Tour de Gudula

Tour de Gudula | Geld inzamelen
 
 

Wij zijn Britt Geerdink, Esmee Groot Roessink en Marjolein Harkink, begeleiders welzijn voor Zorggroep Sint Maarten, locatie Gudula in Lochem.
Gudula is een woon- zorgcentrum voor ouderen, midden in het mooie Lochem, Gelderland.

Zoals voor velen geldt hebben we heftige maanden achter de rug. Hoewel we met personeel en bewoners onze beste beentjes hebben voorgezet hebben we ook moeilijke tijden gehad. Eenzaamheid en weinig beweging maakten de dagen soms erg lang. De tijd is nu aangebroken om weer met elkaar te genieten en stappen voorwaarts te zetten.
Daarom is het tijd voor actie! 

We willen graag een Fietslabyrint aanschaffen. Dit is een beeldscherm met software om bewoners viritueel te laten fietsen. Zelf wanneer zij rolstoelgebonden of bedlegerig zijn kan men fietsen!
Het mooie is dat men keuze heeft uit 600 routes en al fietsend zelf "de weg" kan kiezen.
Voor onze bewoners die binnen Gudula wonen maar ook voor de bezoekers van dagopvang Gudula en het Ruempol in Laren Gld.

Zo kunnen wij minimaal 80 personen laten genieten van alle voordelen die een Fietslabyrint te bieden heeft; activering door beweging, behouden en vergroten van mobiliteit, sociale contacten opdoen doordat het Fietslabyrint in de ontmoetingsruimte staat, elkaar ontmoeten en herinneringen ophalen.

Wat gaan we doen?
Samen met collega's gaan we op 19 september 35 kilometer fietsen. Wij hebben bedrijven, stichtingen en clubs in en rond Lochem benaderd of zij ons hiervoor willen sponsoren. In ruil daarvoor komen er aan de fietsen logo's van de sponsoren te hangen en er wordt een mooie film gemaakt waarin natuurlijk iedereen genoemd wordt.
Daarnaast maken onze bewoners zelf geurzakjes en zeepjes om te verkopen.

Het bedrag dat we nodig hebben is 6000,- euro.
Een heel groot bedrag en daarom hebben wij de keuze gemaakt om een crowdfunding op te zetten. Elke euro is geweldig! Hoe heerlijk zou het zijn als onze ouderen (onder begeleiding) een rondje kunnen fietsen en nadien voldaan genieten van een kopje koffie met elkaar. Familie die langskomt en ook een tour mogen maken om samen te beleven.
Ze hebben het zo ontzettend verdiend om in het zonnetje gezet te worden en lichamelijk en geestelijk een oppepper te krijgen. 

Wanneer wij als medewerkers zien hoe de bewoners genieten maakt dat een dienst met een gouden randje. Daarvoor werken we in de zorg; iemand zijn/haar dag net een beetje mooier maken. 

Doet u mee? Namens alle bewoners van Gudula, bezoekers van de dagopvang Gudula en Ruempol bedanken wij u heel hartelijk voor de genomen moeite en uw donatie! Verbinden en activeren is ons doel en daar draagt u aan bij!Er zijn nog geen updates geplaatst voor deze actie.
93 donaties
€ 1.165,00
Doel: € 6.000,00
19%