Vrijwilligerswerk Bali

Vrijwilligerswerk Bali | Geld inzamelen
 
 
Vrijwilligerswerk Bali

Binnen nu en een jaar reis ik naar Bali af om daar vrijwilligerswerk te gaan doen.

Dit zal ik gaan doen via www.vrijwilligwereldwijd.nl.

Ik zal iets meer over het project vertellen wat ik daar dan zal gaan doen...

 

Op Bali worden kinderen ondanks leerplicht thuisgehouden omdat er geen geld is voor kostuums, geen school boekengeld en voor de middelbare school geen schoolgeld. Daarnaast worden kinderen vaak thuisgehouden omdat ze mee moeten helpen in het huishouden, verantwoordelijk zijn voor een deel van het gezinsinkomen. Indonesië telt 240 miljoen inwoners waarvan 3.800.000 op Bali.
Ondanks alle pogingen van de regering om armoede te bestrijden lukt het hen niet.
Het project ligt in één van de armste delen van Bali. Veel kinderen hebben daar nauwelijks kansen hun talenten te ontwikkelen. 

Het project wil weeskinderen en de minder bedeelde kansarme kinderen op Bali helpen door het bieden van onderdak en voeding en een passende opleiding om de talenten/ competenties die de kinderen bezitten te ontplooien. Zo willen we deze kinderen een betere toekomst bieden d.m.v. onderwijs en opvoeding. Wij geven niet alleen steun aan kinderen van ons tehuis maar ook aan de kansarme bewoners van de omliggende dorpen.

Er zitten hier 25 kinderen. Er zijn jongens en meisjes en de verdeling is ongeveer 50/50. De leeftijd van de kinderen is van 10 tot 18 jaar. De meeste kinderen hebben nog gewoon ouders maar wonen hier wel. Ze gaan alleen in de vakantie periode naar huis. In deze periode zijn er dus ook veel minder kinderen aanwezig. Deze periode is van half juni tot half Juli.

 

Wat zullen mijn werkzaamheden zijn op Bali?..

 

Vrijwilligers kunnen helpen met onderwijs, sporten, knutselen, hand- en spandiensten en meedraaien op de kleuterschool maar ook eigen inbreng is welkom. Ben je ergens goed in waar de kinderen wat aan hebben, dan kunnen we de mogelijkheden bespreken. Denk b.v. aan kunst, muziek, een bepaalde vaardigheid enz..

 

Nou is het natuurlijk harstikke fijn dat ik de mensen daar iets kan bieden, zoals met ze sporten, zingen, knutselen enz..

Maar nou is het natuurlijk nog mooier als ik een bedrag ophaal waarbij ik 3 gezinnen of scholen erg blij mee kan maken!

 

Dus wil je iets doen aan het leed daar in Bali, twijfel dan niet en donneer!Er zijn nog geen updates geplaatst voor deze actie.
2 donaties
€ 15,00

Deze actie is gesloten.