Team Titanic roeit voor het ARC

Team Titanic roeit voor het ARC | Geld inzamelen
 
 
Tot voor kort nog nooit in een roeiboot gezeten, nu 100 km roeien voor het goede doel!

Op woensdag 7 juni stappen wij, Tess Davidson, Julia Mens, Elise van der Kallen en Julie-Anne Smit, in onze prachtige boot de Opopoi om de Ringvaart Regatta te gaan roeien. Onder leiding van ons onvermoeibare stuurtje, Fanny van der Stoel, hopen we 100km af te leggen op het water. In januari zijn we, zonder enige roei ervaring, begonnen met trainen voor deze marathon bij roeivereniging Triton. In onze ogen is deze ultieme krachtinspanning een perfect afscheid van onze Utrechtse studententijd.


In 2015 werd een van ons helaas ernstig ziek. Na een aantal weken vol met onderzoeken werd de auto-immuunziekte SLE (Systemische Lupus Erythematodes) vastgesteld. Plotseling werden we geconfronteerd met het feit dat het helemaal niet zo vanzelfsprekend is dat je als student kan lopen, fietsen, dansen, feesten en roeien. Dagelijkse dingen die wij eigenlijk allemaal voor lief nemen. Pas wanneer je lijf je in de steek laat ga je nadenken over het belang van een sterk en gezond lichaam. Daarom zijn we dan ook extra trots dat het twee jaar later mogelijk is om met zijn allen, gezond en wel, deze sportieve prestatie neer te zetten.


Zoals we met eigen ogen hebben gezien, kan iedereen getroffen worden door een auto-immuunziekte. SLE is een ziekte waarbij het afweer systeem zich tegen het eigen lichaam keert. Het is een chronische ziekte waarvan de oorzaak vooralsnog onbekend is. Doordat de ziekte bijna elk orgaan in het lichaam aan kan tasten heeft het veel verschillende uitingsvormen en is het lastig te diagnosticeren. Omdat er zo weinig bekend is over deze ziekte is onderzoek hard nodig. Daarom hebben wij besloten om geld op te halen voor het Amsterdam Rheumatology and Immunology Centre. Zij bestuderen nieuwe behandel en opsporingsmethoden voor SLE en andere auto-immuunziektes.

Wij trainen de komende weken nog even keihard door. Alcohol hebben we afgezworen, eelt zijn we aan het kweken en koolhydraten zijn we aan het stapelen.


Doneer nu en motiveer ons om de finish te halen!

Liefs, Team Titanic


Tess Davidson
Julia Mens
Elise van der Kallen
Julie-Anne Smit
Fanny van der StoelEr zijn nog geen updates geplaatst voor deze actie.
54 donaties
€ 1.710,00
Doel: € 2.000,00
85%

Deze actie is gesloten.