VOOR WOUTER VISSER EN STICHTING PLN

VOOR WOUTER VISSER EN STICHTING PLN | Geld inzamelen
 
 
WOUTERS 31 HART WERKT MAAR VOOR DERTIEN PROCENT 'IK VOEL ME ZWAAR BEJAARD'

WOUTERS (31) HART WERKT MAAR VOOR DERTIEN PROCENT: 'IK VOEL ME ZWAAR BEJAARD'
 
Toen Wouter negen jaar geleden op het hockeyveld een hartstilstand kreeg, werd duidelijk dat hij drager is van een dodelijk gen.

Cardiologen hopen binnen vijf jaar een medicijn te kunnen ontwikkelen voor PLN, de hartziekte die het gen veroorzaakt.

ZWAAR BEJAARD
Of dat medicijn voor de 31-jarige Wouter op tijd komt, betwijfelt hij. Zijn hart werkt inmiddels nog maar voor dertien procent. “Ik voel me zwaar bejaard. Sterker nog: mijn opa is 86 en die zit fluitend op zijn fiets. Het enige wat ik kan doen is hem een beetje bijhouden op een elektrische fiets.”

ALLE DRAGERS BLEKEN FAMILIE
Door het gen functioneert de hartspier van dragers van het gen niet goed, wat onder andere kan leiden tot een hartstilstand. Inmiddels zijn zo’n duizend dragers van het gen bekend. Onderzoekers ontdekten in 2010 dat al deze mensen een gemeenschappelijke voorvader hebben, die zevenhonderd jaar geleden leefde.

MIJN PERSOONLIJKE ACTIE: AMSTERDAM MARATHON VOOR WOUTER & STICHTING PLN

Het is zo belangrijk dat er meer bekend wordt over PLN, dat er meer aandacht voor komt en dat er meer onderzoek gedaan kan worden.
Luister daarom naar Wouter's verhaal, deel het en het allermooiste zou zijn, steun hem en alle andere PLN-dragers door een kilometer te 'kopen' bij mij. Op zondag 21 oktober 2018 zal ik, Esmee Groen Jochemsen, de Amsterdam marathon lopen. Ruim 42 kilometer op de been om me in te zetten voor Wouter en zijn lotgenoten.  Sponsor een kilometer voor EUR 15,- (meerdere kilometers natuurlijk zeer welkom!) en alle eerste 42 donateurs die een kilometer(s) kopen, komen met hun voornaam en stoffen hartje (rood of blauw) op mijn ren shirtje te staan : ) Tevens verloot ik een leuk prijzenpakket onder alle donateurs vanaf EUR 15,- per donatie. Mocht u wel graag een donatie willen doen maar geen kilometer willen kopen, alle beetjes helpen en zijn meer dan welkom en het wordt ENORM gewaardeerd.

ONTZETTEND BEDANKT!

LIEFS ESMEE GROEN JOCHEMSEN

 Er zijn nog geen updates geplaatst voor deze actie.

50 donaties
€ 1.892,00

Deze actie is gesloten.