Van Engeland naar Frankrijk zwemmen!!

Van Engeland naar Frankrijk zwemmen!! | Geld inzamelen
 
 
Zwemmen van Engeland naar Frankrijk, uitdaging voor mijzelf en als eerbetoon!

Hoihoi! Ik zal mijzelf even voorstellen. Mijn naam is Kyra Sterre Wijnker, en ik ben 19 jaar oud. Ik woon in het hoge noorden van Nederland, Den Helder. En voor mij staat er volgend jaar een grote uitdaging op mij te wachten. Ik wil namelijk het kanaal van Engeland naar Frankrijk overzwemmen!

Ik heb het dan over 33 kilometer rechtstreekse lijn naar Frankrijk, maar door de stroming zal ik ongeveer zo'n 50 tot 70 kilometer moeten gaan zwemmen.

 

Waarom?
Vorig jaar (2016) ben ik begonnen met het zwemmen in open water. Dit omdat ik het zwemmen in het zwembad zat was. Zodoende had ik mijzelf ingeschreven voor de oversteek van Den Helder naar Texel, omdat ik op zoek was naar meer uitdaging! Dit was een afstand van 5km. Maar vlak voor Texel ben ik mijn zeezwemmaatje verloren. Waarmee ik bijna elke dag mee in zee zwom om ons zo goed als mogelijk voor te bereiden voor de monstertocht.

Ik zwem het kanaal dan ook over voor hem ter nagedachtenis en als uitdaging voor mijzelf!

Het oversteken van het kanaal heeft veel voorbereiding nodig en kost veel mentaal maar ook fysiek, het is een grote uitdaging. Veel en hard trainen is het.


17 juni 2017, moest ik mijzelf bewijzen en dus kwalificeren om deeltenemen aan het Nederlands kampioenschap, de IJsselmeer marathon. En dat was gelukt met een tijd van 2 uur en 36 minuten.
12 augustus 2017,Nederlands kampioenschap het IJsselmeer marathon, zwemmend van Stavoren naar Medemblik met natuurlijk super slecht weer maar wel gehaald. Was ook mijn eerste keer zwemmend naast een boot 22 kilometer lang.
27 augustus 2017, ik was in Engeland voor de beste voorbereiding voor het kanaal. namelijk van Engeland naar Frankrijk in estafette overzwemmen. met 3 ander zwemmers hadden we in 12 uur en 25 minuten de overtocht volbracht. Dat was echt een avontuur om nooit te vergeten en zo verschrikkelijk gaaf.

Tussendoor ook aan een hoop zwemevenementen deelgenomen en openwaterwedstrijden. Nu ben ik aan het trainen voor de Amstel ICE swim die 30 december zal gaan plaatsvinden. 500 meter zwemmen in ijskoud water.... Ondertussen vliegt de tijd voorbij en ga ik in de periode van 28 juli - 2 augustus mijzelf bewijzen wat al het trainen waard was.

 

Al ruim een jaar zijn mijn voorbereidingen te volgen op mijn eigen facebook-pagina, https://www.facebook.com/KSchannelbabe. En heb ik mijn eigen website opgezet maar ook een maandelijke nieuwsbrief voor mijn volgers zonder facebook.Er zijn nog geen updates geplaatst voor deze actie.
2 donaties
€ 47,00

Deze actie is gesloten.