Uitvaart van Wim van Mourik

Uitvaart van Wim van Mourik | Geld inzamelen
 
 
Help ons de uitvaart te bekostigen voor deze super vrijwilliger.

Vrijdag 1 maart is geheel onverwacht onze vader en opa, Wim van Mourik overleden.

Wim van Mourik was een begrip in Sliedrecht, zoals Peter Donk mooi wist te omschrijven:

Hij was Lid in de Orde van Oranje Nassau en Lid van Verdienste van v.v. Sliedrecht. Ook was hij bestuurslid van voorheen de Sportraad en betrokken bij het toenmalige Wielercomité Sliedrecht. Wim kon veel meer dan menigeen dacht, een man met een ijzer geheugen en hij cijferde zichzelf vaak weg. Hij kon improviseren als de beste, redde zich uit onverwacht situaties als hij de microfoon beet had en was een groot muziekkenner / liefhebber (blues, jazz en soul). Wim was ook een beetje een ‘kluizenaar’, kon veel beloven en soms te veel. Daardoor was het voor hem moeilijk om soms afspraken na te komen. De man met een gouden stem was beslist een druk bezette vrijwilliger. Een keiharde werker!

Wim van Mourik was zeer bekend in Sliedrecht en bovenal bijzonder geliefd. Die bekendheid bouwde hij in jaren op en de laatste tientallen jaren door zijn radio- en tv-werk voor de lokale omroep MerweRTV, bij internetomroep RTV Holland en v.v. Sliedrecht. Maar zeker ook door zijn werk als dj in muziekcafé Candlelight en niet te vergeten volleybalvereniging Sliedrecht Sport. Daar was hij verslaggever bij uitwedstrijden, speaker en sfeermaker (met zijn muziek) en maker van het programmaboekje van elke thuiswedstrijd Sliedrecht Sport Dames1. Dat waren soms twintig pagina’s. Wim van Mourik verzorgde dit jaren.

Elke week schreef hij artikelen van volleybal- en voetbalwedstrijden voor lokale krant Het Kompas. Ook was hij vele jaren actief bij v.v. Sliedrecht. Daar was hij speaker bij de thuiswedstrijden en zeer gewaardeerd redactielid. Voor de presentatiegids van v.v. Sliedrecht en de speciale Baggercupkrant schreef hij veel artikelen. Wim was lid van de redactiecommissie van de sportvereniging.

Hij was iemand die zich in zijn hele leven enorm heeft ingezet voor het Sliedrechtse verenigingsleven. Velen gaan Wim van Mourik ontzettend missen.

Wim laat een enorme leegte achter, niet alleen bij zijn familie, maar ook bij de talloze organisaties waar hij bekend stond als een super vrijwilliger met tomeloze inzet. Hij was een erg gulle man, hij zei zelden nee en hielp waar het kon. Hij was ook heel erg bescheiden en vroeg zelden om hulp, ook al had hij deze nodig. 

En deze hulp is nu hard nodig.

Helaas was Wim alleenstaand en had het niet breed waardoor de financiële lasten van de crematie op de schouders van ons, zijn kinderen, komen. Wij doen ons best, maar kunnen dit niet alleen aan.

Wij wenden ons daarom tot jullie en zouden hulp in de vorm van een donatie ontzettend waarderen. Namens de kinderen en kleinkinderen, dank u wel voor uw aandacht en donatie. Delen van deze actie wordt gewaardeerd.

 

 

Marco van Mourik
08-03-2019

Sliedrecht24:

SLIEDRECHT – Met veel ceremonieel werd Wim van Mourik (65) donderdagavond 7 maart 2019 sporthal De Basis ingedragen tijdens een grootse herdenkingsbijeenkomst. Naaste vrienden en sportrelaties droegen de kist de sporthal aan Benedenveer in. Dat gebeurde langs sporters van o.a. Sliedrecht Sport Dames1 en Heren1. Van Mourik was op verschillende terreinen actief als vrijwilliger. Hij overleed vrijdag 1 maart 2019 in zijn woning in Giessenburg. Enkele honderden mensen waren naar de avond gekomen, die in handen was van Orchis Uitvaartzorg en werd mede mogelijk gemaakt en georganiseerd door vaste gebruikers van de sporthal van Sliedrecht Sport. Onder de aanwezigen was ook wethouder Hanny Visser-Schlieker (PRO Sliedrecht) van Sport. Sprekers stonden stil bij de markante persoon, die Wim was en zijn vele vrijwilligersactiviteiten. Met zijn overlijden, is een groot vrijwilliger heengegaan.

Bekend
Wim van Mourik was zeer bekend in Sliedrecht en bovenal bijzonder geliefd. Die bekendheid bouwde hij in jaren op en de laatste tientallen jaren door zijn radio- en tv-werk voor de lokale omroep MerweRTV, bij internetomroep RTV Holland en onlinekrant Sliedrecht24. Maar zeker ook door zijn werk als dj in muziekcafé Candlelight en niet te vergeten volleybalvereniging Sliedrecht Sport.Elke week schreef hij verder artikelen van volleybal- en voetbalwedstrijden voor lokale krant Het Kompas.

Mooi en bijzonder mens
Thea de Jong van uitvaartondernemer Orchis Uitvaart opende de avond. Als eerste spreker kwam donderdagavond voorzitter Cees Boer van volleybalvereniging Sliedrecht Sport aan het woord. Een club waar Wim van Mourik een lange staat van dienst heeft gehad. Hij was bekend als speaker, verslaggever, maar ook redactioneel actief. Boer: “Wim wordt in Sliedrecht geroemd om het vrijwilligerswerk. Maar voor de familie was hij er minder vaak. De intenties waren goed. In 1997 werd hij speaker. Hij was een getalenteerd schrijver van verslagen. Ook voor Het Kompas en Sliedrecht24. Wim ontwikkelde zich tot een wandelende volleybal encyclopedie. Hij regelde vaak alles op het laatste moment. Wim was een zeer gewaardeerd vrijwilliger voor Sliedrecht Sport. Als mens was hij moeilijk om dichtbij te komen. Hij was een gevoelig mens en soms naïef. Hij was een eenzaam mens. Trok veel op met zijn vader de laatste jaren.” Zijn vader overleed een half jaar geleden.

Artiest
Tussen de sprekers door klonk de favoriete muziek van Wim en konden bezoekers oude foto’s op een scherm zien. Na Boer nam voorzitter Riny Mourik van de lokale omroep MerweRTV plaats achter de microfoon. Van Mourik refereerde aan de verschillende programma’s, die hij jaren maakte voor de zender. Maar ook aan de persoon Wim van Mourik. “Wim was een artiest. Hij wist wat anderen wilden horen en hij kon sfeer maken. Wim zat in de begin jaren bij Radio Monique. Hij werd later radiomaker bij Stichting MerweRadio. Hij kon een goede sportredactie opzetten. Wim kon echt wat. Hij kon verenigingen op de kaart zetten. Hij deed alles pro deo. Als Wim iets kon dan was het wel een zaal enthousiast krijgen. Hij had kennis en ervaring. Hij was een heel bijzonder mens. Het ging Wim niet om geld. Maar om anderen op de kaart te zetten. Ik ken in Sliedrecht geen vervanger”, sprak Mourik.

Nooit op voorgrond
Vriend Joop Hartog en oud-secretaris van de Sportraad Sliedrecht sprak namens de raad waar Wim ook deel vanuit maakte, het Wielercomité Sliedrecht en comité Sportverkiezingen. Waar Wim was, daar maakte hij sfeer. Joop Hartog: “Dat dit zou gebeuren, had niemand verwacht. Wim wilde nooit op de voorgrond treden, kon bijna nooit nee zeggen en nam soms te veel hooi op zijn vork. Het ging Wim aan het hart dat de Sportraad stopte. Hij was actief bij het wielercomite. Bracht de strobalen en haalde ze ook weer op. Het leven gaat door maar zijn werk is onvervangbaar. Wim, we zullen je missen.”

Warm mens
Namens de voetbalvereniging Sliedrecht en muziekcafé Candlelight sprak André van Dijk. “Wim was een soort twaalfde man. Denk aan het Candlelight-toernooi. In de Candlelight was je een begrip. Je had je eigen hoekje. Jij kende de muziek. Ook de playbackshow organiseerde je mee. Wim is 34 jaar betrokken geweest bij de voetbal. Speaker, barvrijwilliger en langs de lijn met de microfoon. Maar ook actief voor het programmaboekje. Je interviewde nieuwe spelers op de sponsoravond. Jij kon makkelijk de presentator van Studio Sport worden. Je kon moeilijk ‘nee’ zeggen. Wim, je was een warm mens.” Voor Wim was er daarna een warm applaus.

Condoleanceregister
Er was een condoleanceregister aanwezig bij binnenkomst. Na afloop was er gelegenheid om in sportcafé ’t Bankie gezamenlijk herinneringen aan hem op te halen en na te praten.


87 donaties
€ 2.015,00

Deze actie is gesloten.