Terug naar huis | Geld inzamelen
 
 

Terug naar huis


Chaldira is zo'n 10 jaar geleden op een gruwelijke wijze slachtoffer geworden van huiselijk geweld op Aruba. Haar man heeft haar proberen te vermoorden door een pistool op haar leeg te schieten. Toen hij erachter kwam dat Chaldira nog ademde, heeft hij ook nog een plastic zak over haar hoofd getrokken om haar alsnog te laten stikken. 

Gelukkig voor haar zoon heeft Chaldira het misdrijf overleefd, echter wel volledig verlamd. Omdat op Aruba de voorzieningen voor revalidatie niet aanwezig waren is Chaldira (samen met haar toen 10 jarige zoontje) naar Nederland gekomen om in Enschede te revalideren. 

Chaldira wil nu heel graag terug naar Aruba. Ze kan inmiddels haar beide handen weer redelijk gebruiken, maar verdere revalidatie is niet mogelijk. Ze zal dus altijd aan haar bed gekluisterd zijn. 

Inmiddels is haar zoon volwassen en wil hij graag het huis uit. Haar zoon heeft haar al die tijd geholpen door boodschappen te doen en iedere dag het eten klaar te maken. Als haar zoon het huis uit gaat, blijven er voor Chaldira slechts twee opties over; naar een verpleeghuis of terug naar haar familie op Aruba. 

Chaldira is 41 jaar en ze wil heel graag terug naar Aruba. Ook vanwege het klimaat; Chaldira is niet meer in staat haar lichaam zelf op temperatuur te houden.

Nu heeft Chaldira de afgelopen 10 jaar op bijstandsniveau geleefd en het was voor haar dan ook niet mogelijk geld te sparen. Hierdoor kan zij niet terug naar Aruba; de vliegreis alleen al kost zo'n € 2000,00, dan moet er iemand van de verzorging met haar mee en alle materialen moeten worden verscheept. Dit alles kost zo'n € 5000,00. Ook zal Chaldira (omdat ze nu definitief terug wil) een rolstoel, tillift en een speciaal bed moeten kopen. Er zijn nog geen updates geplaatst voor deze actie.

 

Laat een reactie achter

212 donaties
€ 5.417,00
Doel: € 25.000,00
21%