Vermist! Help ons om Diana terug te vinden.

Vermist! Help ons om Diana terug te vinden. | Geld inzamelen
 
 

Help ons om het lichaam van onze dochter Diana terug te vinden en haar te kunnen begraven.

 

Onze dochter Diana Schmitz is sinds 13 januari 2019 vermist. Ze was toen 23 jaar. Ze is rond 13.00 uur met haar auto, een oud type donkergroene Opel Astra vanuit huis ( Goes ) vertokken. Ze heeft om 13.07 getankt in Goes Noord en is daarna naar Zierikzee gereden.

Vanuit Zierikzee is ze rond 13.50 uur in de richting van Goes teruggereden. Haar auto is enkele uren later door de politie teruggevonden op de carpoolplaats langs de N256 bij Colijnsplaat. Na een zoekactie van de politie is haar telefoon op de Zeelandbrug, op ongeveer 1.5 km lopen van haar auto gevonden.

Er is met infrarood met een helicopter naar haar gezocht  in het water en de volgende dag met sonar. Maar geen Diana aangetroffen. Ook latere zoekacties met sonar en speurhonden hebben niets opgeleverd. Het landelijk team onderwater zoekingen (LTOZ) van de politie is er van overtuigd dat ze in het zand is geraakt en vast zit in het zand. Het water, de Oosterschelde kent eb en vloed en verschillende stromingen onder de Zeelandbrug. Dit maakt het extra moeilijk en omdat er geen exacte plek aan te wijzen is, is er een zoekgebied van een 40 x 200 meter tussen de pijlers.

Er zijn geen camera's op het stuk wat ze terug vanuit Zierikzee heeft gereden of waar ze eventueel gelopen kan hebben. Er zijn dus geen beelden van haar laatste bewegingen.

Er rest voor ons enkel nog de optie om gespecialiseerde bedrijven in te schakelen die het gebied onderwater rond de Zeelandbrug afzoeken naar haar lichaam. En dan met name in het zand op de plek onder de brug waar haar telefoon is gevonden en in de diepe putten in de buurt. Met de stroming mee zijn er op relatief korte afstand diepe gaten tot wel 40 meter! Dit kan echter enkel met schepen met speciale apparatuur aan boord en met kleine zandhoppers of kleinere baggerschepen. Duiken is zeer moeilijk ivm de stroming en getijde.

Dit is echter een zeer kostbare zaak en i.v.m. eb en vloed, de stroming en de grootte van het gebied ook een werk wat langere tijd zal vergen. We hebben inmiddels van Rijkswaterstaat de toestemming om kleinschalige werkzaamheden te verrichten onder en in de omgeving van de Zeelandbrug.

Over Diana zodat ook u een beeld kunt vormen van ons meisje.

Diana was een stil en erg gevoelig meisje met een groot hart. Dierenvriend in hart en nieren. Zelfs een vlieg mocht je geen kwaad doen. Ze heeft de Havo gedaan en daarna Cambridge Engels. Ze was begaan met alle leed , en dan voornamelijk dierenleed op de wereld. Ze werkte  o.a. bij Dirk van de Broek, het UWV en bij Holland & Barrett.

In de liefde had ze geen geluk na enkele keren bedrogen te zijn. De vader van haar zoontje heeft Diana en Enzo in de steek gelaten. Dit alles was heel zwaar voor Diana en met onze hulp probeerde ze haar kindje een goed en veilig gevoel te geven. Ze genoot intens van het kleine manneke!

Diana leed aan een heftige vorm van Borderline. Voor haar was het altijd super positief of juist extreem negatief. Ze had hiervoor ook therapie. Daartussenin bestond niet. Ook was ze o zo blij en trots op haar kleine zoon Enzo die alles voor haar betekende,  maar was niet in staat om permanent voor hem te zorgen en bang om hem kwijt te raken. Waarschijnlijk is alles bij elkaar opgeteld haar teveel geworden om tot deze verschrikkelijke daad te komen.

Natuurlijk is er nog een heel klein lichtpuntje want ze is niet  teruggevonden tot op heden en er is dus een hele kleine kans dat ze toch niet is gesprongen ondanks dat alles erop wijst dat ze een suicide heeft begaan. Om meer inzicht te verkrijgen in de laatste dagen van haar leven kunnen we ook haar laptop en telefoon door specialisten laten uitlezen en herstellen. Er zijn enkele firma's die in staat zijn om zo alle gegevens terug te halen. Het kan zijn dat we hier informatie vinden die ons meer inzicht geeft in wat er gebeurt is.

 

Wij zijn er helemaal kapot van en zorgen voor haar kleine zoontje die op dit moment nog te jong is om te begrijpen waarom zijn moeder er niet meer is. Hij was pas 2,5 toen Diana vermist raakte. Voor ons is hij echter een spiegel van onze dochter en geeft ons ondanks het verschrikkelijke verdriet heel veel plezier!

Wij vragen u ons a.u.b. te helpen met de zoektocht naar het lichaam van onze dochter Diana, jonge moeder van haar zoontje Enzo en oudere zus.

Om niet te weten waar je kind is en met de wetenschap dat ze zeer waarschijnlijk in het zand onder de Zeelandbrug ligt is onverteerbaar. Wij willen haar zo graag terugvinden zodat we deze verschrikkelijke tijd kunnen afsluiten.

U zult begrijpen dat het niet mogelijk is om vooraf een streefbedrag bedrag aan te geven om Diana terug te vinden en een laatste rustplaast te geven.

De kosten van het zoeken hangen af van hoelang er gezocht kan worden naar haar lichaam en afhankelijk van de donaties ook met welke apparatuur en op welke plekken er gezocht kan worden.

Zouden we Diana terugvinden en er is een geld over van uw donaties dan wordt dit besteed aan de uitvaart voor Diana. Via deze site/actie houden wij u ook op de hoogte.

Wij,haar zoontje, haar zus, oma, vader en moeder hopen dat u ons langs deze wilt steunen om Diana terug te vinden. Dank u wel uit ons hele hart!

Update 23 september: Dank u wel!! Vele hebben al gedoneerd! Vrienden, bekenden maar vooral ook mensen die wij niet kennen! Dit is echt ongelofelijk dat u allen zo met ons meeleeft. Dank u voor wel alle steun!

Update 25 oktober: Zoveel lieve mensen! Dank u wel voor al uw steun! We hebben momenteel contact met een Nederlandse firma die op korte termijn naar Diana wil zoeken met een gespecialiseerde sonarboot. De zoekactie zal zich concentreren op het gebied rond de pijlers van de Zeelandbrug. Volgens dit bedrijf is er een kleine kans dat Diana vastzit tussen het puin dat gestort is rond de voeten van de pijlers waar de brug op rust. Zou deze actie niets opleveren is er nog de mogelijkheid dat ze verderop ligt. Er zijn stroomopwaarts 3 diepe stukken in de Ooster waar je ook makkelijk naar de bodem kunt zakken en daar dan buiten de stroming blijft liggen. We bidden en duimen dat we haar terug kunnen vinden en een mooie plek kunnen geven als laatste rustplaats.

Update 10 januari '20

Lieve mensen, helaas zijn we bijna 1 jaar verder na de vermissing van onze dochter Diana. Tot op heden is er geen spoor gevonden van of naar Diana. Lanzaam worden we er gek van dat er niets, maar dan ook helemaal niets van Diana wordt gevonden.

Je leest en hoort het nieuws van vermiste of verdronken personen die dan binnen korte tijd teruggevonden worden. Dan denk je iedere keer: waarom zij wel en Diana niet. Dit is niet egoistisch bedoeld maar het doet zo'n pijn iedere keer als een ander vermist of verdronken persoon wel teruggevonden wordt.

We hebben inmiddels diverse keren de publiciteit opgezocht maar tot heden is er helaas niemand die zich gemeld heeft die iets weet....Ook de firma die ons zou helpen met een sonarboot en een onderwater robot heeft nog niets kunnen doen. Druk, geen tijd..en het moet ook rustig weer zijn een paar dagen achtereen ivm het zicht voor deze onderwater robot.

Ik vraag u als u in de buurt van Colijnsplaat/Zeelandbrug/Zierikzee was afgelopen jaar op die stormachtige 13 januari en u heeft iets gezien waarvan u denkt dat het met onze dochter te maken heeft aub geeft het aan ons ( of de politie) door. Nogmaals danken wij u voor alle liefde en steun die u ons geeft.

Helaas hebben we nog niet genoeg geld ingezameld om zelf een schip/ duikbedrijf in te kunnen huren om rond de pijlers te kunnen zoeken naar onze dochter. Wel zijn haar latop en telefoon helemaal uitgelezen maar hier stonden verder geen aanknopingspunten in. Wat ons wel bevreemd is dat haar belgeschiedenis van die 13e januari gewist is. Iets wat bij ons toch vraagtekens zet bij haar verwijning. Een gespecialiseerd onderzoeksburo kon ook deze gewiste data niet terughalen. Ook de provider beweerd dat ze deze gegevens niet hebben ( wat ik niet geloof).

Kunt u iets missen help ons dan mee. Niet weten waar je dochter is, geen afscheid kunnen nemen is verschrikkelijk. Dank u wel uit heel ons hart! Wij gaan door tot we echt alles hebben gedaan om haar terug te vinden.

 

10 Mei: Moederdag, voor Enzo geen moederdag, voor Mariola geen Diana die haar moeder opzoekt...we missen onze meisje iedere dag! We zijn nu 1 jaar en 4 maanden verder, nog steeds geen enkel spoor van onze dochter. We geven echter niet op en hopen dat we middels deze actie toch genoeg geld kunt inzamelen on een gespecialiseerde (duik) zoektocht naar haar te kunnen houden. Uit ons hele hart danken wij u voor alle bijdrages. Heel erg bedankt lieve medemens!

(later geplaatste berichten vindt u in de updates)

Edward Schmitz
18-10-2023

Lieve lezers,

We zitten alweer in eind 2023 en helaas is er nog steeds niets van Diana teruggevonden. Over enkele maanden is ze inmiddels 5 jaar verdwenen en dat zonder enig spoor.

Nogmaals wil ik iedereen bedanken voor alle medeleven!

 


Edward Schmitz
16-01-2023

4 jaar verder....

Lieve mensen, inmiddels zijn we vier jaar verder. Tot op heden geen enkele aanwijzing of spoor van Diana.

In de afgelopen jaren zijn er een paar zware stormen geweest waarvan je zou denken dat na zo'n zware storm misschien wel iets van Diana boven zou komen drijven. Helaas nog steeds niks.

Als ze niet meer in het zand onder de zeelandlandbrug ligt is ze waarschijnlijk naar openzee afgedreven en wordt de kans dat we haar terugvinden en kunnen begraven wel heel erg klein. Maar we geven niet op en hopen dat er toch een dag komt dat we genoeg hebben kunnen inzamelen om een baggerbedrijf te huren om onder de zeelandbrug te gaan zoeken naar Diana.

Ik wil u allen nogmaals heel hartelijk bedanken voor alle steun die u ons gegeven heeft in de afgelopen vier jaar.

Diana's familie


Edward Schmitz
17-03-2021

Hallo beste lieve mensen,

We zijn inmiddels al weer 2 jaar en 2 maanden verder sinds de vermissing van onze dochter. We hebben vaak de publiciteit opgezocht en ons verhaal gedaan bij vele media. Helaas zijn er geen tips binnengekomen over de verdwijning van Diana. Zelf vrezen wij nog altijd het ergste en een medium heeft ons ook gezegd dat Diana in het water ligt bij de brug in de buurt. In een trog van ruim 50 meter diepte wat zeer goed mogelijk is gezien de stroming, tijd en getijde op het moment van de verdwijning van Diana. Maar ook hier geldt dat zoeken op deze diepte niet met "gewone" duikers gedaan kan worden. Te diep en geen zicht plus het getijde maken dit onmogelijk. Dit zou enkel kunnen met een onbemande duikboot / op afstand bestuurde camera robot.

Er is onlangs een nieuwe film gemaakt ( in het Engels met Nederlandse ondertiteling) over Diana en de vermissing. Het is de bedoeling dat deze ook in het buitenland uitgezonden wordt en natuurlijk hopen wij dat hier iets uitkomt.

Zoals eerder geschreven hebben we haar telefoon en laptop forensich laten onderzoeken maar ook hier zijn geen aanknopingspunten uitgekomen, dat ze misschien met iemand had afgesproken en in een andere auto is gestapt.

Zeer waarschijnlijk ligt ze in de buurt of onder de Zeelandbrug. Helaas is daar onderwater zoeken vrijwel onmogelijk. Sterke stroming en veel zandverplaatsingen en een sterk getijde. Tussen de pijlers kan alleen gewerkt worden met een zandzuiger (schip). Duikers hebben geprobeerd haar te zoeken maar hebben niets gezien. Het is zeer goed mogelijk dat ze onder een meter zand ligt...

Er rest ons dan ook niets anders dan te wachten en hopen dat op een dag er iets van haar of Diana zelf gevonden wordt.

We blijven dus hopen op iemand die ons kan helpen, zij het met zoeken naar Diana of een met een gift zodat we genoeg geld hebben ingezameld om een bedrijf in te schakelen die kan zoeken bij de omgeving van de brug.

Heel, heel erg bedankt voor al uw steun!

De familie van Diana

 


Edward Schmitz
10-05-2020

Update 23 september: Dank u wel!! Vele hebben al gedoneerd! Vrienden, bekenden maar vooral ook mensen die wij niet kennen! Dit is echt ongelofelijk dat u allen zo met ons meeleeft. Dank u voor wel alle steun!

Update 25 oktober: Zoveel lieve mensen! Dank u wel voor al uw steun! We hebben momenteel contact met een Nederlandse firma die op korte termijn naar Diana wil zoeken met een gespecialiseerde sonarboot. De zoekactie zal zich concentreren op het gebied rond de pijlers van de Zeelandbrug. Volgens dit bedrijf is er een kleine kans dat Diana vastzit tussen het puin dat gestort is rond de voeten van de pijlers waar de brug op rust. Zou deze actie niets opleveren is er nog de mogelijkheid dat ze verderop ligt. Er zijn stroomopwaarts 3 diepe stukken in de Ooster waar je ook makkelijk naar de bodem kunt zakken en daar dan buiten de stroming blijft liggen. We bidden en duimen dat we haar terug kunnen vinden en een mooie plek kunnen geven als laatste rustplaats.

Update 10 januari '20

Lieve mensen, helaas zijn we bijna 1 jaar verder na de vermissing van onze dochter Diana. Tot op heden is er geen spoor gevonden van of naar Diana. Lanzaam worden we er gek van dat er niets, maar dan ook helemaal niets van Diana wordt gevonden.

Je leest en hoort het nieuws van vermiste of verdronken personen die dan binnen korte tijd teruggevonden worden. Dan denk je iedere keer: waarom zij wel en Diana niet. Dit is niet egoistisch bedoeld maar het doet zo'n pijn iedere keer als een ander vermist of verdronken persoon wel teruggevonden wordt.

We hebben inmiddels diverse keren de publiciteit opgezocht maar tot heden is er helaas niemand die zich gemeld heeft die iets weet....Ook de firma die ons zou helpen met een sonarboot en een onderwater robot heeft nog niets kunnen doen. Druk, geen tijd..en het moet ook rustig weer zijn een paar dagen achtereen ivm het zicht voor deze onderwater robot.

Ik vraag u als u in de buurt van Colijnsplaat/Zeelandbrug/Zierikzee was afgelopen jaar op die stormachtige 13 januari en u heeft iets gezien waarvan u denkt dat het met onze dochter te maken heeft aub geeft het aan ons ( of de politie) door. Nogmaals danken wij u voor alle liefde en steun die u ons geeft.

Helaas hebben we nog niet genoeg geld ingezameld om zelf een schip/ duikbedrijf in te kunnen huren om rond de pijlers te kunnen zoeken naar onze dochter. Wel zijn haar latop en telefoon helemaal uitgelezen maar hier stonden verder geen aanknopingspunten in. Wat ons wel bevreemd is dat haar belgeschiedenis van die 13e januari gewist is. Iets wat bij ons toch vraagtekens zet bij haar verwijning. Een gespecialiseerd onderzoeksburo kon ook deze gewiste data niet terughalen. Ook de provider beweerd dat ze deze gegevens niet hebben ( wat ik niet geloof).

Kunt u iets missen help ons dan mee. Niet weten waar je dochter is, geen afscheid kunnen nemen is verschrikkelijk. Dank u wel uit heel ons hart! Wij gaan door tot we echt alles hebben gedaan om haar terug te vinden.

10 Mei

Moederdag, voor Enzo geen moederdag, voor Mariola geen Diana die haar moeder opzoekt...we missen onze meisje iedere dag! We zijn nu 1 jaar en 4 maanden verder, nog steeds geen enkel spoor van onze dochter. We geven echter niet op en hopen dat we middels deze actie toch genoeg geld kunt inzamelen on een gespecialiseerde (duik) zoektocht naar haar te kunnen houden. Uit ons hele hart danken wij u voor alle bijdrages. Heel erg bedankt lieve medemens!


765 donaties
€ 13.275,00

Deze actie is gesloten.