voor het Rietveldhuis in beweging!

voor het Rietveldhuis in beweging! | Geld inzamelen
 
 
Waarom een Sprint triathlon voor het Rietveldhuis? Dat ga ik uitleggen. U helpt toch ook?

Lieve lezers,

14 juli 2019 is de Triathlon in Klazienaveen. Ik heb besloten om hieraan deel te nemen en wel voor de bewoners van het Rietveldhuis.
Waarom? Dat ga ik nu met jullie delen.

Vorig jaar ging het even wat minder en om hieruit te komen ben ik o.a. gestart met hardlopen. Mijn eerste loop was 10 km voor Alzheimer Nederland. Het hardlopen beviel zo goed, dat ik eigenlijk wel meer wilde en dan niet per se in afstand, maar gewoon iets anders/erbij. Zo kwam ik uit bij Triathlon. Overigens geen hele, maar een zogenoemde sprinttriathlon, wat betekent dat ik 750 meter ga zwemmen, 20 km fietsen en 5 km hardlopen.
Waarom dan voor het Rietveldhuis?
Omdat ik mede door mijn collega’s, het contact met de bewoners en familie ook weer op het punt ben gekomen waar ik nu sta en daar ben ik dankbaar voor.

Omdat ik geld verzamelen voor het Rietveldhuis te algemeen vond, heb ik de hulp van Anne-Marije, Elles en Geesje gevraagd om te kijken naar een concreet doel.
We hebben besloten dat het ‘bankje met dubbele pedalen’ wel goed bij onze bewoners past (zie bijgevoegde foto's).

Hieronder een korte uitleg:
Met deze zittende cardio-fietsoefening bereikt u hetzelfde effect als met fietsen, maar op een relaxtere en veiligere manier, en zonder de rug te belasten. De pedalen worden op verschillende afstand van het bankje geïnstalleerd. De knieën, enkels en heupen komen in beweging, terwijl ook de spierkracht in de benen en het uithoudingsvermogen verbetert. Indien u de voeten wilt kunnen fixeren op de pedalen, zijn er losse voetenbakken beschikbaar. Deze worden heel gemakkelijk om de pedalen geschoven en zijn dus gemakkelijk erop te zetten. De voeten worden middels klittenband gefixeerd. Dit toestel is geschikt voor mindervaliden.

Op deze manier kunnen we de bewoners stimuleren om lekker buiten te zitten, maar ondertussen ook lekker in beweging te zijn. Beweging is voor iedereen belangrijk, maar hoe ouder men wordt, hoe meer de motoriek wordt aangetast. Dagelijks bewegen helpt ouderen om mobiel te blijven en fysieke beperkingen te voorkomen.
Helaas gaan we dit bankje niet voor niets krijgen en hebben we een bedrag nodig van €2000,-

Het bewegen voordat we het bankje kunnen aanschaffen zal ik voor zorgen, het bewegen als het bankje er is zullen de bewoners voor zorgen.
Dus u hoeft niet in beweging te komen, alleen maar met de hand om een donatie te doen.
U helpt toch ook?

 
Liefs,

Monique van Steenkiste
Verzorgende IG in het Rietveldhuis

Monique van Steenkiste
16-03-2019

https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=319352522273454&id=100025961255359

 

Even een kleine update,

Allereerst super bedankt aan degenen die al een donatie gedaan hebben! We zitten nu op €160,-

Over iets minder dan 4 maanden is het zover. Gistermiddag weer een hardlooptraining gedaan, maar vanwege de harde wind heb ik mijn doel op tempo trainen maar bijgesteld naar in ieder geval rechtop blijven lopen 🌀😂. Het laatse stuk ben ik in ieder geval naar huis gewaaid.

Daarnaast heeft mijn lieve vriend Nick mijn wedstrijdfiets klaar gemaakt om nog meer kilometers te kunnen maken. Via bovenstaande link is te zien dat de poezenbeestjes het ook erg interessant vonden. 😂 

Ik ga door met trainen en ik hoop dat we met elkaar nog meer sponsors vinden voor mijn sprint triathlon voor het Rietveldhuis!!

 


25 donaties
€ 537,00
Doel: € 2.000,00
26%

Deze actie is gesloten.