STILLE ARMOEDE IN DEN BOSCH

STILLE ARMOEDE IN DEN BOSCH | Geld inzamelen
 
 
BOSSCHENAREN HELPEN TEGEN ARMOEDE

DE SOCIALE KRUIDENIER " DE RIJDENDE WINKEL "

BOODSCHAPPEN AAN DE DEUR VOOR MENSEN IN ARMOEDE IN DEN BOSCH

In den Bosch leven jammer genoeg heel veel mensen onder de armoedegrens en hebben vaak niet genoeg om van rond te komen. Er zijn 500 tot 600 huishoudens die in zo'n situatie verkeren en afhankelijk zijn van de voedselbank.

De sociale kruidenier "de rijdende winkel " is er voor deze mensen.

In Helmond en diverse andere steden bestaat het al 

Mensen die in aanmerking komen voor een sociale winkelpas kunnen in onze bijzondere rijdende winkel terecht voor een aanvulling op de dagelijkse boodschappen, tegen een kleine eigen bijdrage. Vaak tegen inkoopprijs dankzij de support van leveranciers, donateurs en sponsors.

STAPPEN NAAR ZELFSTANDIGHEID

Het bijzondere van de sociale kruidenier "de rijdende winkel " ïs dat mensen zelf hun boodschappen kunnen kiezen in de winkel.Mensen komen dus niet een pakket afhalen zoals bij een traditionele voedselbank.

GEWOON WINKELEN EN NAAR DE KASSA

De sociale kruidenier lijkt op een gewone, kleine supermarkt. De rijdende supermarkt voor minima is eigenlijk een ouderwetse SRV wagen en we bezoeken 2 keer per week alle Bossche wijken ,ook Rosmalen, Nuland en Vinkel. In de schappen vindt men allerlei levensmiddelen . Alleen staan er bij ons bijvoorbeeld geen tien soorten rijst, maar slechts een soort.

We gaan uit van een basisassortiment met de nadruk op brood, verse groenten, vlees en kip.

Mensen winkelen bij ons net zoals in een andere winkel: ze vullen hun winkelmandje en rekenen af bij de kassa. Iedereen is welkom bij de sociale kruidenier. Ook mensen zonder de sociale winkelpas, maar die betalen dan de normale prijs.

NON PROFIT

De sociale kruidenier is een particulier initiatief en een non profitorganisatie zonder enig winstoogmerk. Het werk bij de sociale kruidenier zal in de toekomst worden uitgevoerd door vrijwilligers.

De belangrijkste pijlers van ons werk zijn:

Waardigheid

Keuzevrijheid

Zelfredzaamheid

HOE KUNT U ONS HELPEN ?

We hebben een rijdende winkel aangeboden gekregen:

Een Spijkstaal met Mercedes motor uit 1999. Met 56.000 km op de teller . Gekoeld en in perfecte staat, APK gekeurd en compleet ingericht.

Verkoopprijs 15.000,-

Helpt u ons ? We willen dit najaar gaan rijden.

Elke donatie is welkom en alvast bedankt voor uw betrokkenheid

HELP ONS DEZE DROOM WAAR TE MAKEN

WIE ZIJN WIJ ?

Wij zijn een drietal Bosschenaren die naast hun erg drukke baan ( ondernemer, onderwijs en juridisch medewerker ) puur op vrijwillige basis dit project proberen te starten. In de toekomst willen wij graag met iedereen gaan samenwerken. Maar we willen niet op de zaak vooruit lopen. We geven ons zes maanden om een draagvlak te creeren. Is er wel behoefte aan ons project ?

Wij willen in ieder geval op geen enkele manier afhankelijk zijn van de politiek en of overheid en al helemaal niet van subsidies.

Alle gelden vloeien rechtsreeks naar het project. Mocht er nou om wat voor reden ook geen draagvlak zijn krijgt iedereen zijn inleg teruggestort.

BIJ VOORBAAT DANKEr zijn nog geen updates geplaatst voor deze actie.
2 donaties
€ 20,00
Doel: € 15.000,00
0%

Deze actie is gesloten.