Wie helpt mij weer te kunnen lachen?

Wie helpt mij weer te kunnen lachen? | Geld inzamelen
 
 
Ik ben Benthe, nog maar 32 en mijn kronen voor zitten los en ik kan nieuwe niet betalen.

Lieve mensen, ik ben Benthe en ik ben 32 jaar.

13 jaar geleden probeerde ik iemand te helpen die in elkaar geslagen werd door ertussen te springen en te proberen met de 2 meiden te praten die het andere meisje in elkaar sloegen. Daarbij zijn mijn voortanden (5 tanden in de bovenkaak) uit mijn mond geslagen. De rechter heeft het meisje dat het gedaan had ertoe veroordeeld mijn tandartskosten te betalen, alleen is er toen niet aan gedacht dat de tanden ooit vervangen zouden moeten worden en dat dat ook weer veel zou kosten.

Destijds hebben ze de wortels laten zitten (wel wortelkanaal eruit gehaald) en over de kleine stukjes tand die over waren een kroon geplaatst. Nu gaan de tanden losser en losser zitten. Ik dacht dat de kroon los zat bij de meeste, maar het is de hele wortel die los zit en ze zullen er in hun geheel uit moeten en er moeten dan metalen stiften worden geplaatst waarop een nieuwe kroon bevestigd kan worden. 

Mijn verzekering betaalt deze behandelingen niet, omdat het samenhangt met het geweld van destijds en omdat men bij kronen sowieso een heel groot deel zelf moet betalen. Een extra tandverzekering maakt daarbij niet zoveel verschil. Ik heb er 13 jaar geleden door alle spanning en stress niet aan gedacht dat er meer geld geëist zou moeten worden voor als de tanden vervangen zouden moeten worden en dat vind ik achteraf gezien erg dom van mezelf.

Ik durf bijna niet meer te eten of te bewegen, omdat ik zo bang ben dat mijn tanden eruit vallen. Lachen doe ik ook weinig, omdat het zichtbaar is dat de kronen verzakt zijn. Doordat ik automatisch steeds met mijn tong voel en steeds gespannen ben, heb ik ook veel last van pijn in mijn tong en kramp in mijn kaken die zorgt voor hoofdpijn. Ik ben nog zo jong en wil zo graag weer kunnen lachen en eten en vooral geen angst meer hebben dat ik mijn tanden verlies. Op mijn profielfoto zie je mij een paar jaar geleden, toen ik nog durfde te lachen. Zo zou ik zo graag weer willen zijn!

Ik ben chronisch ziek (Ziekte van Crohn en fibromyalgie) en kan daardoor niet werken en leef dus van WIA ter hoogte van bijstandsniveau. Door mijn ziekte heb ik al extra kosten die niet vergoed worden en ik houd dus absoluut niets over om te kunnen sparen voor het betalen van de tandartsrekening. Ik ben al blij als ik de laatste week van de maand nog wat verse dingen kan kopen om te eten. Het is moeilijk, maar ik red het allemaal nèt, omdat ik goed kan budgeteren en creatief ben het vinden van oplossingen. Daar ben ik erg trots op, maar dat maakt het juist nog moeilijker dat ik voor mijn tanden dus anderen om hulp moet vragen.

Ik schaam me ontzettend dat ik hier mensen vraag om me financieel te helpen met mijn tandartskosten, maar ik weet echt niet wat ik anders zou moeten. Deze kronen kunnen er elke dag uitvallen en ik zou echt de straat niet meer opdurven zonder tanden.

Per tand zijn de kosten tussen de €800,- en €1500,- en het gaat om 5 tanden. In totaal heb ik dus tussen de €4.000,- en €7.500,- nodig, maar de exacte kosten weet ik pas als ze de nieuwe kronen gaan laten maken bij de tandtechnicus.

Ik ben ongelooflijk dankbaar voor elke cent die er gegeven wordt en ik verwacht het niet, maar mocht er meer gegeven worden dan ik nodig heb, gaat dit naar een goed doel. Ik zal dan een doel uitzoeken dat betrouwbaar is en dat het verdient en dit hier ook delen. Dit doel kan bijvoorbeeld ook een of meerdere andere acties op deze site zijn.

Alvast enorm bedankt! Jullie weten niet hoeveel het voor me zou betekenen om nieuwe tanden te hebben!

Lieve groetjes,

BentheEr zijn nog geen updates geplaatst voor deze actie.
1 donatie
€ 10,00
Doel: € 7.500,00
0%

Deze actie is gesloten.