Vliegende meubelmakers naar Bokemei Ghana

Vliegende meubelmakers naar Bokemei Ghana | Geld inzamelen
 
 
Help ons De Vliegende Meubelmakers om Ghana Stichting Bokemei te helpen!

Hallo allemaal. Wij zijn een groep van zeven personen die van de zomer naar Ghana af reizen om schoolbanjes te maken voor de stichting Bokemei. Wij zijn lid van de stichting de Vliegende meubelmakers. wat is de Vliegende meubelmakers? Stichting De Vliegende Meubelmakers is voortgekomen uit een initiatief van Wilma Dierx en Gerco Buis om met 4de-jaars leerlingen van het HMC hulp te bieden aan getroffenen van de tsunami in Sri Lanka in 2004. Na de eerste activiteiten bleek er nog wat budget over te zijn. Nieuwe leerlingen wilden delen in het avontuur, en zo werd in 2007 de onafhankelijke stichting een feit.

In Accra, de hoofdstad van Ghana, heeft stichting Bokemei stapsgewijs een grote school gebouwd die ruimte biedt aan 300 jongeren uit arme families. Momenteel volgen zo’n 150 kinderen en jongeren kleuter-, basis- en voorbereidend lager beroepsonderwijs (Junior High School), en het aantal neemt toe. Bij de school staan een vijftal ruimtes waar de jongeren van de school en uit de buurt praktijkervaring op kunnen doen (het zgn. kenniscentrum). De praktijklessen sluiten aan bij het schoolcurriculum: ICT, mode en textiel, catering, bouw, metaal en houtbewerking. Het kenniscentrum staat nog in de kinderschoenen en moet verder ontwikkeld worden. Er zijn al wat praktijklessen gegeven en men is bezig de inrichting te verbeteren. Doel is om jongeren die niet verder kunnen leren omdat er geen geld is, of omdat zij goed met hun handen zijn, gekwalificeerde vaardigheden te leren waarmee zij in hun onderhoud kunnen voorzien. Via een baan of een eigen bedrijfje. Het is de bedoeling dat het kenniscentrum op den duur inkomsten gaat opleveren en zelfvoorzienend wordt. Bokemei zou graag een meubelwerkplaats willen opzetten waar men het vak kan leren en dat op termijn inkomsten oplevert. Er is behoefte aan kwaliteitsmeubilair. De kennis om moderne meubels te maken kan verbeterd, evenals de aandacht voor afwerking en onderhoud van gereedschap en meubilair. Op de school is gebrek aan ergonomisch verantwoord schoolmeubilair voor de oudere leerlingen. Zij hangen oncomfortabel in de schoolbanken die door de lokale timmerman zijn gemaakt. Daarom is aan de Vliegende Meubelmakers gevraagd om in de zomer 2019 te komen helpen.

Help ons en geef ons De VIJF. Hier helpen jullie ons enorm mee.

Vriendelijke groet,

Mats, Rowan, Tom, Joeri, Erik, Friedel en Kieran.

https://www.vliegendemeubelmakers.nl/

http://www.bokemei.nl

https://www.vliegendemeubelmakers.nl/project/232

http://www.bokemei.nl/nieuwsbrieven/Nieuwsbrief%20herfst%202018def.pdfEr zijn nog geen updates geplaatst voor deze actie.
7 donaties
€ 165,00

Deze actie is gesloten.