theaterwerkplaats Novalis

theaterwerkplaats Novalis | Geld inzamelen
 
 
Ieder kind met een beperking verdient een mooie toekomst

Voor ons als ouders van een kind met een verstandelijke beperking (Lotte,18) is het leven vol vragen. Dat begon al vroeg: kan ons kind naar school, kan zij zich zelfstandig redden, kan zij later in haar eigen levensonderhoud voorzien, zal zij kunnen trouwen en kinderen krijgen? Vragen,vragen,vragen die vanaf de geboorte constant door je hoofd spoken. En is je kind dan toe aan school en blijkt het speciaal onderwijs de enige optie voor haar, dan schieten weer allerlei vragen door je hoofd. Het dringt definitief tot je door dat je rekening moet gaan houden met het feit dat niets normaal zal gaan verlopen. Je dochter krijgt een rugzakje en er is continu speciale aandacht nodig. Met vallen en opstaan wordt ze ouder en blijkt dat ook het vervolg op het bijzonder (basis) onderwijs vraagt om speciale aandacht. Op zoek naar een passende dagbesteding kwamen we diverse mogelijkheden tegen op verschillende plaatsen. En hoe goed de bedoelingen van de locaties en de begeleiders ook waren, voor Lotte was het ‘m steeds niet: te groot, te druk, te grote groepen, te weinig begeleiding, geestdodend werk of te ver weg. Je wil steeds harder dat je kind leert, zelfstandig wordt en zichzelf kan redden. En dat wil je niet alleen voor je eigen kind, maar ook voor de anderen die in eenzelfde situatie zitten. Tot we in onze zoektocht terecht kwamen bij Theaterwerkplaats Novalis in Vught. Daar lijkt alles te kloppen: kleine groepen, werken aan talentontwikkeling, dichter bij huis en het allerbelangrijkste: Lotte is er gelukkig! De visie van Theaterwerkplaats Novalis is anders dan die van traditionele dagbestedingen. Het uitgangspunt is het ontdekken van de creatieve talenten van de deelnemers, die ook wel Theatermakers worden genoemd. Tijdens deze ontdekkingsreis wordt zoveel mogelijk gewerkt aan persoonlijke groei, rekening houdend met iemands verstandelijke beperking. Onze hoop is dan ook dat deze vorm van dagbesteding kan blijven bestaan, zodat meer mensen met een beperking het geluk kunnen ervaren dat onze dochter nu heeft. 

Maar, dan raken we aan het waarom van deze brief, de zorg en begeleiding die Theaterwerkplaats Novalis biedt, is intensief en specialistisch. En dus kostbaar. Maar omdat aandacht essentieel is voor het ontwikkelen van talenten en het aanleren van vaardigheden, vinden wij dat meer kinderen zoals Lotte voor deze vorm van dagbesteding in aanmerking moeten komen. Wij dromen ervan dat meer initiatieven als Theaterwerkplaats Novalis ontstaan en dat de kennis en ervaring én de visie en aanpak worden gedeeld en gekopieerd. Zodat meer mensen met een verstandelijke beperking deze stimulerende omgeving kunnen ervaren. 

Bent u het met ons eens? Vindt u ook dat ieder kind recht heeft op geluk en een zo goed mogelijke toekomst? Denkt u ook dat u samen met ons een verandering teweeg kunt brengen met deze zorgvorm? En bent u bereid daar een donatie voor te doen? Bezoek dan onze crowd-funding pagina en geef voor doorontwikkeling van de Theaterwerkplaats Novalis-aanpak. 

Namens Lotte en alle kinderen met beperkingen, maar vooral met heel veel mogelijkheden, dank u wel.

Daphne Janssen-FisscherEr zijn nog geen updates geplaatst voor deze actie.

78 donaties
€ 9.095,00