Stop darmkanker

Stop darmkanker | Geld inzamelen
 
 
Leren van de darmkanker patiënt van nu, om de patiënt van morgen beter te behandelen.

Met ruim 15.500 nieuwe gevallen per jaar is darmkanker de meest voorkomende vorm van kanker in Nederland. 5.000 darmkanker patiënten komen per jaar aan deze ziekte te overlijden. Helaas heeft darmkanker ook ons leven sterk beïnvloed door het overlijden van Julie, Dirk-Jan’s moeder, vorig jaar. 

Het probleem

Tot op heden zijn er weinig voorspellende factoren waarmee de prognose en de effectiviteit van een behandeling goed kan worden ingeschat wat leidt tot onder- en overbehandeling. De reden hiervan is dat deze voorspellende factoren gebaseerd zijn op gegevens van slechts 10% van de patiënten. Deze gegevens worden verzameld (na toestemming van de patiënt) op een landelijk platform genaamd ‘Prospectief Landelijk CRC cohort’ [https://plcrc.nl].

Het doel van het platform is het faciliteren van wetenschappelijk onderzoek om de prognose en de kwaliteit van leven van (toekomstige) patiënten te verbeteren. Met uitgebreide gegevens kan veel onderzoek gedaan worden, zodat artsen in de toekomst wel in staat zijn om patiënten een therapie op maat aan te bieden. Hier is echter geld voor nodig!

Op dit moment wordt in de deelnemende ziekenhuizen (slechts) 1 op de 5 patiënten gevraagd voor deelname. Een belangrijke oorzaak voor deze lage deelname is tijdsgebrek. Het goed voorlichten van patiënten kost tijd, tijd die een arts of verpleegkundige vaak niet heeft.

Ons doel

Wij willen bereiken dat in elk deelnemend ziekenhuis een verpleegkundige wordt aangesteld die patiënten voorlicht en andere studiehandelingen verricht om het behandelteam te ondersteunen en te ontlasten.

Wat is er nodig?

Om ondersteunende verpleegkundigen voor 1 jaar aan te kunnen stellen is EUR 500.000,- nodig voor deelname van 50 (Nederlandse) ziekenhuizen.

Wat vragen we jou?

Helaas zijn de benodigde gelden niet beschikbaar via de publieke kanalen (lees zorgverzekeraars, etc.) en vragen wij jouw financiële hulp.

Wat doen wij?

Wij, Dirk Jan van Eeuwen en Pieter Six lopen op 5 November 2017 de Marathon van New York. Hiervoor zijn wij al maanden in training, en zullen, hoe dan ook, die marathon uitlopen! Dit doen we onder andere om meer aandacht te vragen voor het onderzoek naar darmkanker. En hopelijk bovenstaand doel in z’n geheel of gedeeltelijk te realiseren.

Elke euro is welkom! Graag deze actie delen zodat we zoveel mogelijk mensen bereiken!

Dankjewel!

Dirk-Jan van Eeuwen & Pieter SixEr zijn nog geen updates geplaatst voor deze actie.
102 donaties
€ 5.450,00
Doel: € 500.000,00
1%

Deze actie is gesloten.