Verzendkosten voor dozen naar Gambia

Verzendkosten voor dozen naar Gambia | Geld inzamelen
 
 
Ik verzamel kleding voor lokale bevolking in Gambia, hulp nodig bij de verzendkosten .....

Beste donateurs, ik ben verliefd geworden op het land Gambia en zijn mensen en vooral de kinderen. Het wordt niet voor niets de smiling coast of Africa genoemd! Ze hebben allemaal zoveel meegemaakt en maken elke dag veel mee, maar ze zullen altijd blijven lachen. Hoe dankbaar het is om een kind een gat in de lucht te zien springen, voor een pen, een tandenborstel, iets van kleding. Echt ze kunnen hun geluk niet op. En dan kom je thuis in ons westerse land, en word je weer met de neus op de feiten hier gedrukt, hoe gewoon en ondankbaar veel mensen soms eigenlijk zijn.

De enorme positiviteit van hen en de kracht om niet op te geven en keihard te bikkelen voor alles, heeft mij de enorme drang/behoefte gegeven om werkelijk iets nuttigs te doen, en zo help ik niet alleen een gezin, maar een heel dorp, een school en hopelijk in de toekomst vele dorpen en scholen. Het land, de mensen worden eigenlijk alleen maar gesteund door persoonlijke initiatiefnemers, die begaand zijn met hen. Ik ben nu diverse keren in The Gambia geweest en ik heb veel geleerd van de bezoeken aan de scholen, de families in het achterland op hun compounds, zoveel verschillende mensen en kinderen en onderwijzers gesproken. Ik heb een alleraardigste familie ontmoet, die mij zeer gastvrij hebben opgenomen. Zij zijn ook mijn contactpersoon in Gambia, naar hen worden de dozen gezonden, wanneer dit daar door de transporteur uit Nederland "Gambia for you" wordt afgeleverd op hun depot, wordt er contact opgenomen met alle families zodat zij binnen 2 weken de dozen kunnen ophalen.

Het verzenden van 1 doos kost, aan het rederijbedrijf waar de container van wordt gebruikt, 6 euro per bananendoos. 

 

- zomerkleding voor de kinderen

- schoolartikelen

- voor de noodzakelijke hygiene hebben de families vooral tandpasta en tandenborstels nodig en shampoo en als luxeprodukt bijvoorbeeld bodylotion.

- handgereedschap

Dit zijn een aantal dingen waar u aan kunt denken, ik verzamel deze zelf prive via facebook etc. En ik ben bezig met grotere sponsoren voor bijvoorbeeld tandenborstels en tandpasta. Ik sprak een Nederlands gezin die in een andere buurt ervoor hebben zorggedragen dat er daar schooltandartsen werden opgeleid en die gaan bepaalde scholen langs (nog niet allemaal helaas, dus nog steeds veel kinderen met kiespijn etc.) Maar waar de kinderen eerst bang waren van de tandarts, staan ze nu te springen in de rij om geholpen te worden, omdat ze nu weten dat wanneer de tandarts hen geholpen heeft dat de pijn in hun mond weg gaat. En zo worden ze ook bewust gemaakt via school vooral om elke dag 2x hun tanden te poetsen. Voor ons zo normaal, maar daar een zeer noodzakelijk iets!

Alleen kan ik niet alle verzendkosten op mij nemen, ik hoop op uw hulp, al is het maar 1 euro.

Ik ben u daar erg dankbaar voor en zal met behulp van foto's laten zien, waar al deze spullen terecht gaan komen. Ik heb net weer dozen weggebracht naar Gilze (uurtje rijden) en woensdag gaat de container weg, dan duurt het ongeveer 5 tot 7 weken. Eind maart is de bedoeling dat ikzelf ook weer aanwezig zal zijn daar om alles goed onder iedereen te kunnen verdelen.

 

Ik ben u erg dankbaar voor uw donatie om dozen met de nodige spullen te kunnen verzenden. En ik weet als geen ander hoe dankbaar de kinderen en hun ouders daar zullen zijn.

 

Sandra de Wolff

ps. de site en facebookpagina wordt momenteel aan gewerkt. Zo kunt u alle foto's en update's bekijken.

 

 Er zijn nog geen updates geplaatst voor deze actie.

7 donaties
€ 243,00
Doel: € 1.000,00
24%