WasteAway

WasteAway | Geld inzamelen
 
 
Een kleine Keniaanse economie creëren én het grote afvalprobleem aanpakken

Hi,

Wij, Mayre Aarsen, Merit Schuurman, Roxanna Hageraats en Stanja van Kerkwijk, zijn vier 17-jarige meiden die voor een schoolproject naar Kenia gaan. Ons project heet WasteAway.  In Kenia ligt heel veel afval op straat. Dit zorgt voor een lelijk straatbeeld, maar is voornamelijk erg slecht voor de gezondheid van de bevolking. Daarnaast is er erg veel werkeloosheid. Daarom willen wij in ons project een kleine economie creeeren, waarin Kenianen zelf afval verzamelen, omzetten tot een nieuw product en dit product gaan verkopen. Zo ontstaan er banen én wordt het afvalprobleem beetje bij beetje aangepakt. 

Wij zijn met dit idee aan de slag gegaan en werken nu samen met TU Delft studenten en Muima Industries, een Keniaans bedrijf, dat al van afval speelgoedauto's maakt. Wij hebben al een onderzoek gedaan naar het product dat het meest economisch en maatschappelijk haalbaar is om te produceren in Kenia. Hieruit is gebleken, dat het product wat wij gaan ontwerpen, in het schoolleven moet worden gebruikt. Wij hebben wat ideeen op papier gezet en zijn uiteindelijk verder gegaan met het ontwerpen van een liniaal.

In januari gaan wij daadwerkelijk naar Kenia. Dit is natuurlijk geen snoepreisje. Wij zullen daar naartoe gaan om onze liniaal te produceren en het te testen op lokale scholen. Nou moeten wij hier natuurlijk wel productiekosten voor betalen. Daarnaast willen wij op de scholen ook een bijdrage leveren, door schriften, stiften en andere schoolspullen mee te nemen naar Kenia. Hier hangt natuurlijk wel een prijskaartje aan. Wij hopen dat u ook een steentje wil bijdrage aan dit project. Klik hier als u onze site wil bekijken. Op de site staat ons project verder uitgelegd. Daarnaast zullen er ook filmpjes van onze reis op de site komen te staan. 

Ons eerste streefbedrag van 1000 euro hebben wij inmiddels bereikt! Wij zijn hier enorm blij mee, maar willen nu ook de bevolking een extra handje helpen. Op dit moment is er erg weinig eten in Kenia door de enorme droogte. Daarom willen wij de scholen en families waar wij mee in contact zullen komen graag een klein beetje helpen door ze te sponsoren met voedingsmiddelen zoals rijst en brood. 

Met uw hulp kunnen wij een bijdrage leveren aan een schoner en veiliger Kenia!

 Er zijn nog geen updates geplaatst voor deze actie.
48 donaties
€ 1.575,00
Doel: € 2.000,00
78%

Deze actie is gesloten.