The Far South Movement Humansdorp, South Africa

The Far South Movement Humansdorp, South Africa | Geld inzamelen
 
 
Sporteducatie voor kinderen in Zuid Afrika

Hi there!

Wij zijn Adriaan en Klaas, 24 en 22 jaar oud en doen onze studie aan de Hanzehogeschool in Groningen. Wij zitten beide in het 3e jaar van de Academie voor Lichamelijke Opvoeding (ALO) en hebben de mogelijkheid gekregen om naar Zuid-Afrika te gaan om daar sportlessen te gaan geven. Wij zullen van 19 februari t/m 13 juli ons hart en ziel erin gooien om dit tot een succes te maken. Hoe vaak krijg je zo’n kans? Niet vaak! Wij willen daarom alles eruit halen wat er uit te halen valt.

Onze droom is om sport te gaan integreren op de Mzingisi primary school in Humansdorp. Deze school biedt basisonderwijs aan voor bijna 1200 kinderen. Ons doel is om alle kinderen van deze school sportlessen te kunnen geven. De klassen zijn vrij groot, dus wij kunnen ook veel lessen samen geven. Naast de kinderen enthousiast maken van sport, willen we ook de volwassenen betrekken bij het sporten. Het plezier gaan ervaren, gaan voelen wat sport met je als persoon doet, maar vooral ook wat het voor de onderlinge band en samenwerking kan betekenen. Een hechte community creëren en in beweging zetten.

Hoe gaan wij dit realiseren?

Voor de sportlessen die we daar gaan geven willen wij klein sportmateriaal aanschaffen. Multifunctioneel gaat het materiaal worden; hetzelfde materiaal voor meerdere doeleinden gebruiken. Want waarom tennisballen alleen gebruiken voor tennis, als je er ook mee kan rollen, gooien, trappen, mikken en kan laten balanceren? Zomaar een voorbeeld voor iets ‘gewoons’ wat voor ontzettend veel doeleinden gebruikt kan worden. Leren samenwerken om een doel te behalen en samen plezier beleven.

Daarnaast willen wij het geasfalteerde pleintje wat ze daar hebben (wat tevens nog helemaal vies is met glas, plastic en andere rotzooi) eerst goed schoonmaken en daar, als het te regelen valt met de school en de bouwvergunningen daar, extra speeltoestellen te plaatsen die in de grond vast staan (denk aan duikelrekken, klimrek, eventueel lijnen/doeltjes aanleggen voor voetbal, en jullie creatieve ideeën!). We gaan voor duurzaamheid, dus we willen iets neerzetten wat voor langere tijd kan blijven!

Wij willen ontzettend graag een sportprogramma in beweging krijgen, maar dit moet ook blijven bestaan. Wij willen hiervoor docenten/leraren opleiden om het belang van sport over te kunnen dragen aan de kinderen in Humansdorp. Voor deze docenten willen wij eventueel een eerste salaris kunnen geven, zodat het de school zelf geld scheelt. Wat wij neerzetten en bereiken, willen we graag laten voortbestaan, want een sportprogramma kennen ze helemaal niet! En wij gaan daar, samen met jou, verandering in brengen.

Tijdens ons avontuur, nemen wij jou mee met wat we aan het doen zijn. We ook zullen vragen naar jouw mening en je ingevingen over bijvoorbeeld sportmateriaal, ideeën over samenbrengen van ouders en kinderen om te sporten, naschoolse activiteiten etc. Wil jij onderdeel zijn van dit avontuur? Like dan onderstaande pagina en deel het met vrienden en familie!

https://www.facebook.com/The-Far-South-Movement-Humansdorp-South-Africa-474834356249458/

Op de grote rode knop die ‘DONEER’ roept, kun je een donatie achterlaten. Je kan je eigen bijdrage die je wilt geven bepalen, ook hier geldt; klein bedrag? Doneren(pinnen) mag!

Alvast ontzettend bedankt dat je deel uit wilt maken van dit avontuur en we houden je graag op de hoogte via onze pagina!

 

Met sportieve groeten,

 

Adriaan van der Wal & Klaas Heinze Vries Er zijn nog geen updates geplaatst voor deze actie.
24 donaties
€ 405,00
Doel: € 1.000,00
40%

Deze actie is gesloten.