Vluchtelingen in Duinkerke

Vluchtelingen in Duinkerke | Geld inzamelen
 
 
500 mensen slapen in de open lucht.

Wij van de minor Critical Media Design van de HKU willen ons inzetten voor de 500 mensen die momenteel in Duinkerke in de buitenlucht slapen.

In de bossen vlak over de Belgische grens leven mensen zonder enige hulp van de overheid. Sterker nog, de overheid ontruimt bijna wekelijks het kamp maar zorgt niet voor een alternatief.

Kinderen, vrouwen en mannen overleven door de hulp van vrijwilligers. Er zijn ongeveer 500 mensen aanwezig. De meeste slapen in de open lucht, een enkeling heeft een tentje. Op deze manier hebben ze geen recht op mens zijn.

 Aziz Kawak (fotografie-student HKU, 19 jaar) doet verslag:
"Afgelopen weekend ben ik naar Duinkerke geweest om mee te helpen. Het is niet voor te stellen wat ik daar allemaal gezien heb! Het was een bijzondere en heftige ervaring. We hebben kleding, schoenen en eten uitgedeeld, maar er moet nog veel meer gebeuren.. Ik geloof dat WIJ met ONZE hulp iets aan deze situatie kunnen veranderen, wij kunnen ze hoop geven in het leven en een beetje blij maken.

Ik ben ook gevlucht en zonder de hulp van mijn vrienden kon ik niet beginnen aan mijn nieuwe bestaan! Wij kunnen er voor elkaar zijn, onze liefde delen voor een betere wereld.

Ik ga op 15 december weer naar Duinkerke en ik heb de mensen daar VERTELD dat ik mijn best voor hen ga doen."

Je kunt ook slaapzakken, tenten en of dekens doneren. Deze worden ingezameld voor 10 december. Als je dit wilt doen kun je een mailtje sturen naar: iris@dreamingofsyria.nl

 Er zijn nog geen updates geplaatst voor deze actie.
18 donaties
€ 228,00

Deze actie is gesloten.