Vluchtelingenhulp in Griekenland

Vluchtelingenhulp in Griekenland | Geld inzamelen
 
 
Ik vertrek voor drie maanden naar Griekenland om me daar in te zetten voor vluchtelingen.

Afgelopen zomer ben ik drie weken werkzaam geweest in het Nea Kavala vluchtelingenkamp in Noord-Griekenland. Deze reis heeft een enorme impact op me gehad en nam me mee in een rollercoaster van emoties. Liefde voor alle prachtige mensen daar die je altijd uitnodigen om wat in hun tent te komen eten (terwijl je weet dat ze amper voedsel hebben), blijdschap door alle ongeremde enthousiaste kinderen die om je heen springen de hele dag, verdriet door het zien van de lege ogen van mensen met uit elkaar gerukte families, woede door de bizar onmenselijke leefomstandigheden waarin deze vluchtelingen zich bevinden maar vooral ongeloof door de totale chaos en het gebrek aan ook maar enige coordinatie van NGO's en regeringen. 

Tijdens de vlucht naar huis ben ik plannetjes in m'n hoofd gaan vormen om zo snel mogelijk terug te keren naar Griekenland, voor langere tijd. Ik wil een poging doen om m'n organisatieskills in te zetten in de organisatieloze situatie daar. Daarnaast wil ik m'n liefde, tijd en muziek met de mensen in de kampen delen. Zo boekte ik vorige maand m'n ticket naar Thessaloniki: 12 Februari vlieg ik naar Griekenland.

Het afgelopen half jaar heb ik geinvesteerd in dingen die mij belangrijk lijken voor m'n reis naar de kampen: ik heb beginnerslessen Arabisch gevolgd, m'n rijbewijs gehaald en zal binnenkort een uitgebreide EHBO cursus doen. 

In Griekenland zal ik ook willen investeren in de vluchtelingen.
Afgelopen zomer hebben m'n moeder en ik van donaties o.a. schriften, pennen en whiteboards voor Engelse les gekocht, instrumentjes voor muziekles, yogamatjes voor yoga, verf en potloden voor creatieve uitingen..
Want buiten de verschrikkelijke kou van dit moment, het tekort aan voedsel en water en de algemene verschrikkelijke levensomstandigheden is er één ding dat deze mensen echt kapot maakt. En dat is de verveling. Het uitzichtloze leven. Ze hebben hun huis, familie, vrienden, leven achter moeten laten door de oorlog en zitten nu al bijna een jaar in een tent in een onbekend land.
Dus de momenten dat ze engels kunnen leren, een muziekinstrument kunnen bespelen, zich rustig kunnen houden door middel van meditatie/yoga zijn ongelooflijk belangrijk. 


Wil je een financiele bijdrage doen aan m'n reis en/of materialen/kleding voor de vluchtelingen? Dat kan via deze website! Alle beetjes helpen.

Mocht je iets specifieks willen steunen met je donatie, dan kan ik daar rekening mee houden.

Via deze blog kan je volgen wat ik allemaal doe in Griekenland: http://roosbehindtheborder.blogspot.gr/

Ontzettend bedankt voor de hulp!

Liefs,

RoosEr zijn nog geen updates geplaatst voor deze actie.
31 donaties
€ 1.555,00

Deze actie is gesloten.