Stick2Uganda

Stick2Uganda | Geld inzamelen
 
 
Ik mag Oktober 2019 in Uganda helpen en kennis brengen in onderwijs en zelfredzaamheid.

Ik ben Miriam de Haan, 17 jaar oud en ik ben HAVO leerling op het CLV in Veenendaal. Opgegroeid in Nederland ontbreekt het mij aan helemaal niets. Ik zit op hockey, kan in vrijheid gaan en staan waar ik wil. Maar als ik om mij heen kijk zie ik dat dat niet altijd zo is.

Mede vanuit mijn school is het initiatief Stick2Uganda gestart, waarvoor om het schooljaar enkele jongeren mogen deelnemen aan een intensieve werkreis naar één van de projecten van Stick2Uganda. Dat is iets waar ik me graag voor in ga zetten. Hoe ik dat ga doen?

In oktober dit jaar ga ik voor twee weken naar Uganda met de stichting Stick2Uganda, afgekort S2U. We gaan met een groep van 20-25 personen. Dit zijn leerlingen van het CLV en een paar docenten als begeleiders.

Uganda is een land dat ligt op de evenaar in Oost-Afrika. De hoofdstad is Kampala en het land telde in 2017 42,86 miljoen inwoners. Volgens het Ontwikkelingsprogramma van de Verenigde Naties leeft 37,7% van de Ugandese bevolking onder de armoedegrens.

In Uganda gaan we ons richten op vier dingen: Landbouw, Handel, Gezondheidszorg en Onderwijs. Ik hoop me het meest te kunnen richten op de laatste twee omdat ik het erg leuk vind om met mensen en kinderen te werken. Na mijn havo wil gaan studeren aan de PABO. 
De stichting ondersteund een regio of project met als doel het bevorderen van de zelfredzaamheid. Op dit moment lopen er vier projecten in Uganda, Universiteit Kampala, Irrigatieproject in Masaka, Kippenproject Kyagulanyi en Mpuuga en Childrens Foundation Uganda.

Een ander doel van de reis is om de jongeren die meegaan te laten zien en proeven hoe het leven daar is. Tot verbazing van veel jongeren die eerdere jaren zijn gegaan heeft dit veel meer impact dan van tevoren werd gedacht. Je gaat nadenken over je eigen leven en neemt al je ervaringen en herinneringen mee terug naar Nederland. In Nederland kom je weer terecht in een keurig geregelde samenleving, wat kan je dan doen met al je ervaringen? Dat ga ik zelf ontdekken en meemaken!

Even terug naar de reis zelf, want waarom heb ik uw hulp nodig? 
Om mee te mogen moet ik zelf 1400 euro bij elkaar zien te krijgen. Die 1400 euro is onder andere voor de reis, het verblijf én het vervoer en in Uganda zelf en de eerste levensbehoefte; flesjes water. Ik zou het supertof vinden om deze reis te kunnen maken en ben u heel dankbaar als u mij wilt helpen om dat te realiseren.

Als u mij wilt sponsoren dan kunt u gebruik maken van doneeractie.nl . Natuurlijk heeft dit goede doel ook een ANBI status, zodat u zeker weet dat uw steun goed besteed is!

 

Veel liefs,
Miriam de Haan 

 Nog niet helemaal overtuigd? Neem een kijkje op de site van Stick2Uganda. Er zijn nog geen updates geplaatst voor deze actie.
29 donaties
€ 940,00
Doel: € 1.500,00
62%

Deze actie is gesloten.