Tuin van woonzorggroep Rode Olifant

Tuin van woonzorggroep Rode Olifant | Geld inzamelen
 
 

‘tuin inrichten voor de woonzorggroep de Rode Olifant’

Doel
Inrichten van een tuin van 400 m2 voor 9 jongvolwassenen met verstandelijke beperkingen die gezamenlijk in een zorgwoongroep wonen in Delft.

Achtergrond informatie
De woonzorggroep is een ouderinitiatief voor 9 (jong)volwassen (19 - 25 jaar) in Delft. In de woonwijk de Wippolder wonen de bewoners vanaf 1 april 2022 in een prachtig verbouwd klooster, dat vroeger verbonden was aan een basisschool waar de nonnen les gaven. Elke bewoner heeft een eigen appartement en er is een gezamenlijke ruimte waar zij een veilig, vertrouwd en geborgen thuis vinden.

De woongroep de Rode Olifant biedt 24-uurs beschermd wonen met een slaapwacht. Overdag worden zij dagelijks begeleid. Zij willen graag actief deel uit gaan maken van de buurt en hun verdere omgeving.

De tuin moet worden opgeknapt. Dat doen we met vrijwilligers. Het tuinontwerp is gemaakt door een tuinarchitect die het een mooi project vond. Daarom deed hij het gratis. We proberen zoveel mogelijk materialen te vinden die we tegen groothandelsprijzen of gratis kunnen krijgen. Maar dan nog zijn de kosten hoog. We zoeken sponsoring vanuit de buurt of door mensen die het een mooi en duurzaam project vinden. Ons streefbedrag is 2000 Euro.

Elk bedrag is welkom! We doen het voor deze jongeren zodat die in een mooie en duurzame omgeving kunnen wonen en leven. Zonder extra hulp gaat ons dat niet lukken.

Eind mei hopen we klaar te zijn met de herinrichting van de tuin. We hebben de burgemeester van Delft gevraagd de tuin feestelijk te openen!

Erik van Tuin
08-05-2023

We hebben dankzij uw hulp de tuin gereed gemaakt. We lagen iets voor op schema. De bewoners zijn helemaal blij. We danken u heel hartelijk voor uw steun en hulp! 

Feestelijke opening is op 3 juni door de wethouder.


23 donaties
€ 470,00
Doel: € 2.000,00
23%