Suikerspinactie Carlyne KanjerKetting Koningsdag

Suikerspinactie Carlyne KanjerKetting Koningsdag | Geld inzamelen
 
 
Suikerspin actie voor de KanjerKetting van Carlyne tijdens Koningsdag 2017 in Vlaardingen

In 2012 ben ik voor het eerst in contact gekomen met de KanjerKetting. Dit was tijdens een dag helpen met Stichting Opkikker. De kinderen die een Opkikkerdag kregen hadden een ketting bij zich. Bij navragen bootste de ketting de gehele medische geschiedenis vanaf het moment dat ze gediagnostiseerd werden met kanker. De betekenis van de kralen van de ketting staan voor gebeurtenissen, bijvoorbeeld een lumbaal punctie, een bloedonderzoek, het verliezen van haren maar ook voor een goede dag.

Ik vond het leuk om Carlyne, m’n dochter van toen bijna 4 jaar oud, bij te brengen dat er leedtijdsgenootjes zijn die ernstig ziek zijn en dat wij die kunnen helpen door geld op te halen, zodat de KanjerKetting hun goede werk kan blijven uitvoeren.

Zo is het idee ontstaan om tijdens Koninginnedag te gaan blikgooien.

‘3 ballen voor 2 euro voor het goede doel’ riep ze uit volle borst.

Alle ballen om, kreeg je een cadeautje en als niet alles om was kreeg je een verpakt snoepje.

De cadeautjes was onze investering, we gingen naar Action en kochten voor 50 euro aan kleine cadeautjes.

Het jaar erna tijdens Koningsdag werd het iets groter, we hadden aan de KanjerKetting grote posters en folders gevraagd. We kregen namelijk toch wel regelmatig de opmerking, wanneer Carlyne riep: ‘3 ballen voor 2 euro voor het goede doel’ dat mensen dan zeiden: ‘het goede doel is zeker je eigen spaarpot.’ Schrijnend maar waar, want al het opgehaalde geld ging zonder aftrek van kosten of iets dergelijks naar de KanjerKetting.

M’n vrouw werkt op de Hoogstraat bij Threshold shoes and Fashion, daar is veel loop, zeker tijdens Koningsdag en vaste klanten kwamen dan ook maar graag even blikgooien met hun kind of kinderen.

Het laatste jaar viel qua opbrengst tegen, er waren namelijk op meerdere plekken in de stad gelijke of soortgelijke spellen, echter niet voor het goede doel.

Omdat Carlyne helemaal verzot is op suikerspinnen en zelfs voor haar verjaardag van opa en oma een eigen suikerspinmachine gekregen heeft, kwam zij met het idee om tijdens Koningsdag suikerspinnen en polsbandjes van de KanjerKetting te gaan verkopen. We hebben meer dan 100 regenboogkleurige polsbandjes van de KanjerKetting, er staat ‘Kanjers met LEF’ in deze polsbandjes gedrukt.

Ik ben mij toen gaan verdiepen in de huur van suikerspinmachines. Snel kwam ik tot de conclusie dat meerdere mensen suikerspinnen gaan verkopen tijdens Koningsdag, want bijna niemand heeft meer iets op voorraad.

Afgelopen donderdag, 16-2, heb ik samen met Carlyne een filmpje en foto’s gemaakt voor op Facebook met de vraag of iemand ons kan helpen met sponsoren.

Het bericht werd snel gedeeld, binnen 2 uur kreeg ik al de toezegging van in totaal 40 euro.

Op zondagmiddag werd ik benaderd door een journalist van het Algemeen Dagblad regio Rotterdam om een item hieraan te wijden, onderstaande link is naar deze site. 

http://www.ad.nl/rotterdam/wie-helpt-carlyne-8-voor-koningsdag-aan-een-suikerspinmachine~a0187eb1/

Nu is de huidige stand, dat we een cursus suikerspin maken, stokjes/ suiker en een fantastisch gaaf kraampje gesponseerd hebben gekregen van Suikerspinfeestje Doron Levy, hij heeft bericht via via voor zich gekregen en heeft direct contact op genomen.

Daarnast is er een toezeggen via de mail dat we een Suikerspin machine gratis mogen gebruiken van een dame uit Abbenbroek en als extra ook nog eens een popcornmachine. 

Hopelijk mogen we nog wat verdere aankleding zoals ballonnen en vlaggetjes zien te bemachtigen. Zodat we alle passanten en inwoners van Vlaardingen tijdens Koningsdag 2017 op de Hoogstraat in Vlaardingen tegenover Threshold zo veel mogelijk suikerspinnen of polsbandjes kunnen verkopen of die een donatie willen doen.  Er zijn nog geen updates geplaatst voor deze actie.

62 donaties
€ 1.030,00

Deze actie is gesloten.