The real Bali experience

The real Bali experience | Geld inzamelen
 
 
De zorg krijgen die je nodig hebt, het lijkt zo vanzelfsprekend...

(For people abroad see below dutch text!)

Goed dat je ons gevonden hebt! Laten we beginnen met ons voostellen. Wij zijn Nienke, Laurie, Renate, Joni en Milan. Allen studenten aan de HAN te Nijmegen. Voor onze stage zijn wij neergestreken op Bali. Een pracht van een eiland met waanzinnige natuur en een erg bijzondere cultuur. In Denpasar (de hoofdstad van Bali) is YPK gelokaliseerd, de non-profit organisatie waar wij onze stage volbrengen.

In onze tijd op Bali hebben wij kennis mogen maken met de kant van Bali die niet heel veel mensen zullen kennen. De zogenaamde ‘rural areas’, ver verwijderd van de stad en het toerisme. Maar ook in deze gebieden wonen mensen die zorg nodig hebben. Feit is echter dat zij dit vaak niet kunnen bekostigen. We hebben het hier over de armste bevolking van het eiland. Het was even wennen voor ons omdat wij Nederlanders toch wat verwend zijn met het Nederlandse zorgstelsel, ook al denken we soms van niet. In Nederland is het ondenkbaar dat iemand met cerbrale parese geen enkele vorm van therapie of begeleiding krijgt. Dat iemand die al 15 jaar niet meer kan lopen nog steeds niet weet waarom door het ontbreken van een diagnose. Het greep ons bij het hart… Maar met YPK is er hoop voor deze bevolkingsgroep!

YPK is in 2001 opgericht door de zeer ambitieuze Bapak Purnawan Budisetia als antwoord op de groeiende vraag naar zorg voor mensen met een beperking in Bali. Zijn passie is het ondersteunen van mensen met een beperking en het organiseren van zorg voor mensen die anders geen zorg krijgen. Het doel van YPK is ervoor zorgen dat mensen met een beperking een zo zelfstandig mogelijk leven kunnen leiden, de gezondheid te bevorderen en de cliënten laten participeren in de maatschappij. De zorg die aangeboden wordt bestaat uit: fysiotherapie, ergotherapie, speciaal onderwijs, gehooronderzoek- en hulpmiddelen en de mobiele kliniek. De mobiele kliniek is later opgericht voor de mensen waarvoor het door de kosten of afstand onmogelijk was om naar de kliniek toe te komen. Alle hierboven beschreven zorg is GRATIS voor de arme bevolking en de organisatie leeft dus op donaties!

Om je een idee te geven wat deze zorg kost:

- Onderwijs voor één kind, €45,- p.j.
- Een hoortoestel, €400,-
- Vervoer kinderen van en naar school, €160,- p.m.

Help ons om Bapak Purnawan Budisetia en zijn medewerkers een steuntje in de rug te geven voordat we vertrekken. Wij hopen dat jullie YPK net zo’n inspirerende en hartverwarmende organisatie vinden als ons. Iedereen op de wereld verdient de zorg die zij nodig hebben!

For the people abroad: on this platform there are no options for international payments. I believe you are here to donate so here is my account number. I will donate your contribution to the project! Thank you so much for your support!

My account: M.H.P. Hermsen - NL84RABO1022899724 or use the red ‘DONEER’ on the right!Er zijn nog geen updates geplaatst voor deze actie.
143 donaties
€ 2.650,00
Doel: € 5.000,00
53%

Deze actie is gesloten.