The Rainbow Connection

The Rainbow Connection | Geld inzamelen
 
 
Regenboogje heeft serieuze liefde nodig!

Toen ik mijn verdriet op Facebook postte over mijn geliefde Regenboog en dat hij dit jaar echt de APK keuring niet gaat halen kwam er een storm van reacties op me af. Het 2cvtje dat mijn vader voor me vond in mijn geboorteplaats Rockanje was eigenlijk rood....maar die zijn er al. Dus heb ik in de loop der jaren alles wat vervangen moest worden eigenhandig gespoten.

En dat geeft op de weg zoveel glimlachen, duimpjes, wijzende kinderen. Het maakt het wegdek vrolijker vind ik. Er hangen zelfs wel eens mensen uit het bijrijdersraampje om foto's te maken.

Maar nu, die keuring.. Zoals elke oldtimerbezitter/liefhebber weet is roest je grootste vijand. En je kan heel lang onderhouden maar op een gegeven moment moet je echt gaan vervangen. En dat moment is er nu. De grootste kostenpost is het chassis. Dat is echt doorgeroest, op. Omdat ik een goede hobbymonteur heb kan ik goedkoper aan een nieuw, gegalvaniseerd (zeker 10 jaar onderhoudsvrij) chassis komen en die kan hij ook monteren. Verder achterbandje en een dorpel lassen en remmen achter...

Maar dat ga ik, zelfs met mijn huidige 2 banen, niet halen.

Ik was al intens verdrietig onder de dekens aan het kruipen maar toen kwamen er zo belachelijk veel lieve reacties en toezeggingen dat ik toch de kans tot redden van Regenboog wil verkennen... Zou het dan toch...?

Ik weet niet of ik ooit iets voor je terug kan doen...maar ik ga uit alle macht iets verzinnen!

UPDATE! Vandaag naar m'n eendendokter geweest en ik heb hem verteld wat jullie voor elkaar hebben gekregen. Hij begon te glimmen van oor tot oor. 'Wat mooi meissie, wat verschrikkelijk mooi...' (man van weinig woorden)

WE KUNNEN LANGZAAM GAAN BOUWEN! (ipv slopen) Regenboog wordt geschorst en dan krijgt ie een gegalvaniseerd chassis, nieuwe vloerplaten en nieuwe remmen. Natuurlijk hou ik jullie op de hoogte met fotoverslagen! JULLIE maken dit mogelijk.

Om het feestje nog groter te maken: de krant heeft contact gezocht...ze vinden de actie heel leuk...

UPDATE 2: Dokter Koos is vandaag begonnen! De Regenboog is uitgekleed en er worden eerst nieuwe vloerplaten en dorpels ingelast. Dan gaat het koetsje er af en komt het mooie nieuwe gegalvaniseerde chassis er onder. 'Alles komt goed' zegt Koos.

UPDATE 3: Vanmorgen vanuit de nachtdienst even op 'ziekenbezoek' geweest bij Regenboog. Er zit al aan 1 kant een nieuwe dorpel en nieuwe vloerplaten in. Ziet er zó strak uit! De andere kant moet ook, evenals de achterbak en de voetenbak. Die zijn beide crispy. Ook is 1 C stijl vervangen. En dokter Koos trof een lekke remcylinder aan... We zijn er nog niet, genoeg te doen!Er zijn nog geen updates geplaatst voor deze actie.

82 donaties
€ 2.222,00
Doel: € 2.200,00
101%

Deze actie is gesloten.