StopOnlineShaming! Boek en opstarten stichting.

StopOnlineShaming! Boek en opstarten stichting. | Geld inzamelen
 
 
Hèt boek en dè stichting die er allang hadden moeten zijn!

“Hee boef, schiet je wel een beetje op, ik wacht op je." Dat die zin mij internet famous en slachtoffer van sextortion zou maken had ik nooit verwacht. 

Toen mijn vriend nog aan de andere kant van het land woonde, was het sturen van sexy foto’s en video’s gewoon iets wat we deden. Je weet wel, van die gekke semi-serieuze gewoontes die je ontwikkelt binnen een relatie. Helaas werden onze gewoontes door een hacker uit mijn Dropbox gehaald en met de wereld gedeeld. Shit, en nu?

Wanneer dit je overkomt stort de wereld in. Er is geen handboek over hoe je met dit soort dingen om moet gaan, wat je rechten zijn en hoe je de foto’s of video’s zo snel mogelijk offline kunt krijgen. Dit uitzoeken, naast de gevoelens van schaamte en machteloosheid, is uitputtend..

Omdat sextortion op dit moment zo'n enorm groot maatschappelijk probleem is, wil ik als [helaas] ervaren slachtoffer mezelf inzetten tegen en het taboe over online shaming, slutshaming, wraakporno of hoe men het ook wilt noemen doorbreken. Ik ga mijn verhaal vertellen, zonder schaamte. Je hoeft je als slachtoffer namelijk niet te schamen! Ik kwam er in deze rollercoaster achter dat je als slachtoffer nergens écht terecht kunt, niemand je kan vertellen wat je wel maar ook vooral juist niet moet doen. Dat moet veranderen, en daar ga ik voor zorgen, met een boek wat er eigenlijk allang geweest had moeten zijn! 

Naast mijn verhaal, dient het boek als handboek met tips & tricks, naakte feiten & cijfers, en zal ik het woord geven aan drie professionals die elk vanuit hun vakgebied een blik werpen op het probleem sextortion.

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Je hoeft geen bekendheid te zijn om het slachtoffer te worden van online sex-shaming.

Ik stapte naar de politie en huurde naast een advocaat ook een privédetective in. Wie namelijk denkt dat dit soort dingen makkelijk offline gehaald worden wanneer er sprake is van bedreiging en afpersing heeft het mis. Al met al heeft dit dus niet alleen mijn emoties, maar ook mijn spaarpotje uitgeput. 

Los van het hele proces waar ik nog midden in zit, en ik nog steeds dagelijks geconfronteerd word met de gevolgen van deze hele situatie, start ik deze crowdfunding actie. Dit om hèt boek te kunnen uitgeven dat er stiekem allang had moeten zijn! 

Met alleen een boek is het probleem uiteraard niet opgelost, vandaar dat ik samen met tweedekamerlid Dhr Sven Koopmans van de VVD bezig ben om de problematiek hoger op de politieke agenda te krijgen, iets waar we al veel stappen in gemaakt hebben! Ook wil ik in de toekomst voorlichtingen gaan geven op scholen, bij instellingen en eigenlijk overal waar het nodig is!

Mijn doel; Het taboe dat heerst op sextortion doorbreken, meer politieke aandacht om daders daadwerkelijk aan te kunnen pakken, men inzicht geven in mijn verhaal, en andere meiden/jongens de tools geven om hiermee om te gaan. Uiteraard ook om een statement te maken en te laten zien dat het iedereen kan overkomen!

''Vijftig jaar na de seksuele revolutie laten wij ons deze vrijheid niet afnemen''

#Sidenote; Mocht je updates willen volgen, volg & like dit project dan via facebookpagina; https://www.facebook.com/stoponlineshaming/


https://www.doneeractie.nl/stoponlineshaming-boek-en-opstart-stichting/-3363Er zijn nog geen updates geplaatst voor deze actie.
5 donaties
€ 275,00

Deze actie is gesloten.