Wensboom Revalidatie Oldenzaal wens hulphond | Geld inzamelen
 
 

Wensboom Revalidatie Oldenzaal wens hulphond

De wens van Hessel

Dit is Hessel, hij woont met zijn ouders en broer in De Lutte en is een vrolijke jongen van 10 jaar oud die net als ieder kind wil spelen, naar school gaan en steeds een beetje zelfstandiger wil worden. Maar Hessel heeft neurofibromatose type 1, een chronische ziekte die zorgt voor tumoren op het zenuwstelsel. In het geval van Hessel zit dit onder andere in de linker bovenhelft van zijn lichaam. Dit betekent dat Hessel de hele dag zenuwpijn voelt. Naast het hele medische verhaal speelt er ook nog van alles op het psychische vlak. Hessel heeft ADD, NLD en is eigenlijk gewoon een heel onzeker kereltje.

Een maatje voor Hessel

Hessel verdient een echt maatje, een eigen hond die mee mag naar het ziekenhuis zodat hij zich sterker en zekerder voelt en de kracht heeft om echt aan te geven wat er binnenin zijn lijf speelt. Een maatje die ervoor zorgt dat hij sociale situaties beter aankan en zorgt voor een stevige basis en kracht. En dit maatje is gevonden! Hij heet Bössel, een lieve Labrador-pup die opgeleid wordt tot Hulphond voor Hessel. Samen met Willemien van Maatje op Poten en Stichting SAAC gaan Hessel en Bössel het hulphondtraject in.

Draag jij je steentje ook bij?

Maar dit traject is lang en intensief en duurt ongeveer drie jaar. En daarnaast kost het een hoop geld dat er eigenlijk niet is, namelijk € 6000,-. Hiervan is nog € 4.500,- nodig. Bij Revalidatiecentrum Oldenzaal staat een wensboom waarin deze wens: een hulphond voor Hessel, is ingediend. Deze wens willen wij vervullen door middel van deze doneeractie. Wil jij ons ook helpen door te doneren? Elk beetje helpt!

Meer weten over Hessel en Bössel?

Hessel heeft goed door dat niet iedereen deze ziekte heeft en dat er nog zo weinig over bekend is. Hij wil zich inzetten om meer bekendheid te creëren voor neurofibromatose type 1 en heeft zich daarom aangemeld om kinderambassadeur te worden voor het Gehandicapte Kind. En hij doet het erg goed, want hij is door naar de finale op 28 maart! Ben je benieuwd naar de ontwikkelingen en de avonturen van Hessel en Bössel? Volg ze dan op Instragram: https://instagram.com/bosseltheservicedog?r=nametag

Dank je wel!

Namens Revalidatiecentrum Oldenzaal, Kracht Werkt, Kracht Ergotherapie en WISH3 bedankt!Er zijn nog geen updates geplaatst voor deze actie.
 

Laat een reactie achter

45 donaties
€ 1.420,00
Doel: € 4.500,00
31%