Vrienden van Valk 4

Vrienden van Valk 4 | Geld inzamelen
 
 
Help de Bruynzeelvalk 4 te behouden. Doneer en wordt ook Vriend van Valk 4 !

De "Valkenkring Grou” is begonnen in 2011 als vriendenclub, liefhebbers van de in 1939 door E.G. van de Stadt, in samenwerking met de Bruynzeel Fabrieken,  ontworpen Bruynzeelvalk.

Sinds maandag 5 oktober 2020 staat de " Stichting Valkenkring Grou" ingeschreven bij de Kamer van Koophandel.

Directe aanleiding tot het oprichten van deze stichting is de historische Bruynzeel Valk, zeilno. 4. die ons geschonken werd. "4" was het zeilnummer waarmee Cees Bruijnzeel in het voorjaar van 1940 d.m.v. diverse demonstraties de door Ricus van de Stadt ontworpen hechthouten Bruynzeel-Valk introduceerde. De 
Inmiddels is begonnen met de reparatie van de romp bij Jachtwerf Albert Wester in Grou. De boot heeft twee nieuwe zijkanten, nieuwe vlonders en groot onderhoud nodig. 
Daartoe worden fondsen geworven onder de noemer “Vrienden van Valk 4”. Er is ca. € 15.000 nodig. Op deze pagina kunt u zien hoeveel er opgehaald is. De Valk is voor € 0,00 ingebracht in de Stichting, het bestuur van de Stichting Valkenkring Grou draagt privé de oprichtingskosten voor de Stichting. Het juridisch eigendom en beheer van Valk 4 ligt bij de Stichting Valkenkring Grou, die ook door middel van fondsenwerving de vaste lasten zal dragen. 

Na restauratie zal de Valk voor een breed maatschappelijk doel worden ingezet. Het is de bedoeling dat de Valk zo veel mogelijk zichtbaar wordt op het water. Wij zullen Valk 4 op verschillende manieren belangeloos in gaan zetten door o.a.:

1. zeiltochtjes met schipper aan te bieden voor mensen die een steuntje in de rug nodig hebben en wij op de één of andere manier een onvergetelijke zeildag kunnen aanbieden. Bijvoorbeeld kan dit zijn voor gevallen van :
- een burn-out, hoge stress- of PTSS klachten. 
- ziekte of ouderdom waardoor hij of zij niet (meer) zelfstandig kan zeilen.
- een laatste levenswens die men in vervulling wil zien gaan door nog eens mee te zeilen op een houten Valk.
2. Valk 4 zal ingezet worden voor opstappers tijdens ons jaarlijkse Princenhofweekend.
3. Deelname aan nautische evenementen die de zeilsport en het zeilen in de houten Valk kunnen promoten.

Wij streven ernaar Valk 4 "Snip" in het voorjaar van 2021 gereed te hebben voor gebruik.  

Men kan zich aanmelden voor dergelijke activiteiten bij de Stichting Valkenkring Grou via e-mail : info@valkenkringgrou.nl 
Op die manier helpen Valkenvrienden een bijzonder schip te behouden voor de toekomst op een manier waarop zo veel mogelijk mensen kunnen genieten van deze historische Bruynzeelvalk. 

Onze donateurs worden hiermee “Vrienden van Valk 4” , zij zullen onze ere-gasten zijn zodra de boot feestelijk te water gelaten kan worden in Grou!

Verdere informatie en een promotie-video is te vinden op onze website : 
www.valkenkringgrou.nl/vrienden-van-valk-4/ 

Bent u ondernemer en kunt u ons steunen via uw bedrijf ?
Bij een donatie van ten minste € 250 ontvangt u een voucher voor een zeiltocht in Valk 4 (met schipper) voor max. 2 personen. Inclusief lunch en drankjes aan boord. Vertrek -en aankomst in Grou en we zeilen met u of uw gasten naar en door het schitterende natuurgebied de Alde Feanen.
Wij plaatsen uw bedrijfslogo en link naar uw website dan graag op onze web-pagina !
U kunt een voucher bestellen door ons per e-mail uw gegevens door te geven en uw bijdrage over te maken via 
https://www.doneeractie.nl/vrienden-van-valk-4/-45718


Wij hopen dat zo veel mogelijk zeilers, liefhebbers van de Valk maar ook andere sympathisanten ons initiatief willen ondersteunen, in de breedste zin des woords. Wij vragen u dit ook te willen delen in uw netwerk want iedere Euro telt, ook met vele kleine donaties maken wij het uiteindelijk mogelijk.

Hartelijk dank namens de Stichting Valkenkring Grou ! 


met zeilersgroet,

Gert-Jan de Roo (voorzitter), Margot Knegtering-Breuning (penningmeester) en Jetze Sipma (secretaris)


tel. 06-53443020
info@valkenkringgrou.nl 
www.valkenkringgrou.nl


 Er zijn nog geen updates geplaatst voor deze actie.
97 donaties
€ 8.630,00
Doel: € 15.000,00
57%

Deze actie is gesloten.