Tover je mee voor Tahnee?

Tover je mee voor Tahnee? | Geld inzamelen
 
 

Hier zien jullie Tahnee, mijn 11-jarig nichtje.  Iedereen die Tahneetje een beetje kent, weet dat zij een héél vrolijke, guitige meid is, eentje die altijd positief in het leven staat, ondanks de vele beperkingen waar ze sinds haar geboorte mee te maken heeft. Want Tahnee heeft Cerebrale Parese, Quadriplegie. Dit wil zeggen dat zij hersenverlamming heeft met als gevolg ook spierspanning op haar 4 ledematen.

Als gevolg hiervan kan Tahnee niet zelfstandig staan of zitten en is ze volledig afhankelijk van haar rolwagen. Tahnee heeft continu ondersteuning nodig en dit vanaf het moment dat ze wakker is. Bij alle dagelijkse handelingen die wij als vanzelfsprekend beschouwen, heeft Tahnee een helpende hand nodig. Denk hierbij maar aan opstaan, wassen, aankleden, eten, transferts in en uit de auto, enz…

Wij kennen Tahnee als een guitig strevertje, een meisje die graag bij alles betrokken is.  Ze is het dan ook gewoon, om van kleins af aan, samen vanalles te ondernemen met haar broer, mama en papa: boodschappen doen, gaan shoppen, zwemmen, naar het rolstoelbasket gaan,  enz…  

Al zijn die gezamelijke activiteiten soms ook best wel eens confronterend voor Tahnee… Wanneer ze haar oudere broer enthousiast ziet deelnemen aan allerhande activiteiten met vriendjes, dan kan het besef plots tot haar doordringen: voor mij zullen diezelfde activiteiten altijd wel heel moeilijk of zelfs onmogelijk blijven…  

Gelukkig heeft Tahnee een mama en papa die voor haar door het vuur zouden gaan.  Elke dag gaan ze tot het uiterste om een lach te toveren op haar schattige gezichtje.   

De keerzijde is jammer genoeg dat die tomeloze inzet voor Tahnee, al een zware tol geëist heeft op hun leven.   Haar mama (mijn zus) heeft enkele jaren geleden zware rug- en nekklachten gekregen door het vele heffen en tillen met als gevolg een hernia in de hals en onderrug met al veel slijtage (artrose).  Als gevolg hiervan heeft ze ook noodgedwongen afscheid moeten nemen van haar werk en gaat ze al 4 jaar wekelijks naar de kine.  Een traject van verschillende facetinfiltraties zijn ondertussen overgegaan naar meerdere denervaties per jaar in de rug en hals.

Voor mijn zus is het nu zo goed als onmogelijk geworden om de rolstoel in en uit de auto te heffen. Hierdoor moet er steeds naar logistieke oplossingen gezocht worden om Tahnee naar school te kunnen brengen, voor haar ritjes naar haar wekelijkse kine- en doktersafspraken, enz.. Helaas zijn die niet altijd voorhanden.

Gezamelijke uitjes met Tahnee zoals boodschappen doen, of andere leuke gezinsactiviteiten worden hierdoor steeds moeilijker, bijna onhaalbaar...  

2 jaar geleden hebben ze verbouwingen gedaan aan hun huis in het teken van Tahnee haar beperking. Een badkamer en slaapkamer, speciaal aangepast aan Tahnee haar noden, werden voorzien op het gelijkvloers. Zo kan Tahnee zelfstandiger zijn en worden haar ouders op deze manier een beetje ontlast. Budgettairgewijs hebben ze toen moeten kiezen tussen de aankoop van een rolstoelbus, die eigenlijk ook dringend nodig was of die verbouwingen.   

Maar door de medische problemen van mijn zus komt alles nu in een stroomversnelling terecht zodat er ook dringend een aangepaste rolstoelbus nodig is voor Tahnee.  Dan kan ze opnieuw zorgeloos overal naartoe gebracht worden en deelnemen aan gewone, dagdagelijkse activiteiten net zoals alle andere kinderen, zonder hierbij geconfronteerd te worden met de pijn van de ouders die het fysiek bijna niet meer kunnen uitvoeren.  

Wij willen vooral dat ze als gezin samen terug plezier kunnen maken, dat ze terug mobiel worden, zoals elk ander gezin.  Dat mijn zus opnieuw kan vragen aan Tahnee of ze mee wil om boodschappen te doen want dit gebeurt al enkele jaren niet meer.  We willen heel graag opnieuw die lach zien verschijnen op haar gezichtje wanneer ze terug mee zal kunnen gaan. 

Ikzelf, mijn gezin en onze ouders willen heel graag deze actie opzetten zodat ze een steuntje in de rug krijgen, want elk beetje helpt!   Langs deze weg hopen we dat we Tahnee en haar gezin op weg kunnen helpen met het grote aankoopbedrag dat ze nodig hebben voor de aankoop van de rolstoelbus.  Gewoon, om het leven van een meisje van 11 terug zo normaal mogelijk te maken zoals dat van ons allemaal. Willen jullie ons hierbij helpen? 


In naam van Tahnee, mijn zus, schoonbroer, mijn gezin en onze ouders willen we alvast iedereen vanuit de grond van ons hart bedanken voor de steun die we hierbij mogen ontvangen! 

liefs

Vicky, een superfiere tante 

 Er zijn nog geen updates geplaatst voor deze actie.
82 donaties
€ 5.335,00
Doel: € 30.000,00
17%