze actie.
2 donaties
€ 50,00
Doel: € 25.000,00
0%

Deze actie is gesloten.