Voor de vinder | Geld inzamelen
 
 

Voor de vinder

Met jouw donatie worden onbekenden verrast met een liefdevol kaartje

Mijn missie

Voor 2020 wil ik 50000 onbekenden verrassen met een Happy Little Moment.

Happy Little Moments zijn handgemaakte kaartjes met een positieve boodschap. Deze worden achtergelaten op openbare plekken in envelopjes waarop staat: ‘voor de vinder’. Met iedere euro die je doneert, zal iemand in Nederland een onverwacht geluksmomentje krijgen.

Met jouw donatie, maak je niet alleen de vinder blij maar steun je ook de sociale werkplaats, waar mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt met plezier aan de kaartjes werken. Daarnaast help je de lokale organisatie in India, waar het papier voor de kaartjes wordt gemaakt. Hoe dat werkt lees je hieronder.

Maar eerst: Waarom bestaat Happy Little Moment?

Zolang ik me herinner, verras ik mensen om me heen met dingen die ik maak. Op een nacht kreeg ik een idee wat me niet meer heeft losgelaten: Ik kon veel meer mensen verrassen dan de mensen die ik ken, ik kon ook onbekenden verrassen! Destijds woonde ik op Bali waar ik envelopjes en briefpapier kocht, om de eerste Happy Little Moments te maken.

Terug in Nederland ontving ik een dankbaar bericht uit Brazilië van een meisje dat destijds op Bali een kaartje had gevonden, het maakte haar nog steeds blij. Op dat moment besloot ik in Nederland met het project verder te gaan.

Het gevoel dat ik met zoiets kleins, een onbekende misschien een leukere dag bezorg, maakt het voor mij de moeite waard. Lees hier de bijzondere reacties van vinders.

Tweeenhalf jaar na de start van het project, kreeg ik de vraag of ik voor een bedrijf kaartjes wilde maken, om klanten op een originele manier te verrassen. Inmiddels heb ik een paar bedrijven geholpen met verrassen én een ziekenhuis, waar de mensen op hun verjaardag een Happy Little Moment krijgen. Omdat ik naast dit, vooral ook wil doorgaan met waarvoor ik begonnen ben, het verrassen van onbekenden, ben ik deze actie gestart.

Hoe worden de kaartjes gemaakt?

Het papier van de kaartjes wordt in India voor een eerlijke prijs met de hand geschept van gerecycled katoen. Het water dat wordt gebruikt bij het scheppen van het papier, wordt daarna herbruikt voor biologische landbouw. Hier in Nederland wordt het papier met de hand bedrukt en worden er kleine kaartjes van gemaakt. Bij de sociale werkplaats worden de kaartjes verder bewerkt, gestempeld en verpakt. Dan zijn de Happy Little Moments klaar om verspreid te worden. 

 Er zijn nog geen updates geplaatst voor deze actie.
 

Laat een reactie achter

73 donaties
€ 1.068,00