Uiten en verwerken door dans expressie

Uiten en verwerken door dans expressie | Geld inzamelen
 
 
Kwetsbaarheid verminderen en de balans herstellen

Stichting Dance With Emotion zet dans en expressie in om de balans tussen lichaam en geest te verbeteren en sociale contacten te versterken.
Door de combinatie van actieve ontspanning, dans, expressie en bewustzijn lichaam en geest, werkt u op een vrije manier aan de balans tussen lichaam en geest. Word u weer bewust van de signalen en prikkels van lichaam en geest. Dance to Express not to Impress is dan ook de lijfspreuk van de stichting. Ontwikkelen, leren, uiten, plezier maken en samenzijn in plaats van een continue prestatie druk. Door te werken vanuit de belevingswereld en de creativiteit. Ontstaat het één worden met de muziek, dans, lichaam en geest. Op deze manier ontstaat de mogelijkheid gevoelens en emoties van de deelnemers in de dans te leggen. Begeleidt door diverse thema’s die onder de doelgroep leeft. Dit kunnen de 5 elementen zijn, de jaargetijde maar ook thema’s als verlies en pesten. Door de lesstructuur aan te passen aan de deelnemers draagt het positief bij aan het zelfvertrouwen, zelfbeeld, weerbaarheid en de draagkracht. Werkend vanuit die uitgangsdoelen binnen de lessen, word pesten binnen de Studio niet getolereerd. Iedereen moet zichzelf kunnen en mogen zijn. Wanneer er in welke vorm ook gepest word zullen er maatregelen volgen.

De lessen worden aangeboden voor iedereen vanaf 2 jaar. Door de samenstelling van de lessen, zijn we ook zeer toegankelijk voor mensen met een (milde) psychische en/of somatische beperking. Om zo aan een evenwichtiger balans te werken. Door niet vanuit een winstoogmerk te werken maar geheel op vrijwillige basis, betalen deenemers alleen voor de huur van de zaal. Dit houdt in dat het lesgeld niet boven de 2 euro per les komt. Wat onze deuren open zet voor mensen die vanuit de minima norm leven. Door te werken in kleine groepen is er voldoende tijd om vertrouwen op te bouwen en om aandacht te besteden aan de individuele deelnemers. Wat voor zowel de deelnemer, als de docenten een prettige manier van werken is. Uiteraard dansen we in een groep waardoor ook het vertrouwen in de overige deelnemers en daarmee de sociale contacten een belangrijk punt vormen. Veiligheid en vertrouwen zijn hier de aandachtspunten. Naast de Choreografie word er ook vrij gedanst door middel van improvisatie. Onze ervaring van deze vrije dans is erg positief. Kinderen vinden dit een erg leuke manier van dansen. Creativiteit en de belevingswereld word hierbij aangesproken en gestimuleerd door de Docenten.

Beweging is belangrijk voor ieder mens. Om dit op een leuke actieve manier terug te brengen biedt de stichting dit door Dans en Expressie. Dit vormt een combinatie van creativiteit, uiten, muziekbeleving, dans, spel, techniek en vrije dans. Presteren moeten we al zoveel. Daarom kijken we niet naar het niveau maar de motivatie en het plezier van de deelnemers. Dit is voor ons het belangrijkste. Zolang een deelnemer plezier in het dansen vindt, hij/zij lekker in zijn vel zit. Vind hij/zij ontspanning wat de algehele gezondheid en stabiliteit verbeterd. Het uitgangspunt van onze stichting.

” Dans met je hart en je voeten zullen volgen “

Met vriendelijke groet,

Stichting Dance With Emotion

Stichting Dance With Emotion | KvK 69216703 | www.dancewithemotion.eu  | Locatie van Doornlaan 33A 4386 AH Vlissingen | info@dancewithemotion.nl  Er zijn nog geen updates geplaatst voor deze actie.
3 donaties
€ 40,00

Deze actie is gesloten.