Voedselbos voor mens en dier! | Geld inzamelen
 
 

Voedselbos voor mens en dier!

De natuur een handje helpen door de aanleg van een permacultuurtuin met voedselbos.

Hoi, mijn naam is Marissa. Ik en mijn vrienden willen een voedselbos aanplanten!

Al sinds ik me kan herinneren geef ik veel om de natuur. Om de bomen, de dieren, alle aspecten. Het doe me pijn om natuur verloren te zien gaan. Ik wil geen monoculturen zien, geen schrale akkers en bijen die sterven van de honger. Voel jij dit ook? Super! Want samen kunnen we dingen veranderen. 

Na mijn studie biologie in Nederland ben ik verhuisd naar Portugal. Hier ben ik samen met wat vrienden gaan zoeken naar een stuk land dat onze hulp kon gebruiken. Al snel vonden we een boerderij met een droog, arm stuk land. Er groeide enkel een monocultuur van olijfbomen. Perfect, hier kunnen wij van dienst zijn. We noemde de boerderij "Quinta do amanhã", wat betekent "boerderij van morgen". 

Ons doel is om een eetbare tuin oftewel voedselbos te creëren. Dit is een bosachtige ecostysteem gevuld met eetaber planten. Het ecosysteem creëert habitats voor dieren zoals vogeltjes en bijen, maar heeft ook plek voor mensen. Op deze manier kunnen we teruggeven aan de natuur en op hetzelfde moment onze carbon footprint verminderen door lokaal en duurzaam voedsel te produceren.

Het voedselbos zal open zijn voor mensen die hun connectie met natuur (terug) willen vinden. Voor mensen die geïnspireerd willen raken en willen leren. Met respect voor de natuur vinden we een nieuwe manier van leven. Het zal een paradijs zijn voer ieder; een plek waar mens en natuur in harmonie zijn.

Wij hebben het enthousiasme, de energie en de kennis, maar een paradijs creëren kost ook geld. En dat is het enige wat we niet hebben. Hierbij kunnen we jouw hulp gebruiken!

Jouw donatie gaat recht naar de natuur. Dit kan in de vorm van bomen en struiken voor in het bos, of het kan ons bijvoorbeeld ook helpen een vijver te graven voor padden en kikkers. Maar het kan ook helpen bij het verduurzamen van de boerderij. Zo willen we bijvoorbeeld graag zonnepanelen neerleggen voor duurzame energie. Volg onze plannen op facebook (@humanatureoffical) of instagram (@quinta.do.amanha).

Voor vragen, suggesties, tips of gewoon voor een praatje kun je ons een bericht sturen. We willen je heel erg bedanken voor je support. 

Met jouw donatie, hoe klein of groot die ook mag zijn, kunnen we de wereld een beetje groener maken. Er zijn nog geen updates geplaatst voor deze actie.
 

Laat een reactie achter

10 donaties
€ 365,00