Thot Oeganda, project Saxion hogeschool Enschede

Thot Oeganda, project Saxion hogeschool Enschede | Geld inzamelen
 
 
Oorlogsslachtoffers Oeganda

Hallo allemaal,

Wij zijn 4 studenten van Saxion hogeschool in Enschede, voor ons eerste project moeten wij geld ophalen voor een goed doel: Thot worldwide.

wat doet dit goede doel?

In 1995 is theater Thot in Nederland ontstaan. Het doel was en is jeugd en jongerentheater maken met een educatief en preventief karakter. In 2001 speelden zij de eerste interactief-educatieve middelbare school voorstelling ‘Geweld…. NEE!’. En met de inzichten uit deze ervaring volgden nog 5 produkties voor het middelbaar onderwijs. Daarnaast werden er 2 educatieve voorstellingen voor volwassenen ontwikkeld.
In 2008 lag er een vraag in Ghana om een voorstelling te maken volgens de beproefde methode in Nederland. Het thema was sexueel misbruik, een belangrijk probleem in Ghana. Oeganda volgde en momenteel zijn er in Oeganda 5 groepen die werken volgens dit concept en zijn er 4 verschillende verhaallijnen Onderwerpen zijn sexueel misbruik (met AIDS voorlichting), huiselijk geweld, kindermisbruik en corruptie in relatie met armoede.
Bijzonder is dat de spelers zelf slachtoffers zijn geweest van gelijksoortige situaties. Het effect is dat moeilijk bespreekbare thema’s bespreekbaar worden, trauma’s gezien, erkend en gekanteld worden en er een verandering in denkwijze plaatsvindt. Slachtoffers, omstanders en daders komen met elkaar in gesprek.
Nodig?
Een redelijk functionerend mens die wordt misbruikt of onterecht beschuldigd gaat grote wanhoop en woede voelen en wordt makkelijk een dader…..

 

 Er zijn nog geen updates geplaatst voor deze actie.

11 donaties
€ 115,00
Doel: € 500,00
23%

Deze actie is gesloten.