STOP DENNIS Papegaaien!!! Papegaaien handelaar.

STOP DENNIS Papegaaien!!! Papegaaien handelaar. | Geld inzamelen
 
 
Steun onze strijd tegen dennis papegaaien.!!!!

Hoi allemaal 

hieronder mijn verhaal

Nathali kocht een prachtige ara, een papegaai-soort uit Afrika en Zuid-Amerika bij Dennis Papegaaien in Den Ilp. Om zeker te weten dat hij gezond is, liet ze na aankoop de vogel testen op allerlei vogelziekten. Daar kwam slecht nieuws uit: ara Sammy blijkt het polyomavirus én het bornavirus te hebben. Twee virussen, die in veel gevallen de dood van je papegaai betekenen. Wat moet ze nu doen?

Nathali is al jaren gek op papegaaien. Zo heeft ze een grijze roodstaart en wilde ze daarnaast een mooie blauwgele ara kopen. Bij Dennis Papegaaien vond ze een dier van zestien weken dat precies bij haar paste. Ze kocht de vogel voor 1750 euro en liet hem drie dagen na de koop testen door haar eigen dierenarts die gespecialiseerd is in vogels. Het slechte nieuws volgde enkele dagen later al. Sammy had het polyomavirus en het bornavirus.

Specialisten: vrije grote kans op overlijden

Radar informeerde bij verschillende vogelartsen over het gevaar van de ziekte. De vogelartsen wilden niet in de uitzending reageren. Wel schrijft één dierenarts die anoniem wil blijven: "Een ara van zestien weken met een infectie met het polyomavirus heeft helaas een vrij grote kans om binnen enkele weken ziek te worden en te overlijden". Over het bornavirus: "Naast het ziektebeeld waarbij het maag-darmkanaal steeds minder goed gaat functioneren (uiteindelijk leidend tot het overlijden van de patiënt) is er ook een ander door het bornavirus veroorzaakt ziektebeeld waarbij er neurologische klachten optreden. De kans dat een met het bornavirus geïnfecteerde jonge ara op korte of lange termijn ziek wordt ten gevolge van de infectie is groot, maar mogelijk niet 100%". 
Daarnaast laat een vogelspecialist van de Universiteit Utrecht weten dat het bornavirus besmettelijk is voor vogels van alle leeftijden en dat dit veelal leidt tot een chronisch ziektebeeld, waarbij er een groot risico aanwezig is dat die uiteindelijk voor problemen in de zenuwen, maag en darmen zorgt. Volgens de Universiteit Utrecht zal een vogel slechts in uitzonderlijke gevallen herstellen.
Lees hier de volledige reactie van de deskundigen.

Dennis Papegaaien: we zijn geen C&A

Voor Nathali genoeg reden om haar papegaai terug te brengen. Bovendien wil ze niet dat haar eigen grijze roodstaart in aanraking komt met een vogel die een potentieel dodelijk virus bij zich daagt. Ze wil haar geld terug, maar zo makkelijk is dat volgens eigenaar Wouter Jansen niet. "We zijn geen C&A", laat hij weten. Volgens Jansen kan Nathali wel een nieuwe vogel krijgen, maar dat wil Nathali niet. "Ik ben specifiek voor deze vogel gegaan, dat ruil je niet zomaar om. Bovendien is het zo dat als één vogel in een nest ziek is, dat de rest dat vaak ook is.

 

https://www.nporadio1.nl/radarradio/onderwerpen/488759-dennis-papegaaien-verkoopt-vogel-met-dodelijk-virus-maar-geeft-geen-geld-terug

 

Kopieer de link en u hoort de uitzending van TROS Radar.

Samen met de advocaat gaan we het gevecht aan tegen dit onrecht en hopen zo de krachten te bundelen en hopen zo zoveel mogelijk gedupeerde en medestanders te bereiken om onze stem te laten horen tegen dit dieren/mensenleed

 

 Er zijn nog geen updates geplaatst voor deze actie.
5 donaties
€ 50,00
Doel: € 1.500,00
3%

Deze actie is gesloten.