Tiny restaurant on tour | Geld inzamelen
 
 

Tiny restaurant on tour

in het Brabantse land

Voeding is de ambassadeur van water en energiestromen, de chef-kok is uitverkoren om deze producten zo eerlijk, duurzaam en smakelijk mogelijk te verwerken.

Zo van het land op het bord
Stichting MIEP start het project Tiny restaurant in Brabant. Een Tiny home dat is ingericht als restaurant, waar gekookt kan worden met en voor kleine groepjes. Het Tiny restaurant is een pop up restaurant en gemakkelijk verplaatsbaar van stad, haven, scholen tot op het erf van de boer. Na de pilot zal het duurzame Tiny restaurant uitgerold worden naar alle provincies in Nederland om regionale producten onder de aandacht te brengen.

De chef-kok neemt zijn gasten mee naar de boerderij op een culinaire reis
Koken met duurzame, ambachtelijke, seizoensgebonden, regionale en fairtrade producten, in een volledig duurzaam Tiny restaurant. Het restaurant is compleet zelfvoorzienend met diverse voorbeelden van water- en energiebesparing, zonne-energie en draait volgens de principes van de circulaire economie. De gezamenlijke doelstelling is gezonder leven met aandacht en respect voor de aarde, de mens en het dier.

Koken met kinderen
Bij het Tiny restaurant is educatie eveneens een belangrijk onderdeel. Het begint immers al bij de jongste doelgroep. Er worden in samenwerking met  verschillende Chef koks tevens smaaklessen verzorgd met als doel kinderen kennis te laten maken met authentieke smaken zoals de natuur ze bedoeld heeft. Het Tiny restaurant komt naar de school, gaat naar de boer en zal samen met kinderen oogsten, koken en proeven en natuurlijk genieten!

               kleine bedragen zijn ook welkom

                   U kunt de actie ook steunen als vriend van Tiny restaurant en
                                  doneer € 250,- t.b.v. dit duurzame initiatief
Dan verzorgen wij met het Tiny restaurant een volledig verantwoorde culinaire reis met hapjes, drankjes, demonstraties en workshops. Tijdens deze beleving wordt u geïnformeerd over het project, de activiteiten en de locaties van het reizende Tiny restaurant. Uw bijdrage komt ten goede aan educatie en als vriend van Tiny restaurant profiteert u gedurende het jaar van nog veel meer voordelen op locatie. Wij informeren u graag!

           U bent van harte welkom op onze eerste pilot in mei 2019 in Bergen op Zoom

KNCM Werker
25-07-2018

Beste anoniem,

Dank je wel voor je donatie,

Via deze website, de update, hou ik iedereen op de hoogte.  

We hebben ook verschillende subsidies aangevraagd, de uitslag is pas in september / oktober bekend.

Het Tiny restaurant is ook een praktijk leeromgeving voor studenten, waar  theorie in de praktijk gebracht kan worden.

Wij werken samen met Avans innovative studio en Koning Willem I College uit 's-Hertogenbosch

Van af september 2018 tot/met februari 2019 gaat het Tiny restaurant naar het onderwijs om ingericht te worden.

Zodat we klaar zijn voor maart 2019 om op het Tiny restaurant te koken bij de akkers van de boer of bij de basischool voor smaaklessen. Het Tiny restaurant is een onderwijs en sectoroverstijgend project.  

Studenten die betrokken worden bij het project komen vanuit verschillende opleidingen en niveaus, het is een multidisciplinaire samenwerking. Op onze https://facebook.com/mobielrestaurant/ zie je meer over projecten met studenten.

Het  Tiny restaurant is een project van 2 jaar, daarna willen wij het project opschalen.

Ik hou jullie zoveel mogelijk op de hoogte.

met vriendelijke groet,

Krista Werker 

Stichting MIEP

 


KNCM Werker
24-07-2018

Lieve mensen,7

Wauw dank jullie wel! Wij zijn blij met alles. 11

Dank je wel voor jullie vertrouwen!

Krista Werker

Stichting MIEP

 

 


KNCM Werker
23-07-2018

Beste mensen,7

Vandaag is de actie Tiny restaurant gelanceerd, ik vind het heel spannend! Ondanks de vakantie hoop ik dat we vrienden maken en we volgend jaar iedereen kunnen uitnodigen voor een culinaire reis, hapjes en drankjes bij de boer op het land in Bergen op Zoom.

Waarom Bergen op Zoom?  Deze regio is uniek door zij AAA gerecht

Asperge die zich onderscheidt in smaak van andere asperges door een licht zilte smaak. Deze smaak is ontwikkeld door de combinatie van het zuivere grondwater van de Kalmthoutse Heide dat ondergronds uitloopt in de richting van Zeeland en de zilte zeelucht die vanuit Zeeland over de Brabantse Wal waait bij westenwind. 

Ansjovis
Familie Van Dort uit Bergen op Zoom zijn de enigen in heel Nederland die nog ansjovis vangen. Ze worden op traditionele wijze gevangen in fuiken.

Aardbei
De aardbei maakt het trio compleet en wordt meestal verwerkt in het nagerecht van het AAA-menu

en wat denkt u van;
Bergse aardzwam
Bergse Bastaert
Natuurburger
Bier 'Het Wit Kruis'
Volksabdij Bier
Brabantse WalNootlikeur
Kakelbonder

Samen met de Chef Kok en de Boer hopen wij u te verwelkomen.

hartelijke groet,

Krista Werker
Stichting MIEP

 

 


 

Laat een reactie achter

5 donaties
€ 70,00
Doel: € 50.000,00
0%