Verbeter een leven, een donatie duurt maar even!

Verbeter een leven, een donatie duurt maar even! | Geld inzamelen
 
 
De confrontatie met de gezondheidszorg in de Filipijnen komt hard aan!

Stage lopen in een derde wereld land zoals de Filipijnen confronteert je met een harde werkelijkheid. Niet overal is de gezondheidszorg zo goed geregeld als in Nederland.

Wij Nikki, Anna en Margot zijn derde jaars verpleegkunde studenten aan de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen (HAN). Wij hebben de kans gekregen om de minor Internationalisation in de Filipijnen te mogen volbrengen. Dit doen wij in het Isaac T. Robillo Memorial Hospital in Calinan, Davao City.

Vanaf de eerste stage dag waren de verschillen al duidelijk zichtbaar. We liepen de zes persoons patiëntenkamer binnen die onder erbarmelijke omstandigheden verkeert. Familieleden liggen op houten bankjes naast de patiënt of nemen het grootste gedeelte van het bed van de patiënt in. Een goede nacht rust wordt hierdoor verstoord. Privacy is niet vanzelfsprekend. Het hebben van een gordijn om je even af te sluiten van de rest van de patiënten ontbreekt. Het uitvoeren van privacy gevoelige handelingen gebeurt dus open en bloot.
Een tweede punt wat we onder de aandacht willen brengen is het gebrek aan voldoende middelen. Het hergebruik van naalden en spuiten is hier dagelijks aan de orde. Ook wordt de veiligheid van verpleegkundigen in gevaar gebracht door een tekort aan handschoenen en mondmaskers. De kinderafdeling voldoet daarnaast niet aan de Nederlandse standaarden. De omgeving is alles behalve kindvriendelijk en kindveilig.
Ondanks de omstandigheden binnen het ziekenhuis doet het personeel er alles aan om goede zorg aan ieder individu te leveren.

Het ziekenhuis investeert daarnaast ook in een opvang voor 6 verstandelijk beperkte kinderen, Precious genaamd. Deze kinderen krijgen 24/7 de aandacht die ze nodig hebben van hun drie begeleiders in een huis dat speciaal voor hen gebouwd is. Dit is tot stand gekomen door de medeoprichter van het ziekenhuis, Doc. Ruben Robillo. In de Filipijnen zie je dat veel verstandelijk beperkte kinderen door hun familie te vondeling worden gelegd. Ze hebben niet genoeg geld om voor deze kinderen de zorg te bieden die ze nodig hebben. Daarom wordt binnen de Precious er alles aan gedaan om deze kinderen een goede toekomst te bieden. Ze zijn afhankelijk van donaties om dit allemaal te kunnen financieren. Helaas zijn ze niet zo lang geleden hun grootse donateur kwijt geraakt. Door financiële tekorten kunnen de kinderen vooralsnog niet deelnemen aan het nieuwe schooljaar, wordt benodigde fysiotherapie uitgesteld en zijn er momenteel te weinig faciliteiten om de ontwikkeling te bevorderen.

Graag willen wij een steentje bijdragen door de benodigde materialen in het ziekenhuis in te slaan en een mooi bedrag aan precious te schenken. Wij hebben jullie hulp hier hard bij nodig. Elke donatie telt!

Alvast bedankt namens het Isaac T. Robillo Memorial Hospital en de Precious.Er zijn nog geen updates geplaatst voor deze actie.
96 donaties
€ 1.785,00
Doel: € 3.000,00
59%

Deze actie is gesloten.