Vecht mee voor het bordspel Battle for a King

Vecht mee voor het bordspel Battle for a King | Geld inzamelen
 
 

Bordspel Battle for a King

Battle for a King is een bordspel waarin vier facties missies moeten volbrengen in het zuiden van het oude Israël. In het spel ben je een Warlord (Filistijn), een Merchant (handelaar), iemand van The Alliance (iemand uit leger van koning Saul) of een Outlaw (uit het kamp van David). Een Merchant (handelaar) probeert zijn koopwaar via een karavaan veilig te vervoeren, de leider van The Warlords (Filistijnen) smeed zijn ijzeren wapens en de Hebreeërs van The Alliance jagen op een groep Outlaws in het zuiden van Judea. Elke speler heeft zijn eigen missies (opdrachten), dilemma’s en uitdagingen. De dobbelstenen worden gegooid en kaartjes omgedraaid, je kunt elkaar hierdoor opjagen, hinderlagen leggen, rijkdommen verzamelen, gevechten leveren en politieke spelletjes spelen. De grote vraag is: Welke speler wordt er uiteindelijk gekroond als de koning van het spel door als eerste zijn missie(s) te volbrengen?

Voor wie?
Battle for a King is een bordspel voor 2 tot 4 spelers van 14 jaar en ouder. Het spel duurt ongeveer 60 minuten (of speel de 120 minuten versie!) en kan eindeloos opnieuw worden gespeeld door de vele missies en opdrachten die het spel telt.

Bijbel
Het bordspel Battle for a King ontsluit spelenderwijs de Bijbelse verhalen uit 1 Samuel (hoofdstukken 20-31). Spelers ontrafelen het epos waarin koning Saul de jonge David opjaagt in de wildernis van Judea. Het eeuwenoude Bijbelse verhaal zit vol levenslessen, conflicten en dilemma’s. Jij kunt ons helpen dit spel te realiseren en zo de Bijbel dichtbij (jonge) mensen brengen. 

Samen realiseren we de eerste 100 spellen!
Wij (Guy, Levi en Corjan) zijn al meer dan een jaar bezig met de ontwikkeling van het spel, de eindstreep komt nu echt in zicht, maar zonder jouw financiële hulp is het niet mogelijk om het spel helemaal af te maken. Het plan is om in 2024 een eerste oplage van 100 spellen op de markt te brengen. Hiervoor hebben wij in totaal 7500,- euro nodig voor materiaal, vormgeving, marketing en distributie. Met de inkomsten van deze eerste 100 spellen kunnen we een tweede grotere oplage van het spel mogelijk maken.

Is dit bordspel mijn investering echt waard?
Wij denken dat de ontwikkeling van Battle for a King meer dan de moeite waard is omdat:

  • Battle for a King inspeelt op de groeiende populariteit van jongeren om met elkaar gezellig bordspellen te spelen.
  • Battle for a King spelenderwijs de verhalen uit 1 Samuel (hoofdstukken 20-31) ontsluiten. Spelers ontrafelen het epos waarin koning Saul de jonge David opjaagt in de wildernis van Judea.
  • Het eeuwenoude Bijbelse verhaal zit vol levenslessen, conflicten en dilemma’s.
  • De wijsheid, inzichten en spel dynamieken zijn verweven met deze verhalen. Jongeren groeien in inlevingsvermogen, tactisch inzicht, en geschiedkundige, culturele en religieuze kennis.
  • Battle for a King brengt jongeren samen in een context vol spanning, humor en gezelligheid.
  • Battle for a King heeft potentieel een enorm groot bereik aan deelnemers.
  • Battle for a King is een bordspel dat zowel voor jongeren als volwassenen aantrekkelijk is door de setting van het verhaal en de speldynamieken.

De tegenprestaties
We willen je graag bedanken voor je donatie. Naast onze eeuwige dank geven we hier graag iets tastbaars voor terug. Er zijn meerdere soorten tegenprestaties:

1. Geef 25,- euro en ontvang een setje van 5 speciale Battle for a King ansichtkaarten.

2. Geef 40,- euro en ontvang een groepsprogramma ‘Jachtseizoen’ voor je klas, kerk of jongerencentrum.

3. Geef 50,- euro en ontvang ons theologisch onderzoek over de Bijbelse gebeurtenissen in het spel. Verken het terrein door de landkaarten, lees de achtergrondinformatie en ontdek de links met de verschillende spelelementen.

4. Geef 100,- euro en ontvang Battle for a King zodra het spel volgend jaar beschikbaar is.

5. Geef 125,- euro en ontvang Battle for a King zodra het spel volgend jaar beschikbaar is, en daarnaast de set ansichtkaarten en het groepsprogramma of het researchproject.

6. Geef 250,- euro of meer, gelimiteerd tot 20 keer: je ontvangt het spel als het volgend jaar beschikbaar wordt. Daarnaast is een getekende versie van je gezicht te zien op een handkaart in het spel. Deze kaart zal als de campagne afgelopen is in overleg gemaakt worden, waar je na de campagne persoonlijk voor benaderd zult worden.

7. Geef 500,- euro en ontvang Battle for a King zodra het spel volgend jaar beschikbaar is... en speel het spel Battle for a King op locatie met twee van de makers!

Stuur een email met je naam en adres naar battleforaking@gmail.com om je tegenprestatie te ontvangen!

Volg ons:

Facebook
Instagram
YouTubeEr zijn nog geen updates geplaatst voor deze actie.

74 donaties
€ 4.479,00
Doel: € 7.500,00
59%