Voor mijn lieve sprankelende Lianne

Voor mijn lieve sprankelende Lianne | Geld inzamelen
 
 
Mijn vrolijke lieve dochter Lianne, sprankelend en ongeneeslijk ziek.

Mijn vrolijke lieve dochter, sprankelend en sinds 2015 ongeneeslijk ziek. Helpen jullie mij om haar te motiveren om ondanks alle tegenslagen, door te gaan met haar mooie initiatieven en door te blijven sprankelen?

Momenteel is de ziekte helaas weer onstabiel gebleken. De huidige chemo doet minder dan we hopen. 
Ik hoop op deze manier mijn dochter een beetje verlichting te geven, een extra motivatie te geven om door te gaan met haar initiatieven voor lotgenoten, zij haar extra alternatieve behandelingen voor uitgezaaide borstkanker (naast de chemotherapie) kan bekostigen en zelf ook van mooie momenten kan genieten en herinneringen kan maken.


Mijn lieve dochter Lianne is 36 jaar, moeder van Oscar (7) en Tygo (5).


In 2015 kwam haar eerste diagnose borstkanker. Zo heeft ze alle mogelijke behandelingen heel goed, vol trots en kracht doorstaan, zonder te klagen. Na chemo, bestraling, amputatie, reconstructie, hormoontherapie, geweldig, weer kankervrij begin 2016!


Helaas kwam in 2017 de ommekeer, het slechte nieuws! De kanker is teruggekomen en nu in haar botten en lever en sinds december 2019 ook in haar hartzakje, longen en hersenen, dit maal ongeneeslijk. Lianne heeft na veel pogingen van verschillende hormoontherapie,  die haar lang stabiel had moeten houden, helaas weer sinds mei van dit jaar moeten starten met chemotherapie. De prognose is slecht en onvoorspelbaar. Nu hopen wij dat haar lichaam sterk blijft, dit lang kan volhouden en er nog heel lang niet immuun voor wordt.


Lianne woonde met haar gezin voor hun werk 11 jaar in Azie. Toen ze eenmaal terug verhuisde naar Nederland in 2016 en ze volop begon met solliciteren na kankervrij te zijn, kwam de tweede diagnose. Om die reden heeft ze nu helaas geen recht op een uitkering in Nederland. Inmiddels heeft ze al vier jaar geen inkomen. Kanker neemt helaas naast je gezondheid ook veel andere zaken weg.

 
Maar Lianne blijft sprankelen en besluit om haar eigen initiatieven op te zetten. Ze organiseert bijeenkomsten voor lotgenoten, haalde vorig jaar in drie weken tijd maar liefst €17.000 op voor KWF en is bezig haar eigen stichting Sparkle Up Your Mind op te zetten, zodat ze in samenwerking met haar Professor oncoloog dr. Tjan, kan bepalen, naar welk onderzoek het gedoneerde geld precies gaat. Ze zet zich volledig in voor onderzoeken naar ongeneeslijke borstkanker, hoewel die onderzoeken voor haarzelf waarschijnlijk minder van belang zullen zijn helaas, maar juist voor de toekomst en haar navolgelingen.

Helaas krijgt Lianne voor al haar inzet geen vergoedingen of inkomen. Heel jammer voor haar en voor alle moeite die ze er vrijwillig in steekt.

Ook wil ze graag een boek schrijven, waar investering voor nodig is én ze wil doorgaan met haar initiatieven en nieuwe plannen. Werken voor een baas is helaas onmogelijk gebleken, hoe ambitieus ze ook is; ze moet veel onvoorspelbare dagen de nodige rust nemen. Haar jonge gezin kost positieve energie. Er zijn maanden dat haar ziekte stabiel is, en  organiseert zij mooie dingen en geniet, maar zodra er weer progressie van ziekte is, het medicijn niet meer werkt en er overgestapt moet worden op nieuwe behandelingen, moet ze weer een lange periode veel rusten, is alles verdrietig en spannend voor de onzekere toekomst en zijn er de wekelijkse bezoeken aan het ziekenhuis. Het gaat dan van zelf lopen, zitten in de rolstoel, lopen met krukken, en weer naar zelf lopen en zo zijn er weer maanden voorbij dat ze alleen met haar ziekte bezig moet zijn. En toch blijft Lianne ondanks haar onvoorspelbare ziekte positief, ontzettend belangrijk voor haar jonge gezin.

Volg haar vooral op instagram: SparkleUpYourMind.byLianne en lees daar ook haar interviews die ze vrijwillig doet om bewustzijn te creëren! En lotgenoten te inspireren om moed te houden.

 
Op deze manier wil ik haar en haar gezinnetje helpen, blij maken, een stuk onrust wegnemen en de ziekte even doen vergeten. In haar rustweek tussen de chemo, merk ik dat afleiding met haar gezin door leuke dingen te ondernemen, haar laat opbloeien. Daar word ik zelf ook blij van als moeder van zo’n kanjer, naast deze spannende tijd van kaarsje opsteken en bidden zodat de ziekte zolang mogelijk stabiel blijft en wij haar zo lang mogelijk bij ons houden en zij nog veel mooie initiatieven mag opzetten!

Paul en Lianne hebben een fijn vangnet van hechte familie en vrienden om zich heen, die hen steunen in het dagelijks leven en veel mooie herinneringen ook mede mogelijk maken. Ze wil dan ook geen donaties van hén ontvangen. Dat is Lianne!

Het geld wordt gebruikt om herinneringen te maken met het gezin en de jongens een lach op hun gezicht te geven! Dan vergeet je toch even alles.. 

 

 
Veel liefs en heel hartelijk dank!

Hedy Tiber

 

Hedy
19-12-2019

De tijd gaat snel.. 

Nu inmiddels enkele maandjes verder is Lianne al tweemaal moeten switchen van behandeling.

De immunotherapy die we begin november probeerde, heeft niets gedaan. Lianne viel flauw, belandde in het ziekenhuis en er werd vocht rondom haar hartzakje en longen weggehaald, later bleken hier uitzaaiingen te zitten. 

Met spoed werd begonnen aan stevigere chemo. Tussendoor werd weer een scan gemaakt. Twee weken geleden kregen ze te horen dat er ook een tumor in de hersenen is gevonden. 

Deze chemo moet het gaan doen.. de kanker is aggressief geworden. 

In oktober gaven vrienden het gezin een trips California kado, hartverwarmend.

Nu gaven haar oom en tante het gezin een weekje Bonaire kado. Dit is het moment herinneringen te maken! 

jullie donaties zijn hartverwarmend! 

Veel liefs


186 donaties
€ 6.403,00
Doel: € 6.000,00
106%