Van de papa s

Van de papa s | Geld inzamelen
 
 
Voor een goede piano bij Studio26 te Velp. Een geschenk van trotse papa s.

De huidige piano bij Studio26 is niet zo’n beste. Hij ziet er miscchien nog wel mooi zwart uit, maar het is geen goed instrument meer. Niet voor de pianisten, niet voor artiesten die begeleid worden en ook zeker niet voor de toehoorders.

Maar een nieuwe piano zou te zwaar drukken op het budget van de school. Daarom hebben wat papa’s bedacht om een actie te starten voor de aanschaf van een goed instrument dat weer vele decennia mee kan. Wij richten ons hierbij vooral op de papa’s die trots zijn op wat hun kinderen bij Studio26 (en voormalig AtelierVelp) aan artistieke bagage hebben meegekregen. Al is het alleen maar het plezier in dans, muziek, circus en/of theater. 

Wij hebben bij deze actie geen vast streefbedrag. In principe: hoe meer geld, hoe beter de piano. Uiteraard met een limiet. Maar een richting hebben we wel.

Een piano heeft standaard 88 toesten, die in totaal ca. 220 snaren bespelen.

Als we nu uitgaan van €40,= per snaar, bereiken we met 220 papa’s een bedrag waarmee we een splinternieuw exemplaar zouden kunnen kopen. Maar één snaar mag natuurlijk ook door meerdere papa’s geraakt worden.

In ieder geval willen we dat de piano op een degelijk frame met wielen komt te staan, zodat deze binnen Studio26 overal makkelijk naar toe te rijden is, zonder beschadigingen aan de vloer te maken en zonder te kunnen omvallen. Zo’n frame moet op maat gemaakt worden en is daarom niet makkelijk op de 2e hands markt te vinden. Voor het frame hebben wij al € 600,= nodig. Zie voorbeeld op zaalrollenframe.nl

Voor een nieuwe piano (zoals een Yamaha type U1) zouden we ca. € 8.000,= nodig hebben. De aanvullende  TransAccoustic technologie zou een prachtige digitale aanvulling kunnen zijn op een nieuwe akkoestische Yamaha piano, maar overwegen we alleen als wel héél veel trotse papa’s een snaar raken.

Maar met een goede 2e hands piano (ca. € 3.000,=) zouden we de leerlingen en docenten van Studio26 natuurlijk ook al heel blij maken!

De piano zal officieel een schenking worden aan Stichting Kunst in Beweging. De stichting zal daarom de officiële eigenaar van de piano worden, zoals deze ook al eigenaar is van bv de huidige (slechte) piano en de dans- en theaterkostuums bij Studio26. De stichting ondersteunt ook vele projecten die bij Studio26 worden georganiseerd. Indien via deze actie eventueel meer geld binnenkomt dan voor de piano nodig is, reserveert de stichting dat voor de aanschaf en/of onderhoud van instrumenten in de toekomst.

Daarom deze oproep aan alle trotse papa’s van leerlingen van Studio26 (en AtelierVelp in ‘t verleden):

    maak een gebaar en raak een snaar!

En uiteraard mogen trotse mama’s, oma’s, opa’s, tantes en ooms ook bijdragen...

namens de papa’s,

Erik BlomjousEr zijn nog geen updates geplaatst voor deze actie.
6 donaties
€ 265,00

Deze actie is gesloten.