Verpleging in beweging!

Verpleging in beweging! | Geld inzamelen
 
 
Actie om zoveel mogelijk geld op te halen voor de slachtoffers van longontsteking.

Beste mensen, 

onze school, Albeda College, organiseert een actie om zoveel mogelijk geld op te halen voor de actie van 3FM Serious Request. 

Wij van de opleiding Verpleegkunde willen zoveel mogelijk geld op halen voor deze actie. Deze actie past helemaal bij ons, omdat de actie van 3FM Serious Request aandacht vraagt voor een stille ramp; longontsteking. Wij vinden dat dit moet stoppen en mede daarom starten wij een actie! Elk jaar sterven er meer dan 900.000 jonge kinderen aan een longontsteking. Kinderen die eenvoudig te redden zijn met de juiste behandeling en goede informatie. 

Aan het eind van de actie zullen wij zelf het geld bij het Glazen Huis in Breda brengen! 

We hebben net gezien dat het minimum bedrag €5 is, als u minder dan €5 wilt overmaken vraag ik u om dan op dit nummer een berichtje te doen, hopelijk komen we er dan samen uit! Het nummer is: 0615625228

Hier meer informatie over deze actie:

3FM Serious Request 2016 vraagt aandacht voor een stille ramp die elke 35 seconden een kinderleven eist: longontsteking. Elk jaar sterven meer dan 900.000 jonge kinderen aan een longontsteking. Kinderen die eenvoudig te redden zijn met de juiste behandeling en goede informatie.

De Stille ramp
Longontsteking is wereldwijd de dodelijkste infectieziekte voor kinderen van 5 jaar en jonger. Het doodt meer kinderen dan hiv en aids, malaria en mazelen bij elkaar opgeteld. Elk jaar sterven meer dan 900.000 jonge kinderen aan een longontsteking. Dat zijn bijna 2.500 kinderen per dag. Een longontsteking is erg gevaarlijk, maar hoeft niet dodelijk te zijn. Met de juiste middelen en kennis is longontsteking eenvoudig te voorkomen en te behandelen. Zo vanzelfsprekend als dit is in Nederland, zo groot is het gebrek hieraan in de meeste ontwikkelingslanden. 
Waar speelt deze stille ramp zich af?
Deze stille ramp speelt zich vooral af in de Hoorn van Afrika en ten zuiden van de Sahara, maar ook in landen als Haïti. De mensen in deze gebieden zijn ontzettend arm. Er heerst veel armoede en er is nauwelijks kennis over de ziekte. 

Wie worden getroffen?
Vooral kinderen van vijf jaar en jonger in arme plattelandsgebieden zijn kwetsbaar. Hun weerstand is vaak slecht, waardoor ze sneller vatbaar zijn voor longontsteking. Wat ook niet meehelpt is dat veel arme gezinnen leven, slapen en koken in één ruimte. Als het eten binnenshuis wordt bereid op houtskool of mest, ontstaat er ongezonde rookvorming. In combinatie met slechte ventilatie kan dit dodelijk zijn.

Hoe kan dit voorkomen worden?
Deze kinderen kunnen gered worden met de juiste behandeling én goede informatie. Voorkomen en genezen is cruciaal, maar helaas niet vanzelfsprekend. Ouders beschikken vaak niet over de juiste kennis en hebben ook nog eens slechte toegang tot goede medische zorg en levensreddende antibiotica. 

Wat doet het Rode Kruis?
Met een aantal doeltreffende oplossingen kan het Rode Kruis longontsteking voorkomen en behandelen. Het Rode Kruis ondersteunt vaccinatiecampagnes, leert ouders en gezondheidsmedewerkers hoe longontsteking voorkomen kan worden en hoe ze de ziekte kunnen herkennen en behandelen. Vrijwilligers informeren ouders over het belang van goede (borst)voeding, hygiëne en een rookvrij huis. 

3FM Serious Request 2016
Met 3FM Serious Request 2016 willen 3FM en het Rode Kruis de overlevingskans van vele jonge kinderen in ontwikkelingslanden zoals Haïti, Ethiopië en Soedan vergroten, zodat zij een eerlijke kans krijgen om op te groeien en zich te ontwikkelen.

http://seriousrequest.3fm.nl/nieuws/detail/5351472/doel-3fm-serious-request-2016-longontsteking

https://www.facebook.com/radio3fm/?fref=ts Er zijn nog geen updates geplaatst voor deze actie.

21 donaties
€ 190,00

Deze actie is gesloten.