Weer naar school

Weer naar school | Geld inzamelen
 
 
Help kinderen weer naar school in Suriname!

Project Schorro Suriname.
Wist u dat er in Suriname nog steeds veel kinderen nog nooit onderwijs hebben gekregen of naar school zijn geweest? Deze kinderen hebben nog nooit een klaslokaal van binnen gezien! Onderwijs is ontzettend belangrijk om te kunnen bouwen aan je toekomst! Onderwijs betekend uit de armoede, kunnen lezen, schrijven en samen met andere kinderen kunnen leren en spelen.
Stichting Vismada nodigt 150 gezinnen uit en gaat 450 kinderen uit arme gezinnen in Suriname voorzien van alle school benodigdheden voor het komend schooljaar.
Stichting Vismada heeft 450 kinderen geselecteerd in de leeftijd van 3 tot 10 jaar die ook graag naar school willen gaan. Stichting Vismada wilt graag deze 450 kinderen die kans bieden. Een jaar lang wordt er gezorgd voor alle nodige schoolmateriaal, knutselbenodigdheden en materiaal om buiten te spelen.
Scholen in Suriname hebben vaak te weinig materialen voor hun leerlingen. Van thuis meebrengen is niet echt een oplossing, want veel gezinnen zijn arm. Stichting Vismada helpt scholen van het lager onderwijs en individuele leerlingen waar nodig met alledaagse schoolmaterialen als pennen, potloden, schriften, schooltas en kleding. Stichting Vismada selecteert 450 kinderen uit sociaal-zwakke gezinnen die de hulp goed kunnen gebruiken.
Op zondag 30 september 2018 worden 150 gezinnen uitgenodigd, om de schoolpakket in ontvangst te nemen.

Graag willen we vóór die tijd € 11.250,- voor deze kinderen hebben opgehaald! Dit is voor de kinderen zodat ze weer terug naar school kunnen gaan, maar ook voor nieuwe kinderen die voor het eerst naar school gaan en het ondersteunen van de ouders die hun kinderen niet naar school kunnen sturen. De kinderen krijgen gratis boeken, een rugzak, schriften, pennen, potloden, gum, puntenslijper, etui, doosje kleurpotloden, tekenschrift, liniaal, huiswerkboekje, kleding en alles wat ze nodig hebben om één jaar school te volgen!
Daarnaast zorgen we er voor dat de betrokken scholen van het lagere onderwijs worden voorzien van goed lesmateriaal en waar nodig het renoveren van klaslokalen en het veiliger maken van het speelterrein.
De vrijwilligers van Stichting Vismada in Suriname hebben 150 gezinnen persoonlijk bezocht en geselecteerd, die in aanmerking komen van een complete scholenpakket.
Help mee deze kinderen uit de armoede te redden en naar school gaan zodat ze aan hun toekomst kunnen gaan bouwen! De kinderen staan te popelen, helpt u mee!

Ray Mangal
12-09-2018

Suriname Paramaribo


2 donaties
€ 15,00
Doel: € 11.250,00
0%

Deze actie is gesloten.