Voor de vinder | Geld inzamelen
 
 

Voor de vinder

Met jouw donatie worden onbekenden verrast met een liefdevol kaartje

Mijn missie

Voor 2020 wil ik 50.000 onbekenden verrassen met een Happy Little Moment.

Happy Little Moments zijn handgemaakte kaartjes met een positieve boodschap. Deze worden achtergelaten op openbare plekken in envelopjes waarop staat: ‘voor de vinder’.

Voor elke euro zullen twee mensen in Nederland een onverwacht geluksmomentje krijgen.

Met jouw donatie maak je niet alleen de vinder blij maar steun je ook de sociale werkplaats, waar mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt met plezier aan de kaartjes werken.

Daarnaast help je de lokale organisatie in India waar het papier voor de kaartjes wordt gemaakt. Hoe dat werkt lees je hieronder.

 

Maar eerst: Waarom bestaat Happy Little Moment?

Zolang ik me herinner, verras ik mensen om me heen door middel van mijn creativiteit. Op een nacht kreeg ik een idee wat me niet meer heeft losgelaten: Ik kon veel meer mensen verrassen dan de mensen die ik ken, ik kon ook onbekenden verrassen! 

Destijds woonde ik op Bali waar ik envelopjes en briefpapier kocht, om de eerste Happy Little Moments te maken.

Terug in Nederland ontving ik een dankbaar bericht uit Brazilië van een meisje dat destijds op Bali een kaartje had gevonden, het maakte haar nog steeds blij. Op dat moment besloot ik in Nederland met het project verder te gaan.

Het gevoel dat ik met zoiets kleins, een onbekende misschien een leukere dag bezorg, maakt het voor mij de moeite waard. Lees hier de bijzondere reacties van vinders.

Tweeënhalf jaar na de start van het project, kreeg ik de vraag of ik voor een bedrijf kaartjes wilde maken, om klanten op een originele manier te verrassen. Inmiddels heb ik een aantal bedrijven en ziekenhuizen geholpen met verrassen.

Omdat ik vooral ook wil doorgaan met waarvoor ik begonnen ben, het verrassen van onbekenden, ben ik deze actie gestart.

 

Hoe worden de kaartjes gemaakt?

Tot nu toe zijn alle Happy Little Moments gemaakt van handgeschept papier. Dit papier komt uit India, waar het voor een eerlijke prijs met de hand wordt geschept van gerecycled katoen. Het water dat wordt gebruikt bij het scheppen van het papier, wordt daarna herbruikt voor biologische landbouw. Het papier wordt in Nederland met de hand bedrukt en gesneden tot kleine kaartjes.

Binnenkort komen er naast de originele, ook geprinte Happy Little Moment kaartjes (op FSC-gecertificeerd papier). Dit omdat er op deze manier nóg meer mensen verrast kunnen worden met een geluksmomentje.

Happy Little Moments worden gemaakt in samenwerking sociale werkplaats waar een groep mensen met afstand tot de arbeidsmarkt met plezier aan de kaartjes werkt. Zij bewerken de kaartjes, stempelen de envelopjes, maken de lakzegels en doen al het andere wat nodig is voordat de Happy Little Moments kunnen worden verspreid.

 

Zo kun je helpen

Naast doneren kun je binnenkort ook helpen door zelf Happy Little Moments te verspreiden. Heb je 15 euro of meer gedoneerd en wil je daarnaast ook helpen met verspreiden? Stuur dan een mailtje naar hello@happylittlemoment.com met als onderwerp ‘Ik help verspreiden’.

Laat in je mail weten wat je hebt gedoneerd, onder welke naam en op welk adres je het pakketje zou willen ontvangen.

Naast doneren via dit platform, is het ook mogelijk een directe donatie te doen op het volgende rekeningnummer: NL89 KNAB 0257 9044 25 - Happy Little Moment.

In beide gevallen wordt 100% van de donaties gebruikt om nieuwe vinders te verrassen.

 

Heel veel dank!

 

 Er zijn nog geen updates geplaatst voor deze actie.
 

Laat een reactie achter

137 donaties
€ 2.499,00