Triatlon, marathon en ultra marathon voor KIKA

Triatlon, marathon en ultra marathon voor KIKA | Geld inzamelen
 
 
Gerard Pijnenburg gaat voor KIKA Kinderen met Kanker extreme uitdagingen aan

Gerard Pijnenburg zegt: “Kinderen horen niet kaal, gesloopt en gebroken te zijn door kinderkanker. De stichting KIKA strijdt daar tegen en ik help daarbij door mijn nog gezonde en fitte lijf in te zetten voor een ultra-marathon voor KiKa!”

Daarom zijn dringende, hoopvolle verzoek aan jou: wil jij hem helpen om zijn streefbedrag, €10.000 bij elkaar te 'sprokkelen'? Dat zou geweldig zijn!

Deze crowdfunding actie is bedoeld om sponsors te vinden die Gerard financieel ondersteunen in zijn deelname aan de Marathon des Sables in september 2020 in de Sahara in het oosten van Marokko.

De kosten die Gerard uit eigen middelen moet zien op te brengen zijn aanzienlijk en bedragen minimaal €5000,-- aan inschrijfgeld, reis- en verblijfskosten en de aanschaf van materiaal dat geschikt is om een 7-daags verblijf in de Sahara te overleven. Hij moet daarin niet alleen 255 kilometer door zand en over rotspartijen rennen, ook zijn rugzak van ca. 10 kg. moet hij zelf dragen. De organisatie zorgt alleen voor een kale, lege Berbertent na iedere etappe en voor voldoende water. De rest, ook eten (!) moet Gerard zelf meenemen.

Alleen al het startbewijs van deze 'Zwaarste Ultra ter wereld' kost €3150,00. Dus elke euro die via deze crowdfunding binnen komt is meegenomen en stelt hem in staat om zijn actie voor KIKA te volbrengen.

Uw donatie via deze actie op 'Doneeractie.nl' komt dus niet rechtstreeks bij KIKA terecht maar indirect helpt u wel mee aan het ophalen van de beoogde €10.000,00 voor KIKA.

Wilt u toch liever rechtstreeks aan KIKA doneren? Via 'DEZE LINK' doneert u wél rechtstreeks aan KIKA op Gerard's KIKA-pagina.

Gerard: "In 2011 heb ik voor KiKa de marathon van NY gelopen en destijds in mijn eentje ruim 17.000 euro opgehaald. Mijn motivatie om in het seizoen 2020 drie zware uitdagingen voor kinderen met kanker aan te gaan is, net als in 2011, dat ik het doel van harte ondersteun. Als verpleegkundige met ervaring in zowel ziekenhuis, ambulance alsook op de meldkamer ambulancezorg ben ik in allerlei vormen kinderen met kanker tegen gekomen."

Welke extreme uitdaging gaat Gerard Pijnenburg in 2020 als eerste aan:

Marathon des Sables (Marokko) september 2020: Ultra marathon van 255 km. in zes opeenvolgende dagen door de Sahara. Start op zondag 20 september, finish op zaterdag 26 september.

Om zich voor te bereiden en te trainen nam hij o.a. ook deel aan: Halve Marathon Egmond (21,1 km.) op 12 januari 2020 en de Dutch Coast Ultra Run by Night: 75 km. (31 januari 2020) over het strand van Den Helder naar Castricum aan Zee. Van 30 maart 2020 tot en met 5 april gaat GP de helft Van het Pieterpad (van Pieterburen naar Vorden) rennen en wandelen. Daarmee zal hij ongeveer 250 km van het 500 km lange Pieterpad overbruggen. Ongetwijfeld zal dit trainings-voorbereidingslijstje zich steeds verder uitbreiden.

Gerard: "Kinderen moeten alle kansen krijgen om kankervrij op te groeien. Het geeft mij een goed gevoel om dit geweldige doel in Nederland te ondersteunen, ook omdat ik uit eigen onderzoek en ervaring weet dat de donaties optimaal aan kinderen met kanker besteed worden en er geen eurocent verspild wordt!"

"Wist je dat onder andere door KiKa in de afgelopen jaren is het genezingspercentage van kinderkanker gestegen van 70 naar 75 procent? Specialisten die ik heb gesproken weten het zeker: "Er kan nog veel meer winst geboekt worden in de strijd tegen kinderkanker". De stichting KiKa, waar ik voor ren, streeft naar 95 procent genezing van alle kinderen met kanker. Een geweldig en ook haalbaar doel: met het sponsorgeld worden steeds betere behandelingen ontwikkelt en krijgen de kinderen bovendien stukken minder last van de bijwerkingen en gevolgen daarvan. De resultaten van alle afgesloten onderzoeken zijn veelbelovend.
Uiteindelijk hoop ik als 'Sporter voor KiKa', net als alle kinderoncologen en onderzoekers, dat kinderkanker geen levensbedreigende ziekte meer is!"Er zijn nog geen updates geplaatst voor deze actie.
56 donaties
€ 1.486,00
Doel: € 10.000,00
14%