Wederopbouw Janetschool

Wederopbouw Janetschool | Geld inzamelen
 
 
Noodweer verwoest school in Gambia

DEN HELDER - De Janet School in Gambia, die gesteund wordt door de Helderse stichting Building on Education (Boe), is door noodweer geheel onklaar geraakt. De stichting is een hulpactie gestart. Door een hevige storm, gecombineerd met zware regenval, is van de school in Bakoteh het complete dak afgerukt.,Zes jaar werk weg. En het ging allemaal zo goed met de kinderen.’’ Het hele interieur van de school is vernield. ,,Tafels, stoeltjes, schoolborden: alles is stuk. De muren zijn ook beschadigd. 12 september is de schoolvakantie voorbij. Maar de kinderen kunnen zo echt niet in het gebouw.’’

De school is zelf armlastig. Er krijgen vooral kansarme kinderen les, een flink aantal van hen wordt gesteund door sponsorouders in Den Helder en omgeving. Building on Education heeft zelf ook niet veel geld. De opbrengsten komen vooral uit de eigen kringloopwinkel aan de Sluisdijkstraat en uit sponsoracties die geregeld worden gehouden, zoals concerten en diners. 

Het dak van de school werd zes jaar geleden aangebracht en kostte toen vierduizend euro.Wij hebben  geen middelen om de financiële klap op te vangen’.Verder is al het meubilair verwoest. Inmiddels is er prachtig meubilair geschonken maar nu moet het nog naar Gambia verscheept, De totale schade, inclusief de verscheping van nieuw meubilair,  wordt geschat op 15.000 euro. Op dit moment kunnen de kinderen niet naar school. 

webiste: www.buildingoneducation.org

email: info@buildingoneducation.orgEr zijn nog geen updates geplaatst voor deze actie.
6 donaties
€ 130,00
Doel: € 15.000,00
0%